Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepojęteeee

mój gin żałuje mi badań!!!!!

Polecane posty

Gość niepojęteeee

...krew i mocz powinnam mieć, co miesiąc jak inny lekarz to usłyszał to się zbulwersował że mam tak rzadko, dodam że badania są na NFZ, co ile macie badania i jakie?

Gość ja mialam 3 razy te podstawowe
krew i mocz... usg mialam raz ;) Wiec az tak bardzo Ci nie zaluje ;)

ale jesteś w ciąży??? ja krew i mocz badam co 2 miesiące. jeśli wszytsko jest ok to nie ma potrzeby częściej - takie jest zdanie mojej lekarki. dodam że chodzę prywatnie.

Ja krew i mocz miałam poprzednio i teraz też co miesiąc. Przy pierwszej ciąży USG 3 razy na NFZ a teraz prywatnie częściej. A co do comiesięcznych badań krwi i moczu to wydaje mi się, że to nie jest za często, bo to się wszystko może zmienić bardzo szybko. Ja np. miałam wyniki dobre a po 4 tygodniach już anemię. organizm kobiety w ciązy jak wiadomo jest bardziej obciążony i warto wszystko kontrolować częściej, dla dziecka i swojego dobra.

Gość niepojęteeee
jestem w ciąży , dodam że mam problem teraz z krwią i moczem, jakbym wczesniej miała robione regularnie badania to bym teraz tak nie miała problemów ciążowych.

Gość mocz i morfologia
musi być co miesiąc, przecież te właśnie badania pierwsze wskazą jakąkolwiek infekcję, o którą w ciąży bardzo łatwo. Zmień lekarza, skoro sie tak zachowuje.

Ja robiłam krew co msc mocz na początku też później co drugi. Ze to względu na anemie jak miałam słabe wyniki lekarz przepisywał mi leki to musiałam powtórzyć badanie po dwóch tyg nawet. Chodzę prywatnie. Z tego co wiem to na NFZ 3 razy ma się badania i chyba tak samo usg. Zmień lekarza albo dla spokoju zrób badanie sama

w ciazy badania krwe mocz co mieisciać usg miałam 3 razy u gina i 2 razy w szpitalu jak trafiłam na poródówke teraz po porodzie gin zleca mi badania 2 razy w roku