Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anus333333333333

Wyciek z piersi i co dalej???

Polecane posty

Gość anus333333333333

Mam taki problem. Ok 5 miesięcy temu zatrzymał mi sie okres i zauwazyłam, ze jak mocno ścikam piersi to wydobywa sie z nich taki biało przezroczysty płyn. Poszłam do gin, dostałam luteine na wyregulowanie cyklu. Co do tego wycieku to gin powiediała zeby to obserwowac a jak nie przejdzie to zrobic usg piersi. Brałam luteine 3 miesiace, okres sie wyregulował a ten wyciek był dalej. Zrobiłam usg które nic nie wykazało, zbadałam poziom prolaktyny i jest w normie. Za kilka dni ide znowu do lekarza z tym wynikiem prolaktyny tylko o co do cholery chodzi z tym wyciekiem, skoro usg jest ok i prl tez??? Czytałam ze taki wyciek moze wystapic przez stres, ja przez ostatnie miesiace miałam tych sresów bardzo duzo. Czytałam tez ze taki wyciek moze byc spowodowany drażnieniem brodawek sutkowych, moj narzeczony czasami piesci moje piersi i je ssie, troche tak jak małe dziecko. To moze byc przyczyną??

Gość anus33333333
Bardzo prosze o odp

Gość anik...
nikt nic nie wie na ten temat??? :(

Gość anik...
Napisałam juz ze prolaktyne mam w normie. to w takim razie musiałabym miec tą cyste w obu piersiach bo z obu mi sie ten płyn wydobywa. to sa takie malutkie kropelki jak mocno ścisne

Gość anik...
ja juz naprawde mam dosyc. bardzo sie martwie co mi jest:(

Gość anus33333333
moj wynik prolaktyny to 18,75, Wiec jest w normie. Problem w tym ze u mnie endokrynolog przyjmuje w szpitalu ale wolny termin jest za 8 miesięcy!!! jest tez endokrynolog tylko jednej przychodni w moim miescie a do niego bym musiała czekac jakies 6 miesiecy, zreszta słyszałam o nim bardzo negatywne opinie. normalnie porazka. Najpierw pojde do gin zobaczymy co mi powie

Gość mimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja na poczatku mialm lekki bialawy wyciek , lekarz powiedzial ze to prolaktyna , mialam podwyzszona , bralam bromergon, lekko sie uregulowala, niestety po kilku miesiacach podwyz. teraz mam nie bialy ale juz prawie czarny wyciek jak nacisne to na poczatku jest bialy a poziej kolor sie zmienia w ciemny zielony a prawie czarny, ja mam prolaktyne .Nie wiem ile masz lat, lecz jesli nie masz dzieci zacznij sie leczyc idz koniecznie do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
jolazabrze , masz dzieci? ja wlasnei pzrez ta pieprzona prolaktyne nie moge zajsc w ciaze(tak mi powiedzial lekarz i to nie jeden)

Gość mimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
u mnie to sie zaczelo jak mialam 25 lat ,i troszke trwa, ale ja juz nie mam slily, widocznie tak musi byc ,7 lat leczenia i tak naprawde jestem w punkcie wyjscia , coz czasem zycie jest pelne niespodzianek, fajnie ze masz dzieciaczki)))) mile pozdrowienia

Gość krotrot
mi tez cos wylatuje z sutkow konkretnie wyglada to troche jak pryszcze, takie bialawe i wychodzi jak sie dosc mocno wycisnie, u was tez to tak wyglada, moja mama mowila mi ze kiedys tez tak miala, ale ginekolog jej powiedzial, ze to taki urok i nie trzeba sie martwic, dodam, ze nic w usg piersi mi nie wyszlo, podobnie jest z wynikami mam dobre, biore tabletki anty i lecze sie na tarczyce, takze to chyba nie hormony, zwlaszcza, ze mialam takie cos odkad pamietam

Gość krotrot
no wlasnie nie mowilam :O ale moja tarczyca pracuje juz ok, niedlugo przestane brac leki

Gość anus33333333
Tylko u mnie prolaktyna jest w normie i usg tez nic nie wykazało. Pójde do lekarza zobaczymy co mi powie

Gość anus33333333
Ja mam 23 lata, nie mam jeszcze dzieci ale bardzo chciałabym je miec. Mam w pracy kolezanke która tez ma taki wyciek i sie okazało ze ma niedoczynnosc tarczycy. Tylko ze ona oprócz tego wycieku miała jeszcze inne objawy a ja nic takiego u siebie nie zauwazyłam. Cały czas zastanawiam sie co mi jest. Nie daje mi to spokoju, bo jezeli to nie prolaktyna to co???

Gość anus3333333333
Witam to znowu ja. Postanowiłam sie odezwac bo kompletnie zgłupiałam. Byłam u podobno bardzo dobrego lekarza poleconego przez kolezanki, powiedziałam o moim problemie. Obejrzał moje wyniki, powiedział ze sa w porządku i ze mam zadnej hiperplolaktynemi bo mam za niska prolaktyne zeby podejrzewac taka chorobę. Powiedział ze piers jest gruczołem i to czasem normalne ze co sie z niej wydziela. Powiedział ze miał w swojej praktyce lekarskiej( pracuje w szpitalu w warszawie) takie przypadki ze kobieta miała wyciek z piersi i nie było to objawem zadnych nieprawidłowosci! Wszystkie wyniki miała ok. Czytała w necie o kobiecie która wyciek z piersi ma juz od 13 lat!!! chodziła do wszystkich mozliwych lekarzy i miała robione mnóstwo róznych badań i wszyscy rozkładaja rece bo wyniki ma w porządku. Ja juz niewiem co mam robic. Ten lekarz powiedział zebym sie nie martwiła, bardzo mnie uspokajał bo poszłam tam strasznie zdenerwowana i spanikowana ze bede miała problemy z zajsciem w ciąze itd. I teraz niewiem mam mu zaufac czy działac jakos dalej???

Gość anus3333333333
dodam ze okres juz mi sie wyregulował

Gość anus3333333333
Mysle ze problemy z nim były spowodowane duzym stresem

Gość anus33333333
Tak sie zastanawiam ze moze powinnam zasiegnac opini jeszcze jednego lekarza ale nie wiem czy to ma sens zeby wywalac kase na kolejna wizyte skoro 2 lekarzy powiedziało mi to samo

Gość farenka
witam!leci mi jakis przezroczysty plyn z piersi,mam zalozona spirale a miesiaczke mam nieregularna i nie wiem co to jest???pomozcie!!!

Gość anus33333333333
Wiesz mysle ze powinnas to skonsultowac z lekarzem. Taki wyciek moze byc skutkiem ubocznym brania tabletek anty, ale czy przy spirali to niewiem. Ja mam dalej mój wyciek i nie bardzo wiem co robic. Byłam juz u dwóch lekarzy i jak pisałam wczesniej usg i poziom prolaktyny jest ok. Mysle ze powinnas zbadac sobie ta prolaktyne i juz z wynikiem isc do lekarza. to badanie z krwi, kosztuje ok 25 zl. A co ja mam dalej robic??? Moze ktos ma jakis pomysł? Ostatni lekarz powiedział ze taki wyciek moze miec zwiazek ze amianami jakie zachdza w organizmie w trakcie cyklu, zauwazyłam ze przez okresem jest tego jakby wiecej a po okresie mniej

Gość wera123
mam pytanie bo ja urodzilam coreczke obecnie ma dwa lata...i tez mam wyciek z piersi jak ja mocniej scisne czy to normalne?

Gość agatttaa
dziewczyny sparzcie lisc kapusty posmarujcie miodem i przykladajcie na piersi pod biustonosz na noc---- dziwna metoda lecz mojej siostrze pomogla, miala lekko zielonkawa wydzieline gdy nacisnela piers mocniej bylo tego duzo bialy i ciemo zielony klor sporobojcie moze wam tez pomoze.

Gość makutra
anus333333333333 - idź do lekarza (najlepiej do ginekologa lub endokrynologa) i poproś o skierowanie na pełne badania hormonalne - wykonają Ci je w większej przychodni lub w szpitalu. Takie badanie obejmuje kilkanaście hormonów - lekarz na skierowaniu wypisze, które należy zbadać. Najprawdopodobniej Twoje dolegliwości to skutek rozchwiania hormonalnego. To, że masz poważne zaburzenia miesiączkowania i taki wyciek, to ewidentne objawy kłopotów z prolaktyną. Ile razy wykonywałaś badanie na prolaktynę? Jeśli raz, to jest duże ryzyko, że badanie dało nieprawidłowy wynik. Czasem źle pobiorą krew albo źle oznaczą wartości i jest problem. Powtórz badanie na prolaktynę. A najlepiej - jak napisałam wyżej - poproś o skierowanie na badania, dadzą one pełen obraz. Co do dziewczyn, które długo leczą się na prolaktynę - upewnijcie się, że wszystko w porządku z przysadką mózgową. Częstą przyczyną jest mikrogruczolak przysadki mózgowej!

Gość anus33333333
tak własnie zrobie. Za pare dni zapisze sie do kolejnego lekarza i z nim pogadam o tym. Najgorsze jest to ze mam wrazenie ze lekarze u których byłam olali mnie. Wyniki mam ok wiec oni rozkładaja rece i w sumie nie wiem co dalej robic. Powtórze to badanie prolaktyny, zobaczymy co wyjdzie. Strasznie mnie to stresuje i martwi. juz nie mam sily i kasy na latanie po tych lekarzach, badaniach itd:(

Gość anus33333333
dziewczyny a czy jest taka mozliwosc ze nic mi nie jest??? Tak jak powiedział ostatnio lekarz? ze czasem kobieta latai ma taki wyciek i taka juz jej uroda i ze spotkał sie z takimi przypadkami( pracuje w szpitalu) Jest to wogule mozliwe? Chyba by mi nie wciskał kitu?! Bardzo sie martwie o swoje zdrowie

Gość Podobny problem
A ja mam biala,zbita wydzieline jak przyciskam sutki.W 1 i 2 mam takie biale kropeczki jak przycisne to wychodzi taka wydzielina bardzo zbita,to podobnie jakby sie wagry wyciskalo.Lekarz wysmial to ze to nic takiego ,okres mam regularlnie.Powinnam sie martwic,prosze odpiszcie.

Gość anus33333333
Witam wszystkich to znowu ja. Wyciek dalej jest. Teraz czekam na okres i jak sie skonczy ide znowu zrobic badanie prolaktyny chociarz poprzednie wyszło w normie. Szukam obecnie jakiegos lekarza, ale juz sama niewiem czy mam isc do ginekologa czy do endokrynologa. Cała ta sytuacja spedza mi sen z powiek:( Ostatni lekarz stwierdził ze nie mam sie czym martwic ale ja jakos nie moge mu zaufac. Czy ktos miał tai wyciek i okazało sie ze juz taka jego natura??? Czytałam w necie o kobiecie która wiele lat miała taki wyciek i była zupełnie zdrowa.

Gość anus33333333
Bo skoro ani usg ani badanie prolaktyny nic zlego nie wykazały co mi do cholery jest?!

Gość anus33333333
up

Gość anus33333333
Bardzo prosze o porade kogos kto wie cos na ten temat

Gość nikt nic nie wie...
:(