Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdsgdsgsd

jak wyglada wasza pielegnacja włosów?

Polecane posty

Gość sprawiedliwie ocenic
Przykre jest to, ze w polsce az tak zacofane sa Polki ! Byle gowno sie im poleci a juz je chwala !! bo mysl ze jk cos jest drozsze i zgrniczne to juz super !!!!!!!! Ludzie zrozumcie ze tych naprawde dobrych zagranicznych odzywek to w Polsce wogole nie ma bo by byly za drogie i nikt by je nie kupowl albo malo ludzi by je kupowali i ich sprowadzanie by sie nie oplacalo a to ze Cruz lub Claudia Schifer reklmuje Roleal to wcale nie znaczy ze sa to super kosmetyki. One na zachodzie grosze kosztuja !!!!!!!!! WIERZCIE MI

zgodzę się co do naturalnych sposobów bo ja już wypróbowałam wiele masek itp :) teraz uzywa maski profesjonalnej ( tylko nie jest zadnej super hiper firmy, tyllko jakiejs zwyklej) z jedwabiem( robie ja raz w tygodniu na min 15minut i efekt rewelacyjny na moich wlosach. Maska kosztuje okolo 10zl wejdz na www.stapiz.waw.pl linia z jedwabiem nazywa sie sleek line. produkty tanie i dobre:)

wszystko co juz przestazale jest na zachodzie to dopiero do Polski trafia jako nowosc ! Mi sie porysowal ekran w laptopie i dzwonilam do Polski do serwisu Sony bo myslalam ze w polsce dam taniej to zreperowac niz tu i jak dzwonilam to mi powiedzial w Warszawie w serwisie sony - Pani u nas jeszcze takich laptopow nie ma dopiero gdzies za dwa lata w Polsce bedzie mozna je kupic jako nowosc. I tak jest ze wszystkim ! To co na zachodzie juz przestazale i tanie to idzie na rynek ost bloku czyli wschodu a tam ludzie mysla ze maja cos wielkiego i ze nowosc maja

Karola odzywki gotowe sa niektore dobre i powinno sie ich uzywac ale jesli ktos ma bardzo zniszczone wlosy to takie odzywki nic nie pomoga a tylko orginalne sposoby babuni ze juz tak to powiem. A przykro mi to stwierdzic ale jeszcze raz powtorze ze Polska jest zacofanym krajem i byle co jej sie poleci a juz ludzie chwala i sadza ze jak drogie albo jak zagraniczne to juz to dobre.

Ty napewno nie masz Karola zniszczonych wlosow dlatego odzywki takie ci pomagaja bo jak sie nie ma wlosow zniszczonych to uzywanie takich odzywek chroni wlosy przed ich zniszczeniem ale jesli juz ktos ma zniszczone to te odzywki nie wylecza wlosow i tu jest ta roznica. A z kad jestes Karolka?

ja bedac kiedys w Polsce kupilam a aptece bardzo tania odzywke do nie splukiwnia wlosow z czarnej rzepy i brzozy kosztowala tylko 8 zloty i okazala sie super ale nie leczyla zniszczonych wlosow tylko chronila przed zniszczeniem

ja pochodzilam ze Slaska ale wyjechalam jako male dziecko z Polski. Z samego Gdanska jestes? to ci zazdroszcze ze nad morzem mieszkasz

a ile masz lat? jesli moge wiedziec

mam 20 lat. Ja bym najchętniej się stąd wyprowadziła. Jak się patrzy z boku to może Gdańsk wydaje się fajny ale jak się pomieszka to nie ma się czym zachwycać.

Wracając do pielęgnacji włosów. Wydaje mi się, że to ważny temat, bo przecież wiele osób ma teraz problemy z włosami. Z reguły włosy są słabe, zniszczone itp. Chciałam się podzielić z wami moim odkryciem. Ostatnio zamówiłam sobie w Mydlarni u Franciszka olej Nigelle i okazał się świetnym kosmetykiem. Nie przypuszczałam nawet, że kosmetyki naturalne mogą być tak dobre.

Gość spineczka79
maska głęboko regenerująca osmo - to miód na moje niestety zniszczone prostowaniem i farbowaniem włoski. Jojoba + witaminki - nawilżenie, wygładzenie, lepsze układanie - uwielbiam ją :-)

Gość karolinassss0
wracajac do waszego tematu mnie nie pomaga zadna z tanszych odzywek z marketu , drozsze na moich wlosach sprawdzaja sie duzo lepiej. i tak naprawde jak zaczelam używac kosmetykow uzywanych w salonach fryzjerskich zobaczyłam poprawe w kondycji moich wlosow. Mam krecone wlosy i praktycznie zadna odzywka z marketu nie sprawiala ze moje wlosy bylu nalezycie nawilzone, dopiero te fryzjerskie mi pomogly i zdania na ich temat nie zmienie. Jestem na kosmetologii i wiem ze kosmetyki robione dla salonow maja wiecej slakdnikow odzywczych co tyczy sie rowniez tych fryzjerskich

Ja tam suszę tylko jak muszę :D Kręcić nie trzeba bo są z natury kręcone, więc kwestia odpowiedniego podejścia do nich po myciu z odpowiednimi kosmetykami, i jak wyschną to jest burza loków. Jak nie mam wyjścia albo się spieszę to podsuszam dyfuzorem, albo prostuję (bardzo rzadko). 2x w tygodniu nakładam oleje na włosy (kokosowy, ze słodkich migdałów, amla), 2 x w tygodniu dłuższe posiedzenie z maską na włosach, z głową owiniętą folią spożywczą, ręcznikiem, i podgrzewanie turbana suszarką ;) Po każdym myciu obowiązkowo odżywka do spłukiwania i bez spłukiwania, spłukuję zimną wodą, a myję ciepłą. Najlepsze maski jakich używałam, o niebo lepsze od salonowych drogich, to WAXy - w sumie każdy producent ma dobre (jest kilka rodzajów WAXów). Staram się wybierać kosmetyki z jak najmniejszą ilością silikonów, i używam szamponu który każdorazowo silikony zmywa, dzięki czemu substancje odżywcze z masek, olejów i odżywek mają się jak wchłonąć we włosa. Praktycznie żaden z moich kosmetyków nie ma w składzie alkoholu, który bardzo wysusza włosy - a mam suche, jak to z kręconymi bywa ;) Po pół roku takiej pielęgnacji włosy są błyszczące, odżywione, sprężyste, przyjemne w dotyku i łatwo się układają :)

Gość jhbfsajfdgh
balasam do wlosow sie splukuje czy jak? mam normalnie umyc glowe jak szamponem?

Ja do prostowania włosów używam cementu termicznego z Kerastase. Jest świetny! :) Bo mimo tego, że chroni przed wysoką temperaturą suszarki czy prostownicy, to dodatkowo w pewnym stopniu odbudowuje je. Wrzucam linka do sklepu, gdzie znalazłam w miarę przystępnej cenie: https://www.step4hair.com/produkty/Termiczny-cement-125ml?page=2&q=cement

Gość Magda_1979
Ja pielęgnuję włosy olejkiem arganowym. Nie puszą się dzięki temu. Jak któraś zainteresowana, to tutaj jest napisane jak stosowac. www.arganowy.blogspot.com

Ja myje wlosy co 2 dni. 2 razy w tygodniu nakladam maske , po myciu odzywke w spray'u i olej na koncowki.

Gość asiula88
Ja myję włosy codziennie, nie suszę ich i nie prostuję od 10 miesięcy. Przez kilka lat prostowałam włosy codziennie, w dodatku je farbowałam i zrobiło mi się z nich siano nie do ułożenia. W rezultacie musiałam skrócić włosy i zaczęłam starania, aby je odbudować. Od pewnego czasu stosuję olej na włosy - nakładam go dwie godziny przed myciem dwa razy w tygodniu. Używam na zmianę olej kokosowy i olejek stymulujący Khadi, po którym zauważyłam znaczną poprawę włosów - ostatnio kupiłam go w promocji w sklepie internetowym http://www.bio-lifestyle.pl/khadi-olejek-stymulujacy-wzrost-wlosow-210-ml-p-28.html. Do mycia włosów używam delikatnych, naturalnych szamponów, dobre są szampony dla dzieci (różowy szampon Hipp). Po umyciu nakładam na włosy maskę - polecam tanią maskę drożdżową Babuszki Agafii, ok. 16 zł a włosy są wygładzone i błyszczące). Do tego piję herbatkę z pokrzywy (czasem też spłukuję nią włosy po myciu ale trochę je przyciemnia). Zauważyłam, że po takiej kuracji wypada mi dużo mniej włosów, włosy stały się gęstsze i łatwiej mi je rozczesać :)

Gość Ala099
Fajnym sposobem na zniszczone i spalone włosy jest pielęgnica do włosów która potrafi zregenerować nawet najbardziej zniszczone włosy. Często włosy rozjaśniane są tak spalone że nie idzie iich zregenerować za pomocą pielęgnicji jesteście to wstanie zrobić już po 30 minutach włosy odżyją. http://uradka.pl/item/pielegnica-do-wlosow.html

Gość gość
ja używam tych kosmetyków: http://triny.pl/166-pielegnacja_wlosow i jestem bardzo zadowolona. w sumie ten sklep triny.pl to nie tylko produkty do pielęgnacji włosów, ale też kosmetyki marokańskie, polskie, indyjskie, pielęgnacja twarzy i ciała :)

Gość gość
Dobrymi produktami do dbania o swoje włosy są te od Biokapu. Świetnie odżywają włosy, przywracają im blask i chronią je przed uszkodzeniami i wysuszeniem.

Gość gość3928
Jeżeli macie problemy ze znalezieniem odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji Waszych włosów zachęcamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu Kosmeo. Tylko u nas znajdziecie produkty najwyższej jakości w odpowiednich cenach . Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do https://e-kosmeo.pl/ !

Gość gość
Aby odżywić włosy używam odżywki zakupionej przez stronę apn cosmetics, a także olejki rycynowego. Stosuję je różnie w zależności od potrzeb. efekt- świetny ! polecam