Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Catarinka71

TRACY HOGG

Polecane posty

Co myślicie o jej książkach i radach?? Często oglądam Super nianie i inne tego typu programy i już mam mega mętlik w głowie bo co psycholog to inne rady. Warto w ogóle to czytać czy lepiej polegać na własnym instynkcie??

Gość Vicka
Warto. Ja wiele się dowiedziałam.

Ja przeczytałam i według mnie strata czasu bo jak bym sie stosowała do jej zasad to bym miała trzy razy mniej czasu dla siebie.bylo raptem kilka rzeczy z których skorzystałam.Jak komuś pomaga to dobrze u mnie to nie wypaliło.

Gość mama misiiii
Ja duzo skorzystałam, zwłaszcza z pierwszej części tj Język niemowląt. Dzięki kilku wskazówkom moje dziecko np nie wisiało godzinami przy cycu, karmiłam je co 2-3 h, wiedziłam , ze było najedzone, mała tez zasypiała sama w swoim łóżeczku od urodzenia, nie byłoi żadnego lulania, noszenia,cyca. Zresztą tą ksiązke czyta się bardzo szybko i przyjemnie. Druga częśc - Język dwulatka jakoś mi nie podszedł.

Mam "język niemowląt ", "język dwulatka" oraz "Zaklinaczka dzieci. Jak rozwiązywać problemy wychowawcze " Do niektórych metod Tracy Hogg (jak również Naszej polskiej super niani) nie jestem przekonana i stosowała z przymrożeniem oka.Prawda jest taka ze żaden poradnik nam nie pomoże jak nie będziemy konsekwentne.Czasem teoria swoje a praktyka swoje.

Gość ja tez..
to czytam i zastanawiam sie które rady warto stosować a które wydają się mamą totalnie głupie i bez sensu