Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slawa05

Jeszcze raz PLastry EVRA

Polecane posty

Gość slawa05

Witam Zaczynam moją przygodę z antykoncepcją hormonalną. W sobote nakleiłam pierwszy plaster. Powiem tak - naczytalam sie na formum o tych plastrach, ze dziewczyny maja okropny bol glowy, ze mdlości, ze biegunki, ze cos tam, cos tam, że plastry sie odklejaja. Dzis jest poniedziałek, a moj plaster jest na swoim miejscu, nie odkleił sie. Czekam tez na jakies reakcje mojego organizmu bo jak narazie to nic sie nie zmienilo jak nakleiłam pierszy plaster, nic mnie nie boli i czuje sie dobrze. :-) . Jejciu a może on nie działa? a może za wczesnie zeby odczuwac jakies dolegliwości.

ja stosowalam te plastry przez rok. i zrezygnowalam z zupelnie przeciwnego powodu: nie odklkejaly sie! mam bardzo sucha skore i plastry zostawialy na niej slady na kilka tygodni :O najpierw mialam przez tydzien niemal niewidoczny kwadracik w postaci plastra a potem przez kolejne 3 tygodnie czerwony strupek... jesli chodzi o inne skutki uboczne, to nie mialam zadnych szczegolnych dolegliwosci. czulam sie dobrze i tobie tego zycze!

Gość slawa05
nigdy nie stosowalam antykoncepcji hormonalnej i tak naprawde to mało o niej wiem. Zawsze zabezpieczalismy sie z moim ukochanym prezerwatywa. Urodziłam dwojke dzieci (parka mi wystarczy). Moj gin powiedzial, ze prezerwatywy nie sa pewne wiec postanowilam sprobowac plastrow bo z przyczyn zdrowotnych nie moge brac pigułek. Mam oczywiscie lekkiego "stracha" bo nie wiem czy to naprawde bardziej pewna metoda niz gumki. Poza tym pale papierosy i po ciazy mam zylaki na jednej nodze. Poki co to obserwuje swoje nogi czy wszystko jest w porzadku.

Ja stosuje plastry juz od ponad roku i swietnie sie czuje. W sumie lepiej sie czuje niz po tabletkach, bo po tabletkach mialam ciagle zgage. Moja siostra przestala stosowac plastry kilka miesiecy temu i zaczely jej wyskakiwac dziwne rzeczy na twarzy, ale podczas stosowania czula sie swietnie.

Gość Pakito
Ja właśnie kończę pierwsze opakowanie plastrów. Przestałam brać tabletki - Harmonet, bo po kilku latach moje libido było żadne. Miałam duże obawy ale jest ok. Najpierw przykleiłam plaster na ramię - myślałam, że tak będzie najlepiej, bo będę mogła go zawsze ręką sprawdzać. Ramię ma jednak dla mnie parę minusów: plaster jest tam zbyt widoczny, obwódka z kleju jest mało estetyczna itd. Drugi i trzeci przykleiłam na pośladku i tam chyba będę zawsze kleić. Trochę się marszczy, ma takie zagniotki ale przylega, przy kąpieli się nie odkleja - to najważniejsze. Skutków ubocznych nie mam, no może mam lekko obolałe piersi. Chyba już zostanę przy plastrach. Pozdrawiam!

Gość slawa05
naczytałam sie o zakrzepicy i teraz mam wrazenie, ze moja prawa noga dziwnie mi sztywnieje, tak jak bym miala klopoty z krazeniem. Dziewczyny a czy leki na przeziebienie bez recepty typu neoangin, strepsils czy chlorchinaldin - czy one nie obnizają skutecznosci plastrow?

Gość baby_look
Witajcie czy jestem chroniona w 1 tygodniu jak nakleilam plaster? Jak dostalam okres to dopiero po 7 godzinach nakleiłam plaster. Prosze o odpowiedz

Gość slawa05
do baby_look - wydaje mi sie, ze powinnas byc chroniona. Ja tez mam dopiero pierwszy plaster to nie moge nic nowego powiedziec. Ale dla pewnosci to w pierwszym tygodniu uzywaj niehormonalnego srodka anty... czyli np. prezerwatywa