Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczkla222

naleśniki mi nie odchodzą od patelni pomocy!!!!

Polecane posty

Gość kuchareczkla222

nie chca sie przewrocic,przywieraja do patelni i nie sposob je przewrocic co robic????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodaj wiecej mąki
i powinno byc ok ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dsasdadsa
a masz wystarczająco dużo masła/oleju?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkla222
no ale one sa geste!to moze wina patelni?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasnasjk
ciasto musisz wylac na gorący tłuszcz i bedzie ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość -----m----
dodaj do ciasta troche oleju i najlepiej piecze sie nalesniki na teflonowej patelni wtedy nie przywieraja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może dodałaś tylko mleko do ciasta a trzeba troche wody .Z drugiej strony może być wina patelni ,ja mam taką jedna cholere co mi wszystko do niej przywiera .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiecie co ja mam taką patelnie co sie nazywa cyganka czy jakoś tak i nie do zdarcia jest .Fakt cholera ciężka ale niema bata na nią żeby sie przypaliła >

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość route mobiel 666777
to traba z ciebie a nie kuchareczka :D :D a tak na serio, to powodzenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja nie leje oleju na patleni
tylko dodaje do ciasta i nic nie rpzywiera. ani na badziewnej patleni ani na tej lepszej ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a może za gęste
ciasto i trza dolać wody konsystencja ma być słodkiej śmietany a patelnia ma być posmarowana tłuszczem i b.gorąca i najlepiej teflonowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a może za gęste
wlejesz ciasto na patelnie to tak musisz nią manewrować co by równo rozprowadzić ciasto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
smażyć na patelni teflonowej , a do ciasta naleśnikowego dodać oleju. Inne patelnie trzeba przygotować do smażenia tzn. rozgrzać patelnię i posypać wewnątrz całą patelnię solą kuchenną i trzymać na gazie do czasu, kiedy ta sól zacznie podskakiwać lub "trzeszczeć".Sól wysypać i smażyć naleśniki. Zawsze dodaję olej do ciasta naleśnikowego i nie mam problemów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jajka za mało ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dokładnie za mało jajka w cieście

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość
Dnia 27.10.2008 o 11:33, Myrevinas napisał:

Ja mam nie przywierającą patelnię( 150 zł trzy lata temu dałem) a naleśniki przywierają. :o

Przez 3 lata teflon mógł się zużyć i go już nie ma. Dlatego przywierają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×