Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie zakłopotanej

Jak to jest z tymi ubezpieczeniami?

Polecane posty

Jestem w 3 miesiacu ciazy i slyszalam ze jezeli bylabym gdzies ubezpieczona np w pzu to moglabym dostac pieniazki z tytułu urodzenia dzidziusia? czy oni jakos sprawdza ze jestem w ciazy? czy jezeli moj partner jeszcze nie maz ojciec dziecka rowniez sie ubezpieczy to on rowniez dostanie pieniazki? pytam bo nie mam zbyt wesolej sytuacji materialnej a kazdy grosz sie przyda a z tego co wiem takie ubezp. nie kosztuje duzo. pozdrawiam i prosze o opinie. darujcie tylko krytyke.

up

Gość Aspro
zawsze dostaniesz z zus-u jak sie nie myle a jesli masz ciezka sytuacje materialna to drugi tysiac z mops-u

Gość tak dostaniecie o ile
umowa bedzie to przewidywac, i niewiem czy jest jakis czas karencji np 9 mc oplacanych skladek itd. Czsem jest tak ze jakis czas musisz byc ubezpieczony zanim wyplacą jaies pieniadze.

Gość hyhyuhhu
to zelezy czy bylas ubezpieczona w pzu wczesniej? czy teraz chcialas sie ubezpieczyc?

Gość hyhyuhhu
polisa roznie mowi o karencjach, jesli zawieralo ja wiecej osob w twoim zakladzie to moga obowiazywac 'promocje' i nie byc w oglole zadnych karencji. ale jesli chcialabys sie ubezpieczyc teraz, nie majac i nie wznawiajac zadnej starej polisy (o ile takie posiadalas) to karencja do urodzenia dziecka wynosi 9 miesiecy i z pzu niestety nie dostaniesz