Sarah 28 0 Napisano Marzec 1, 2009 Patianko Suknia jest przepiekna!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nait87 Napisano Marzec 1, 2009 Pati-suknia jak z bajki!!!!!!!!!!!!!Przepiękna!!!Ja narazie nie siadam do kompa bo mój menio coś tu tworzy i nowy system wgrywa i wszystko inne(mieliśmy wirusisko i niestety "zjadł"nam dużo rzeczy w komputerze). Siadłam tylko żeby zobaczyć co ciekawego u Was:)Pozdrawiam:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nati87 0 Napisano Marzec 1, 2009 Widzicie mój login wyżej??:D Pomyłka:)Wszystko nowe i muszę poustawiać:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucyna 79 0 Napisano Marzec 1, 2009 hejka! patiana- jezeli mam byc szczera to taką miałam sama osobiście wiec wiem co czujesz:) teraz bym wybrała np.model 307 :)ciezki masz orzech do zgryzienia:):) ale jestem pewna ,ze co bys nie ubrała i tak będziesz piękna:):):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patiana 0 Napisano Marzec 1, 2009 lucynka fajnie fajnie trafiłam spośród tysiąca sukienek wybrałam podobną do twojej;):P a model 307 jest zupełnie nie w moim stylu :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucyna 79 0 Napisano Marzec 2, 2009 patiana- co tam mojez danie,opinia najwazniejsze jest to czego Ty sama chcesz w czym bedziesz sie czuc komfortowo :) U mnie dzis -10*C a ja chce juz saszki z zamszu ! mam dosc tych kozaków i kurtek puchowych !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nati87 0 Napisano Marzec 2, 2009 Hej kobitki! Chciałam Wam napisać, że dziś moja siostra pjechała do szpitala(8mies. ciąży) do Wrocławia. TO jakieś 100km od mojej miejscowości. Była u gina i zauważył, że z łożyskiem jest coś nie tak, że się starzeje i odwapnia z powodu za dużego stężenia cukru(ma cukrzycę, pisałam już kiedyś). No i najprawdopodobniej już tam zostanie do porodu:( A termin ma na 4kwietnia więc jeszcze trochę jej zostało. Starszy synek(7 lat) został w domku, siostra się najbardziej martwi o niego. Wiadomo jak to jest, gdy jedno dziecko już jest... Nie wiadomo czy nie będą jej wywoływać wcześniej porodu, bo w cukrzycy dzieci rodzą się zazwyczaj duże(pierwszy syn 59cm, 5,000kg). Oj szkoda mi tej mojej sis, tym bardziej że baaardzo urosła, waży 98kg!!I strrasznie jej ciężko, ostatnio przez dwa dni prasowałam jej ciuszki już dla maleństwa bo w ogóle nie ma siły, szybko się męczy, puchną jej nogi, masakra!Ale mam nadzieję,że wszystko będzie oki i dziewczynka urodzi się zdrowa!!! Miłego dnia dla wszystkich!Całuski!! Co tam u Was??Piszcie coś Kochane!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nIkulka Napisano Marzec 2, 2009 justjola bylas na wizycie w sobote u pana dokora M?JEZELI TAK TO JAK BYLO ,ZADOWOLONA JESTES ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aneta D 84 Napisano Marzec 2, 2009 chciałabym zapytać, co sie dzieje z zespołem polic. jajników po urodzeniu dziecka. czy objawy ustąpią czy znow trzeba bedzie brac leki. prosze o odp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nati87 0 Napisano Marzec 2, 2009 Aneta D 84 zespół policystycznych jajników to choroba, której nie da się wyleczyć, po urodzeniu dziecka dalej przyjmuje się leki. Objawy mogą ustąpić na jakiś czas, ale PCOS zostaje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiamm 0 Napisano Marzec 2, 2009 hej ja juz w domku wreszcie dali mi duphason na 2 x 1 w srode ide do mojej lekarki zobaczymy co mi powie póki co nie krwawie i przez oststnie dwa dni tez sie nic nie działo oby tak dalej bo znowu zaczynam świrować a juz sie zaczełam troche bardziej cieszyc....... trzymacie kciuki patinka sukienka piekna miałam w podobnym stylu super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rybka23_84 Napisano Marzec 2, 2009 cześć wszystkim:) niestety ja tez sie borykam z pco i chciałam dołączyć do waszego forum. Szukam jakiegoś dobrego sprawdzonego lekarza ktory pomoże wyleczyć pco i zajść w ciąże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patiana 0 Napisano Marzec 2, 2009 hej matko a tu co tak wieje ciszą masakra...basiamm super że już jesteście w domku:P no gdzie jesteście baby ??? chcecie żeby nam topik zamknęli z powodu małej frekwencji:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość justjola Napisano Marzec 2, 2009 nIkulka byłam w sobotę, pan doktor mnie zbadał, stwierdził że jest jeden pęcherzyk teraz tylko ważne czy pęknie czy nie... był bardzo miły, pożartował i kazał intensywnie nam działać ale ja już dzisiaj czuje że nic z tego znowu nie wyszło pod koniec tygodnia jadę do szpitala żeby sprawdził ten pęcherzyk... przypisał mi bromergon po którym mam bardzo ciekawe objawy a mianowicie gdy się budzę nad ranem to wszystko mi lata przed oczami, po prostu źle i niewyraźnie widzę, trochę to dziwne ale po chwili jest ok dziewczyny czy któraś z was to zażywa ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucyna 79 0 Napisano Marzec 2, 2009 patiana -jestem ! Co krzyczysz? co mam pisac? ze ciepło sie robi i na zakupki bym pojechała a tu bida w porfelu !!!! ech! te twoje komentarze na nk: Piękna kobieta? gdzie? która??:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pierniczek_83 0 Napisano Marzec 2, 2009 Dziewczyny powiedzcie mi - czy u mnie żaden test nie może wyjść pozytywnie??!! Wychodzą negatywnie albo co gorsza na granicy i nie bardzo wiem jak je interpretować..o jezu Całuski Acha, trzymajcie kciuki, żeby mi dyrektorka umowę przedłużyła, plis :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nutika83 Napisano Marzec 2, 2009 Cześć dziewczyny! PCOS wykryto u mnie ponad półtora roku temu. Od tego czasu cały czas jestem "na tabletkach", najpierw Diane-35, teraz Yasmin. Słyszałam, że co rok trzeba zrobić przerwę w przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych..ale czy to dotyczy także PCOS? Bo ja nie biorę ich przecież jako środka anty, tylko żeby oszczędzić jajniki i unoromować hormony. A niestety, nie poradzę się lekarza, bo teraz jestem za granicą, w UK, a tutaj jako jedyny sposób lekarka zaleciła branie diane (czego NIE BĘDĘ robić), bez przerwy... A jakie jest wasze zdanie? Pozdrawiam!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patiana 0 Napisano Marzec 2, 2009 lucynka bo cie strzelę kobieto zadajesz pytania kobito nooooo wiadomo ze jestes piekna:P;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
choineczka 0 Napisano Marzec 2, 2009 wrwrwrrrr.... piers mnie tak boli,ze zaraz odpadnie! po proverze mialam miec @... a krwawilam pol dnia i koniec... a teraz jakas taka nieswieza jestem ;/ podmywam sie 10 razy na dzien, a to uczucie nie mija ;/ blehhhhhhhhhh... ja bralam Bromergon jakies 2 lata temu... na poczatku nie czulam sie najlepiej... ale potem bylo ok! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niesia26 0 Napisano Marzec 2, 2009 patianko sukienka przepiękna,ja takiej niemiałam :) pierniczku kciukaski za podpisanie umowy :) nati za twoją siostrę też trzymam żeby wszystko skończyło się dobrze basiamm ja bromka dobrze niewspominam bo niemogłam się wypróźnić :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Marzec 2, 2009 Czesc. Patianko, suknia miodzio. A trne jest odpiany jakos, albo podpinany? Bo treny cudnie wygladaja, ale podczas zabawy to tylko przeszkadzaja. Ja na momencik, kiedy moje bobo spi. Niestety mama chora i jestem tymczasowo w domu. Dzis po wielu kombinacjach i zabraniu malej do lekarza udalo mi sie miec wizyte. Ale coz..dorych wiesci nie mam. Jajniki chyba w zyciu nie mialy tylu pecherzykow :( Dostalam metformine, i Yasmin..tak, tak wiem ze to antyki. Ale moj gin stwierdzil, ze to najskuteczniej pomoze mi zwalczyc objawy ( wloski, tradzik, regularny @) plus metformina - nadwaga. I jednoczesnie utrzymac mnie w dobrej kondycji jesli chce drugie dziecko..chociaz po tym co dzis ujrzalam watpie zebym kiedys jeszcze zaszla w ciaze. Nie wiem czy bede miala tyle determinacji w sobie i sil co przed ciaza z Nina. Dobranoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Marzec 2, 2009 Dziewczyny, pytam z ciekawosci. Ile kosztuja w Polsce te tabletki Yasmin i metforina ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość repetytorium Napisano Marzec 2, 2009 Oj Surfi:( przykro mi!!! ja za metformine place cos kolo 8 zl. +/- kilka groszy, yasmin bralam jakies 2-3 lata temu placilam cos ponad 40 zl.ok. 45 teraz to juz chyba spadla cena ponad 10 zl.!a przynajmniej powinna!!;)no nie poddawaj sie kobieto!!!ja sobie mysle ze skoro chcesz miec druga dzidzie!to pobierz te antyki ze 3-6 miesiecy i bierz metfromine i odstaw i sie staraj jak szalona wlaczajac od razu ta femare czy inny srodek na ktory reagowalas!to ze teraz twoje jajniki starsznie wygladaja nie znaczy ze beda tak wygladac za pol roku- glowka do gory!!! a juz myslalaysmy ze moze po raz kolejny mamusia zostaniesz;):( Pierniczku- ja ciebie nie rozumiem!!!!jak to testy ci dziwnie wychodza?!?!ze negatywnie albo niepewnie?!?!jesli jest choc cien drugiej kreseczki zazwyczaj to oznacza ciaze!!!wiec moze jednak jestes w ciazy?!;)moze za wczesnie je robisz, albo wpatrujesz sie w nie po dluzszym czasie niz zaleca ulotka stad jakies tam niby II kreseczki?!? widze ze nie zaprzestalas staranek wiec chyba wszysto u was sie unormowalo?!mam nadzieje ze tak;) i ze postepujac w ten sposob bedziesz faktycznie szczesliwa:) oczywiscie trzymam kciuki za podpisanie umowy;)ale ty najlepszy pracownik to chyba przedluzenie pewne?:) Nati- 3mam kciuki za twoja siostre;)na pewno wszytsko bedzie oki!!!i corcia sie urodzi zdrowa i silna!!!rozumiem cie bo moja siostra tez ma cukrzyce i tez by sie o nia martwila...:( Patianka- sukienka b. ladna, ale mi sie troche inne bardziej podobaja:P tylko sie nie obrazaj:P:Dale kazdy wybiera po swoim guscie:)bys sie super bawila i zeby slub byl super wzruszajacym przezyciem;) A ja jutro graty do mieszkanka przewoze:D ale sie ciesze:Dmowie Wam dziewczyny;)dzis moja mama mi powiedziala ze mam zaczac jesc normalnie bo zaraz jakiejs anemii sie nabawie bo strasznie schudlam!:O ja tam nic nie widze!musze sie w koncu zwazyc!musze schudnac do co najmniej 60 kg;)moje male marzenie... a dzis pilam na nowym mieszkanku z rodzicami i moim meniem wode:d wiec sorki za literowki;) Buziaczki dla wszytskich;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Marzec 3, 2009 Repetko, no jakos bedzie..musi byc ;) Bede brala leki, a potem juz w Polsce jakos bede probowac znow zajsc. Ale jeszcze nie wiem kiedy. Zalezy jak znajde prace i jak zdrowie pozwoli. Teraz sie ciesze z mego szczescia ktore ostatnio rozrabia jak pijany zajac w kapuscie ;) Ja tez gustuje w innych sukienkach. I ja bym takiej w zyciu nie zalozyla chociaz jest piekna !! Po prostu ja mam swoje kompleksy, ramiona musze miec przykryte itd...no i jestem wygodna i trenu nie mialam :P I lubie jednak biel...tylko raz w zyciu tak naprawde wychodzi sie w bieli. Ale kazdy ma swoj gust i dlatego modeli sukni sa tysiace. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Marzec 3, 2009 No wlasnie doczytalam, Pierniczek, jak to testy niepewne ??? TO lec zrob bete i bedzie wiadomo. Sikance czasem dlugo nie wychodza. Ja od razu lecialam na bete nawet nie robiac sikanca. Repetko, to do wlasnego mieszkanka sie przeprowadzasz ?? Bo sie pogubilam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość repetytorium Napisano Marzec 3, 2009 Surfi- chcialabym do wlasnego!!!;)niestety na razie tylko do wynajmowanego- ALE jak to sie mowi lepszy rydz niz nic!:Dja sie nie moge doczekac, juz tyle o tym rozmawialismy i tu juz tak nagle...raz ciach i wynajmujemy...;)jakos zaczynam wierzyc ze wszytsko sie powoli uklad tak jak ma byc;) No faktycznie starac sie aby starac tez bez sensu:(najwazniejsze ze masz swoja slodka Ninke;)nie masz juz takiego ze tak powiem "parcia" na dziecko...jak sie uda z kolejnym to super jak nie klakow z glowy rwac nie bedziesz;)mnie chyba zaczyna lapac to "parcie" niestety:(mam znowu jakiegos wkreta i marzy mi sie dzidzia...ech.......jeszcze troszke musze poczekac chociaz do czerwca, lipca ogolnie wakacji....;)wytzrymam...:D Basiu uwazaj na siebie!!!!SUPER ze juz wszytsko jest oki!!!oby tak juz do konca, nie martw sie na zapas na pewno wszytsko pomyslnie sie skonczy!!!a ja ci corochne wrozylam:P hhihihi same chlopaki tu mamy mamy:D:P moze kolejna bedzie miala corcie?:) Pierniczku Sirfi madrze prawi lec na bete i sie nie nakrecaj/ani nas:D od razu bedziesz wiedziala co i jak...no i trzymam kciuki:) Ja lece spac...dobrej nocki wszystkim Paniom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość repetytorium Napisano Marzec 3, 2009 aha Surfi wiem ze to nie regula ALE ja yasmin wspominam STRASZNIE!!!!!!!!!!!najobrzydliwsze tabletki jakie bralam!!!mialam wiekszosc skutkow ubocznych i po 2 miesiacach je rzucialam bo bym zyc juz nie chiala:Omaskara!!!!!ogolnie gdzies czytalam ze u kobiet z pco zaleca sie kilka tylko typow tabletek- wlasnie diane 35 i jej pochodne, marvelon lub cilest i chyba mercilon ale nie jestem pewnaa tamte pamietam na 100% one maja jakies tam mechanizmy hamujace te niedobre dla nas hormony...marvelon bralam czulam sie oki;) ale po mrecilonie tez zdychalam wiec to pewnie kwestia zupelnie indywidulana!!!ale chcialam tylko Cie ostrzec bo zauwazylam ze kazdy lekarz od razu wystawia albo yasmin albo yasminelle albo cos jeszcze jakies yaz!maskara...mowiaz ze sa dobre bo najnowsze i maja najmniej hormonow...a niekazdej kobiecie to sluzy! To juz koniec- ide spaciu!!!!!!!!!!!papapppppppppppaaaaaaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Marzec 3, 2009 Repetko, poki co dostalam tylko 3 opakowania i w sumie mi powiedzial, ze moglabym byc na samej metforminie. Spiornolactonu mi nie da, bo skoro chce byc wkrotce w ciazy to nie zaleca. Mysle, ze on chce uspokoic jajniki. A popatrz tylko, przed ciaza mialam malenko cyst. Czyzby zrobily sie w ciazy? Watpliwe. Potem karmienie, toz po karmieniu antyki. 2 miesiace bez lekow i masakra :o Nie wiem czy wytrzymam te 3 miechy i czy beda mi sluzyc. Kiedys bralam Cilest i bylo super, cera jak u noworodka, zero dodatkowych wloskow, waga stala w miejscu. Jedynie po odstawieniu zaczal sie sajgon. A z mojego gina zartownis ;) Ze duzo pecherzykow to duzo jajeczek, a to przeciez dobrze :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nati87 0 Napisano Marzec 3, 2009 Surfi : ja za metforminę na receptę u siebie w superowej aptece za 3 opakowania zapłaciłam 5,90zł!!To naprawdę tanio bo w sąsiednim mieście za trzy płaciłam 16,00zł, więc to duża różnica. Ja myślę, że skoro to tylko trzy opakowania tych antyków to możesz je brać, to nie dużo, a może do tego czasu metformina już zacznie działać w organiźmie???Ja po 3-ech miesiącach jej brania mam już owulkę!!!:D I @ normalnie się pojawia:D Może przez 3mies. anty troszkę uspokoją jajniki??I nie łam się kobieto!!!Jełśi będziesz mocno wierzyła to Ninka będzie miała rodzeństwo:D Głowa do góry! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patiana 0 Napisano Marzec 3, 2009 surfitko jasne że tren będzie podciągany taką taśma pod spodem;) repetko no co ty nie obrażam się ja się cieszę jak ktoś jest szczery a pewnie że każdy ma inny gus, pow2iem ci szczerze że ja z oporami ten fason przymierzałam bo też nie bardzo mi się widział a tu prosze leżał na mnie fajnie a inne które mi się podobały wyglądały brrr tylko tył tej sukni chce troche inny bo za du zo tam jest tych marszczeń stanowczo :). cały czas myślę czy na pewno mi taką uszyją, zostawię im fotki i niech działają skoro w ten sposób szyją miałam się pouczyć z rana a machnęłam sobie na to ręką:P pierdziele idę na żywioł:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach