Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość javier

Depresja

Polecane posty

Gość javier

Własnie wzielem lexotan i popijam piwem. Dlaczego bo nie moge sobie poradzic ze soba i z otoczeniem. Nic nie pomaga. Same zle rzeczy mnie spotkaly ostatnio. ZYc mi sie nie chce, zero zadowolenia nic mnie nie cieszy. Tak ma byc przez cale zycie ?

Gość marzenia... .
A ile masz lat?

Gość no to witaj w klubie

Gość Olka Z
Ja mam tak samo ! Nic mi nie wychodzi ! Robiłam licencjata i jeden gościu wiecznie oblewał miałam powtarzanie roku i cały czas to samo wszystko pozaliczane po za nim. Praca licencjacka napisana czekająca na obrone i nie zaliczyłam kolejne powtarzanie roku liczyło sie z różnicami programowymi których było 18 wiec miałam dość ! I teraz mam depresje bo tyle pieniedzy tyle nauki wszystko poszło na marne mam depresje !

Gość javier
ja mam 30 tez zonaty i synek 3 miesieczny

Gość życie wam w dupę
dobrze nie dało, ot co :O

Gość javier
szczerze jak bylem na studiach to roznie bylo raz lepiej raz gorzej ale przewaznie lepiej i wspomianm to jako moj najlepszy okres w zyciu. Do obecnych dni to pestka.

Gość javier pytanie do ciebie
ja biore zolafren i ot tego mi sie chce spac nawet po 20 godzin i jeszcze jedno czy jak bierzesz leki to masz sztywnienie oczu bo ja tak bardzo mnie to ciekawi odpisz prosze

Gość javier
moze nie dalo wiec moze to ten przelomowy moment zeby siegnac dna i sie obudzic

Gość javier
NIe jestem znowu jakims lekomanem. Robie sobie terapie lexotanem. Jakie objawy takie ze moj mozg nie musi analizowac 1000 rzeczy na raz (w dzien i w nocy) jak to ma miejsce bez zawsze jestem w pospiechu teraz wolniej wszystko sie toczy i lepiej dogaduje sie z ludzmi nie boje sie to najlepsze. Bo jestem pesymista i wytwarzam sobie rozne najgorsze pesymistyczne scenariusze co mi przeszkadza w zyciu strasznie zarowno zawodowym jak i nawiazywaniu nowych znajomosci.

Gość klort
nie bierz zadnych lekow , bo to szkodzi a nie pomaga .

Gość mała 1982 W....
Ja biorę Amitriptylinum, teraz na szczęscie już coraz mniej. Ale bywały dni, że dwa razy na dzień. A do tych co nie wiedzą co to depresja. To nie jest użalanie się nad sobą. To jest, najprościej pisząc dysfunkcja mózgu, która polega na skrajnym pesymizmie, totalnej niskiej samoocenie. Poprostu czujesz się jak gówno. Ja staram się cieszyć jako takim zdrowiem, chociaż cały czas boję się chorób i wogóle śmierci. To chyba moja najgorsza fobia. Boję się śmierci. A wiem że małe dzieci umierają..... To mnie przywołuje troszkę do porządku

Gość aj ja czeam na smiec
z utesknieniem sam prubowalem sie zabic ale niewyszlo i tez to ze dzieci gina mnie przywoluje do porzadku

Gość mała 1982 W....
Moja depresja prawdopodobnie wzieła się z tego że jestem DDA. Wie ktoś co to jest? Mieszkam w małym mieście i jakieś grupy wsparcia czy anonimowe spotkania nie wchodzą w grę. Tu w moim mieście nikt nie jest anonimowy, niestety. Wpisujcie czy też jesteście DDA?

Gość javier
ja tam nie wiem czy to depresja czy to takie popieprzone zycie. Głowny powód to Zdecydowalismy sie z zona miec psa. Pojawil sie w naszym zyciu jak to szczeniak niepokorny poczatki byly ciezkie ale z czasem zona zaszla w ciaze i powiedziala ze pies nie moze z nami mieszkac bo teraz najwazniejsze jest dziecko. Ja wiem ze te 2 rzeczy mozna bylo pogodzic ale ona nie. I zaczal sie konflikt ktory trwa do dzisiaj. Kto ma racje

Gość aj ja czeam na smiec
ja jestem

Gość mała 1982 W....
Jesteś DDA? Sam się dowiedziałeś ? Czy ktoś ci powiedział np. psycholog?

Gość mała 1982 W....
Mi powiedziała Pani psychiatra, jak poszłam po tabletki. Najgorsze jest to że w moim otoczeniu, nikt nie wie co to jest i nie mam z kim pogadać. Jak bym komuś o tym powiedziała, to pomyśleliby że mam z deklem. choziaż i tak pewnie mam, ale przykro to słyszeć od innych.

Gość javier
mi nikt nie powiedzial tabletki dostaje od zaprzyjaznionego lekarza

mała 1982 W.... mój mąż jest DDA, ale o dziwo stwierdziła to psycholog, po tym jak opowiedziałam jej o zachowaniach męża z którym mam spore kłopoty, ale jego nie badała, bo się nie zgodził. Mam pytanie, czy są jakieś typowe zachowania dla osób z DDA? Np agresja, zachowania neurotyczne, problemy z wyrażaniem emocji?

Gość javier
tak nie potrafie wyrazac emocji jedynie po alkoholu. albo tlumie je w sobie tak jest wlasnie

Na pewno nie będzie tak przez całe życie!!! Niedawno też miałam jesienną depresję, która powtarza się u mnie co roku (w okresie jesienno-zimowym) parę razy, ale gdzieś tak po tygodniu mija:) Wtedy też zawsze mam czarne myśli i wydaje mi się, że już nic mnie dobrego nie spotka w życiu.