Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DOOOOOOOMINATAAAAA

POCZEKAC ...???

Polecane posty

Gość DOOOOOOOMINATAAAAA

Dziewczyny jestem w koncowce 7 miesiaca ciazy i chyba zalapalm grzybice pochwy - sadzac po objawach ( swedzenie, obrzek i biala wydzielina ) Wizyte u ginekologa mam za 2 tygodnie, czy do tego czasu moge spokojnie przeczekac czy lepiej zadzwonic i umowic sie wczesniej ....????

Gość DOOOOOOOMINATAAAAA
Dzieki za rady,A czy ktoras z Was miala tez taki problem w ciazy? Bo ja podczas regularnych wizyt nie mialam nic stwierdzone a od paru dni objawy nasilily sie same ( byc moze na skutek zmiany plynu do higieny intymnej ), czytalam ze co druga ciezarna boryka sie z takimi dolegliwosciami ......

Gość ilonka-mamusia
Ja miałam.Dostałam globulki i masc.Pomogło, chociaz trzymało sie dłuzej niz normalnie.Lekarz powiedział mi ze w ciazy objawy sie niestety nasilają.Idz szybciej.Po co masz sie meczyc.Jesli chodzi ci o to czy to zaszkodzi dziecku, to nie w ciagu 2 tygodni.Wiadomo ze nieleczone infekcje groza peknieciem pecherza płodowego i porodem przedwczesnym, ale to te przewlekle , nieleczone przez poł ciazy.Mnie tak swedziało ze usiedziec nie mogłam, dlatego przyspieszyłam wizyte.

Gość DOOOOOOOMINATAAAAA
Dzwonilam do swojego lekarza zeby umowic sie wczesniej, zapytal mnie o objawy ktorych nie opisalam w calosci bo bylam pewna ze bedzie chcial mnie zbadac czy tak czy tak, natomiast kazal mi kupic pewien lek i brac przez 3 dni a na koniec tygodnia zadzwonic i powiedziec czy przeszlo. Nie wykupilam leku poniewaz czytalam na internecie jego przeznaczenie i to napewno nie jest lek na moje dolegliwosci... Niepokoje sie coraz bardziej bo wargi sromowe sa jakby napuchniete i bilalej wydzieliny ( a gleboko wewnatrz, grudek ) jest coraz wiecej..... Oczywiscie zadzwonie jutro jeszcze raz do niego i powiem ze badanie jest nieuniknione ale napiszcie jesli ktoras z Was miala identyczne lub podobne objawy bo do czasu wizyty bede cala w nerwach....Dziekuje z gory

Gość sorry ale samo nie przejdzie
No kobito Ty do podstawówki chodzisz? Jak kazał wykupić to szoruj do apteki i kup a nie rozgladaj sie czy to napewno na Twoje objawy! Lekarz to lekarz chyba się zna ciut lepiej niż Ty. Chyba lubisz łazić z grzybem skoro tak do tego podchodzisz ;/ wizyta swoja droga- tez bym sie upierala na wczesniejsza ale co Ci szkodzi brac tez ten lek??

Droga autorko. Ja jestem też w 7 miesiącu ciąży. mniej więcej w 5 miesiącu zaniepokoiła mnie wydzielina z pochwy. Po prostu zrobiła sie lekko żółtawa i pachniała inaczej- nie brzydko tylko ciut bardziej kwaśno. Nie odczuwałam swędzenia ani opuchnięcia. Zarejestrowałam sie do lekarza od razu na wizytę, nie czekając. Okazało się, że nie miałam jeszcze żadnej infekcji. Powiedziałam mojej lekarz, że czuję dyskomfort właśnie przez tę wydzielinę i dla świętego spokoju dostałam receptę na 3 globulki. Niestety nie pamiętam nazwy a opakowanie wyrzuciłam, więc ci nie napisze co to było. Uzyłam tych globulek i wszystko wróciło do normy. Na kolejnej wizycie lekarz stwierdziła, że wszystko jest czyściutkie i nie ma powodu do obaw. Wiadomo, że w ciąży łatwiej o infekcję. Wydzieliny może byc więcej i dopóki jest ona biała, przezroczysta lub kremowa jest ok, ale to swędzenie i opuchnięcie jest niepokojące. Nie zasięgaj rady przez telefon jeżeli masz jakieś wątpliwości co do leków tylko idz na wizytę.

Gość DOOOOOOOMINATAAAAA
Wszystko sie zgadza ale on mi przepisal lek o dzialaniu moczopednym, i na stany zapalne pecherza moczowego - kiedy je takich problemow nie mam. Nie chce brac niepotrzebnych lekow w ciazy, a tak jak pisalam wczensiej podalam mu tylko jeden objaw wiec nie zna do konca sprawy.Jutro dzownie i sie umowie zeby dokladnie sprawdzil co jest grane, chce tylko wiedziec cy ktoras z Was miala podobne objawy bo sie martwie .....

Gość DOOOOOOOMINATAAAAA
Barzdo dzekuje za Twoja wypowiedz EmyBABY, ;) wlasnie najbardziej martwi mnie to opuchniecie .....U lekarza na miejscu dowiem sie wszystkiego , mam nadzieje ze wcisnie mnie na wizyte jak najszybciej ale wlasnie to Foruum jest od tego zeby ewentualnie wymienic doswiadczenia - nawet te bardziej nieprzyjemne- pozdrawiam

hejka droga autorko :) tak, taki obrzęk warg sromowych jest właśnie przy grzybicy, także nie martw się, globulki i krem załatwią sprawę :) Ja miałam ostatnio, brrr okropność, ból i swędzenie nie do zniesienia. Tak jak poprzedniczka nie mogłam usiedzieć na tyłku :P

Hmm.. opuchnięcie może nie mieć nic wspólnego z infekcją bo w ciąży często powiększają się wargi sromowe. Jednak te grudki w wydzielinie mogą świadczyć że masz nadżerkę. co do leku to być może lekarz przepisał coś niezbyt związanego z Twoją infekcją ponieważ jesteś w ciąży i to taki jakby lek zastępczy. Ja miałam nadżerkę a lek który miałam był na coś innego jednak pomógł