Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ej aj daj maj

Corka zaszla w ciaze- klasa 3 liceum. Nie pozwolilam usunac

Polecane posty

Gość do 258
i z czystym sumieniem dzięki matce

Gość Anua
Poziomka---oczywiscie ze tak nie myslisz jesli pragniesz tego dziecka, mi tez nie przyszloby do glowy zeby usunac, ale jesli jest to niechciana, nieplanowana ciaza to niektore kobiety akceptuja ja a inne nie i chca po prostu usunac i poczekac na wlasciwy moment i ja to tez rozumiem

Gość ej aj daj maj
To jest6 fragment twojego postu:"dziewczyna ma prawo wybrac bo to jej zycie, a matka powinna ja wspierac niezaleznie od decyzji" Idizemy tym torem: dziewczyna (i nie mowie teraz o jakims skonkretyzowanym przypadku) ma zamiar zostac dziwka. Wedlug twojego rozumowania matka powinna sie na to zgodzic. Co najwyzej moze powiedziec: corko uwazaj na choroby weneryczne. Podstaw sobie pod wyzej wymieniony przyklad branie narkotukow. Bez sensu Idziemy dalej- co jezeli 13 latka zaczyna pali= tez mowisz "ma prawo wybrac'?

Gość Anua
oczywiscie, ze nie daje przyzwolenie na puszczanie sie za pieniadze, cpanie itd. ale jesli ktos popelnia blad i podejmuje jakakolwiek decyzje z tym zwiazana (zarowno aborcja jak i urodzenie sa trudne) to pomagam jako matka bo wespre moja corke w kazdej trudnej sytuacji zyciowej

Anua - wcale nie powiedzialam ze byla chciana i planowana... to nie ma znaczenia. Ja mam inne poglady ale jak juz mowilam to kwestia indywidualna. Mysle ze nie mozemy zakladac ze dzieci mają prawo wyboru w kazdej sytuacji. Przeciez po to są rodzice.

Gość ej aj daj maj
A widzisz- ja tez nie daje przyzwolenia i pomagam jej. Ale nie wymagaj aby wypierala sie swoich wartosci i przywalala jej na aborcje. Bo pewnie jak corka nic nie bedzie czula do tego dziecka to ja sie bede nim opiekowala jak swoim

to powiedz ze chcesz dziecko dla siebie a nie dla córki to bedzie po konwersacji...

Gość Anua
teraz to szukasz dziury w calym---nie zgadzam sie na zadne puszczanie, cpanie itd., ale przypadkowa ciaza to nie to samo prawda? twoje dziecko znalazlo sie w trudnej sytuacji i uwazam, ze ma prawo podjac decyzje o swoim zyciu

Gość yyyy....
Nie wiem tylko czy wiecie o tym, że jeżeli córka skończy 18 lat i urodzi swoje dziecko, to już się jej nie należą alimenty od ojca, nawet jeżeli się uczy i nigdzie nie pracuje. Takie są przepisy. Podołasz finansowo, by samodzielnie utrzymać ją i jej dziecko?

a niby dlaczego jak skonczy 18 lat nie naleza jej sie alimenty? Co ty opowiadasz... czyli ktos pełnoletni twoim zdaniem alimentow na dziecko nie dostanie? Matko co za fanaberie A po za tym dajcie sobie spokoj z tym cpaniem. To BYŁ TYLKO PRZYKŁAD

yyy...---- jak to jezeli skonczy 18 lat to jej sie nie należą alimenty? jakby miała 17 to by jej sie nagle należały?

moja koleżanka też zaszła w ciązę w 3 klasie liceum.usunęła jeszcze wczesną ciążę.facet który zrobił jej dziecko umył ręce od odpowiedzialności, tylko powiedział że da jej kasę na usunięcie.no i usunęła.pieniedzy ani jego juz nie wiedziała.przestał sie pokazywać w okolicy.a co do samego usunięcia...jeden wielki ból i płacz.to było okropne przeżycie nawet dla mnie.a teraz...chciałaby mieć dziecko...i czasem widze jak mysli jakie teraz byłoby jej dziecko... tym bardziej że pół roku później inna dziewczyna w tym samym wieku( jakaś jej znajoma) zaszła w ciażę i teraz ma wspaniała córeczke. a autorkę w pełni popieram..jak sie ma 18- 19 lat to sie powinno już brać odpowiedzialność za swoje czyny.

Gość Anua
Poziomka---nawet jesli twoja ciaza nie byla planowana to widze, ze pokochalas dziecko i cieszysz sie, ze bedziesz je miec, super, naprawde, mam nadzieje, ze corka autorki tez pokocha to dziecko, ale czesto kobieta nie chce i juz i wtedy powinna miec mozliwosc wyboru

Gość yyyy....
Jeśli urodzi dziecko, to jej się nie należą.

Gość yyyy....
Nie do mnie pretensje, bo nie ja jestem twórczynią przepisów prawnych.

yyyy---- pierdolisz jakby co zęby szły... jezeli jest ożeczenie o ojcostwie i w urzedzie jest w akcie urodzenia dziecka napisane imie i nazwisko ojca to chyba oczywistym jest ze sciaga sie z niego alimenty...:)

Gość durna ta dzisiejsza młodzież
Drogie zwolenniczki tego, żeby sobie dziewczyna "usunęła" problem - chyba zapomniałyście, że aborcja na życzenie jest w Polsce NIELEGALNA. A wy piętnujecie matkę za to, że nie chce z pieśnią na ustach przyłożyć ręki do tego?! Żeby nie było niejasności - nie jestem zwolenniczką obecnego prawa, uważam, że aborcja powinna być zalegalizowana. Ale tak samo jak córka ma prawo decydować o sobie, tak samo i matka o tym, czy poprze jej decyzje czy też się od nich odetnie, to chyba oczywiste. To idiotyzm akceptować wszystkie zachowania dziecka jak leci - tzw. wychowanie bezstresowe już i tak narobiło dość szkód w naszym kraju. Niech każdy decyduje za siebie. A potem ponosi konsekwencje. To jest proste jak budowa cepa. :)

yyyy to ja nie wiem jakie ty prawo znasz hehe :) ale na pewno nie takie jak obowiazuje u nas... moze jest i nienajmądrzejsze ale na pewno nie az tak durne jak ty piszesz:)

albo ja jestem taki tepy ale interpretuje to tak ,,jak urodzi dziecko to jej sie nie naleza'' ... to jezeli nie urodzi to jej sie naleza tak?

Gość Anua
male wyjasnienie---nie jestem za tym aby usunela tylko miala prawo podjac decyzje; pewnie autorka zna swoja corke i wie, ze tak bedzie najlepiej, niemniej jednak uwazam, ze jesli w tej sytuacji dziewczyna nalegalaby na aborcje to powinna miec prawo

Ależ ma prawo świadomie prawo polskie złamać. A matka ma wtedy prawo się od niej odciąć - prawda?

Przy czym oczywiście młoda sfinansowałaby sobie aborcję sama.

Gość Anua
nawet nie biore pod uwage polskiego prawa w tym wzgledzie, i tak wiadomo, ze aborcja jest normalnie wykonywana

Gość yyyy....
Nie o tych alimentach piszę tylko o tych które córka autorki ma od ojca. Traci je z chwilą urodzenia dziecka. P.S. Sama pierdolisz, bo nie potrafisz rozumieć tego, co czytasz tłuku. :)

Gość jej sie nie naleza
ale naleza sie dla dziecka

Gość Anua
gdyby moja corka naprawde tego chciala i pomimo moich rad zdecydowala sie na aborcje, naklonilabym ja na wizyte u psychologa i jesli nadal by chciala to tak, dalabym jej na to pieniadze bo gdyby urodzila tez musialabym lozyc na dziecko bo wiadomo, ze nie ma swoich pieniedzy