Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ej aj daj maj

Corka zaszla w ciaze- klasa 3 liceum. Nie pozwolilam usunac

Polecane posty

Gość ej aj daj maj

Corka uwaza ze sie nic nie stalo i ze moze ot tak usunac. Chciala od nas pozyczyc pieniadze (i tak nie oddalaby bo nie pracuje). Powiedzialam jej ze nie- jezeli jest na tyle DOROSLA aby uprawiac sex to poniesie teraz tego konsekwencje. Rozpetala sie burza ale ja jestem nieugieta. Trudno- skonczy sie jej swobodny czas. Mlodzi ludzie powinni zaczac uwazac i dbac o siebie a nie myslec ze \"jak wpadne to co z tego jezeli moge usunac\". Wybaczcie ze pisze moze i nie w temacie (chciaz z drugiej strony to forum erotyczne) ale jestem wlasnie po kolejnej klotni z nia- oczywiscie lzy, blaganie, przepraszanie- i musze to komus napisac

Gość magnolia bladoróżowa
mieszkacie w Polsce? no i co tatuś dziecka na to?

Gość tato zwykłej ja
ja Cię popieram całkowicie. Ale z drugiej strony, już po rozwiązaniu, a nawet przed musisz jej pomóc i zapewniać ją o chęci pomocy. Inaczej może sobie nie poradzić. Niech nie będzie tak, że np nie pójdzie na studia z powodu dziecka, bo to nikomu na dobre nie wyjdzie.

Gość ej aj daj maj
Tam mieszkamy w Polsce; ojciec dziecka (nasz sasiad jak by nie bylo) zupelnie nie poczuwa sie do obowiazku. Oczywiscie rozmawialam z jego rodzicami- matka wydaje sie jakas cofnieta w rozwoju ale ojciec mnie poparl- ale on uwaza ze nic sie nie stalo. Oczywiscie pomooge jej- i ona o tym wie- zwazywszy na to ze jestem po rozwodzie i wiem jak czasami jest ciezko bycie samej

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
do autorki: masz racje, nie pozwól córce usunąc ciąży, przeciez to jest zabójstwo człowieka nienarodzonego, a córka skoro dorosła do uprawiana seksu to dziecko tez wychowa. rodzina pomoze, a chłopak? nic o nim nie napisałas

Gość in maj opinion
uważaj aby się to nie skończyło tak, że to TY będziesz siedziała z dzieckiem w domu :o

Gość lolka ta od bolka
to niexzle bedziesz miała, jego rodzina pewnie neizbyt bedzie chciałą płacicc na dziecko, Ty nie dosc ze masz głupia corke to bedziesz musiała wychowywac dziecko, bo pewnie jej w głowie dalej beda balety i te sprawy. Mam nadzieje ze finansowow wyrobisz.

Gość mmmmm-
skoro ojciec dziecka taki nieodpowiedzialny, no to bedzie płacił na dziecko... z nim trzeba twardo!

Gość lolka ta od bolka
moja ciotka mowiła ze jej znajomej corka tez zaszła wciaze ale jej nie przeszjkadzało chodzic na dyskoteki, bawic sie, dzieckiem nei chciałą sie zajmowac, robila to jej matka albo mlodsza siostra

Gość tato zwykłej ja
tak, miałem o tym napisać, ale już mi się nie chciało :) trzeba znaleźć złoty środek, między zostawieniem jej samej sobie, a matkowania za nią całkowicie :)

Gość roxiii
córka niech pojdzie do pracy jak troche odchowa dziecko

Gość ej aj daj maj
Nie, jezeli chodzi o strone fifnansowa to nie mam strachu. I nie pozwole sobie wejsc na glowe. Owszem pomoc pomoca ale to bedzie JEJ dziecko i to ONA sie bedzie nim zajmowac. Powiedzialam jej ze po urodzeniu (i po zdaniu matury) ma sobie poszukac pracy- sa studia wieczorowe/zaoczne i pomoge jej- ma sie dokladac na utrzymanie domu

Gość aqa123
Kobieto wiem że usuwanie ciąży jest nie etyczne ale ja bym jej na to pozwoliła, straci całą młodość zamknie się przed nią wiele drzwi, zastanów się jeszcze.Chcesz właśnie takiego przekichanegożycia dla swojej córki?

Gość roxiii
albo chociaz niech skonczy jakas szkole, nie tylko gimnazjum, nie ma dobrze jak sie mysli c**ą a nie głową

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
a kto powiedział, ze dziecko to ciężar?!!! dziecko to błogosławieństwo ja NIE usunęłabym nawet ciąży z gwałtu

Gość lolka ta od bolka
ale z drugieje strony jezeli raz usunie to jak kolejny raz zaszłaby w ciaze wtedy myslałaby ze to normalne ze usuwa sie ciaze. POza tym co innego gdyby miałą 15 lat. # klasa liceum to chyba tak 18/19 alt, wiec nei jest juz taka mloda i niemyślaca. zGadzam sie ze jak ktos zaczyna wspolzyc to powinien wiedziec ze moze zajsc w ciaze, nawet jezeli sie zabezpiecza i dane zabezpiecznie jest najlepsze.Jak jest gotowa na seks to i na wszelkie inne sprawy ktore z tego ewynikaja.

Gość ej aj daj maj
aqa123- kompletnie sie z tyoba nie zgadzam. Kazdy czyn niesie za soba konsekwencje. Rozumiem gdyby nie wiedziala do czego sluzy penis albo gdyby szla noca do domu nadziala sie niechcacy na czlonka ktory wystawal zza drzewa. Ale ona wiedziala wszystko o sexie- rozmawial z nia nie raz, chodzilysmy do ginekologa. Straci mlodosc- trudno, taka jest cena "glupoty". Nie twierdze ze ja nie popelnialam bledow ale zawsze za nie placilam i to mnie nauczylo twardo stapac po ziemi. Jezeli sie wezmie za siebie to cale zycie stoi przed nia otwortem bo ma we mnie opoke i zawsze jej pomoge ale w tej sytuacji jestem nieugieta

Gość lolka ta od bolka
ta daiewczyna jest w liceum, a nie w gimnazjum. PO drugie ona nei zdaje sobie sprawy z tego co zaszło, dla niej usuniecie to chyba jak wizyta u dentysty.

Gość in maj opinion
"a córka skoro dorosła do uprawiana seksu to dziecko tez wychowa" co to za głupi sposób myślenia? a jak smarkate w wieku 15 czy 16 lat się seksią, to też są zdolne do odpowiedzialnego wychowania? w wieku kiedy same się uczą, g**** wiedzą o życiu? :o a może 13-14 latki które idą z rówieśnikami do łóżka, potrafią wychować dziecko? powiem więcej - nawet pełnoletnia osoba, na studiach, po studiach, wcale nie musi być gotowa i zdolna do wychowania dziecka, dlatego stosuje się antykoncepcję :o bo tak to niektórzy by żyli w celibacie do 40-stki :/

Gość lolka ta od bolka
autorko a jestes pewna ze dasz rade finansowo? jak ona pojdzie do pracy to kto bedzie zajmował sie dzieckiem? Jakby chciała studiowac, dokładac sie do domu, kupic cos dla dziecka to na opiekunke chyba jej nei zostanie, a z tego co piszesz o jego rodzicach to nieodpowiedzialni ludzie, zreszta jak i ojciec dziecka. Długa sa ze soba? Wiedziałas ze współzyją?

Gość lolka ta od bolka
czyli uwazacie ze tak po prostu jaksie wpadnie i nie jest sie gotowym na maciezynstwo mozna tak po prostu usunac ciaze? Potrafilibyscie tak na zimno myslec o tym i zrobić to?

Gość ale bredzicie
trzeba myslec pozytywnie! i wszystko jakos sie ułoży

Gość ej aj daj maj
Nie zebym sie przechwalala ale bez problemu starczy pieniedzy- same alimenty mojego bylego meza to okolo 5tys

Gość lolka ta od bolka
dostajesz do byłego meza 5 tys alimentów? jak to zrobiłas? no to faktycznie kasy Ci starczy.

Gość ej aj daj maj
Poczuwa sie do odpowiedzialnosci to wszystko. Ciesze sie ze on tez mnie poparl

Gość MamoNiny wybacz ale czy Ty
lolka a co to za roznica ile ze soba sypiają itd. , Matka dbrze robi i pewnie liczy sie z konsekwencjami - przeciez wie ze corcia moze wypiąc sie na dziecko i babcia bedzie musiala je wychowywac tak tez moze byc. Pisza niektorzy ze dziewczyna sobie nie poradzi , dobrze sama sobie nie poradzi ale ma matke ktora bedzie ją wspierac z kazdej strony i finansowo rowniez. Co do chlopaka są jeszcze alimenty wiec z tym nie ma problemu a jesli on nie pracuje to rodzice bedą placic takie prawo! Ja mysle ze jak tak sobie szczerze porozmawiacie to dojdziecie do porozumienia. Ale nie krzycz na nią nie pozwalaj by sie denerwowala, dziewczyna pewnie mysli ze rujnujesz jej zycie moze jeszcze wymyslec cos glupiego, moze sama zechce poronic(mają gowniary i takie pomysly jak kąpiel w wrzatku itd) albo targnie sie na wlasne zycie czy w najgorszym wypadku urodzi i znienawidzi to dziecko a to dopiero bedzie klopot. Staraj sie z nia rozmawiac na spokojnie. Przytul ją i obiecaj ze zawsze bedziesz obok. Trzymam kciuki.

Gość Anua
a nie uwazasz ze corka ma prawo decydowac o sobie?zgoda, jest na twoim utrzymaniu, ale to jej zycie, popelnila blad i poniesie konsekwencje, ale moze woli konsekwencje usuniecia ciazy niz urodzenia, dlaczego decydujesz za nia?

Gość pieniadze to nie wszystko
fakt, ze powinna poniesc konsekwnecje tego co robi, ale z drugiej strony balabym sie na Twoim miejscu, ze kiedys Ci wypomni, ze nie pozwolilas jej zrobic tego co chciala i zmusilas ja do urodzenia niechcianego dziecka :O trudna sprawa.

Gość lolka ta od bolka
wiesz jest roznica miedzy tym ze spotkałą sie z tym chłopakiem kilka razy i jest w ciazy a miedzy tym ze byli dłuzszy czas ze soba i beda mieli dziecko. moze to tylko pierwszy taki odruch obojga ze chce usunac. Teoretycznie im ludzie sa dłuzej razem tym sa sobie bliższi i łatwiej byłoby im wychowac dziecko.