Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AgusQ

Młode mamy.

Polecane posty

Jestem bardzo ciekawa, co większość z was myśli o tych młodych dziewczynach zachodzących w ciąże? Zauważyłam, czytając inne artykuły ( nie na kafereri ) , że dużo osób słysząc, że 17 latka zaszła w ciąże ma dużo do powiedzenia na ten temat, bo że dziecko będzie mieć dziecko, że gówniara i takie tam.. a słysząc, że to 18 latka , już połowa tych ludzi tak nie reaguje na to. Czy myślicie , że dziewczyny, które mają już nabite idealnie 18 lat, są bardziej odpowiedzialne od dziewczyn, które mają 16 lat? Że bardziej sobie poradzą w roli matki? Co wy byście zrobili, gdyby wasza córka czy syn, oznajmili wam kiedyś w tak młodym wieku, że będziecie dziadkami?

ja chciałam mieć dziecko jak miałam 16 lat i wcale mi się nie wydaje żebym mając 18 lat jakoś była doroślejsza niż wcześniej. Teraz mam 25 i dopiero będę się starać o bobasa, ale czasem żałuję, że kiedyś nie wpadłam mając naście lat, bo fajnie byłoby mieć już takiego kilkulatka i patrzeć jak sobie rośnie

Gość zanetka_xd
dla mnie tez nie jest to nic dziwnego .. każda dziewczyna czy kobieta da sobie rade .. słyszalam ze lepiej daja sobie rade młode dziewczyny niz te starsze... młoda dziewczyna w wieku np 17 urodzi dziecko mając 23 lata bedzie miała dziecko w wieku 6 lat odchowane i duze .. wtedy bedzie mogła kontynuowac prace.. tak ja to widze . mama duzo kolezanek ktore sa juz matkami i nie widze roznicy miedzy starsza a mloda matka

ja mam 22 l i 6 miesiecznego synka,ze mna rodzila 17 latka juz 2 dziecko bo 1 miala w wieku 15 lat. to ordynator od noworodkow patrzyla z politowaniem

Znam niewiele 16-latek, które sprawdziły się w roli matek. Większość znanych mi nastolatek po prostu oddała dziecko na wychowanie rodzicom, a sama zajęła się imprezowaniem. Zawsze znajdzie się małolata, która dobrze zajmie się dzieckiem, utrzyma je i wychowa na porządnego człowieka, ale jeden, dwa przypadki nie świadczą o całości. Nie porównujmy 16-latki do 18-latki, bo 18-latka w świetle prawa jest już dorosła i może sama o sobie decydować, a 16-17 latka jest jeszcze dzieckiem.

do Katis z Twojego posta wynika, że wszystkie kobiety od 18 lat w górę są przykładnymi mamami. To ciekawe, bo niektórym niby to dorosłym kobietom najlepiej przydało by się szkolenie jak własne dziecko wychować. A różnica między 16 a 18 lat jest niewielka. I to nie od wieku zależy czy ktoś będzie dobrą mamą tylko od charakteru i podejścia do życia.

Gość nati1111
a wiecie jak np usunąć 6 tyg płód??

Do nati1111 Dlaczego pytasz o aborcję? Po pierwsze, takiego zabiegu nie da sie samemu wykonać, a po drugie to jest jak zabicie niewinnego człowieka. Jeśli to Ty jesteś w ciążdy to się poważnie zastanów! To Twoje dziecko, które czuje.