Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MELDUNEK

MELDUNEK

Polecane posty

Gość MELDUNEK

Czy ktos moze sie orientuje jak wyglada sprawa meldunku a mianowicie czy w przypadku zameldowania nowego lokatora w mieszkaniu wzrastaja jakies koszty czynszu lub inne oplaty typu woda, wywoz smieci? Z gory dziekuje za odp :)

Koszty wzrosną gdy zgłosisz tę osobe do administracji lub spółdzielni. Meldunek nic do tego nie ma bo urząd nie ma obowiązku przekazywac spraw meldunkowych do adminstratora osiedla

Gość MELDUNEK
a trzeba zglosic ta osobe jezeli jest tylko zameldowana natomiast nie mieszka tam?

niezapominajka jakim cudem urząd to zrobił? skąd wiedział w której spółdzielni jesteś i ze w ogóle jsteś członkiem spółdzielni? Urząd takich informacji nie ma Ja z całą rodzina mieszkam w nowym mieszkaniu ponad 3 lata, wszyscy zameldowani a opłaty nadal mamy jako jedna osoba

Gość MELDUNEK
czyli wlasciciel mieszkania nie musi zglaszac tej nowo zameldowanej osoby do spoldzielni tak?

ale żeby iść do spółdzielni założyć książeczkę czynszową trzeba pokazać pismo z urzędu o zameldowaniu to jak może być zameldowane 10 osób a płacić za 2? To jest oszukiwanie spółdzielni albo amdministracji.Jak kiedyś to wyjdzie będziesz musiała nadpłacić zdajesz sobie z tego sprawę?

Gość dupa blada...
legia- zgadzaa się , prędzej czy później przyjdzie Ci wezwanie ze spółdzielni o dopłate kosztów za pozostałe 2 osoby - miałam identyczną sytuację.

Gość MELDUNEK
ale jezeli ta osoba nie bedzie tam mieszkac tylko bedzie zameldowana a adres zamieszkania jest inny to co w takiej sytuacji? i czy na mieszkanie przyjdzie jakies pismo z urzedu ze zostala zameldowana nowa osoba?

Gość dupa blada...
jeżeli osoba jest zameldowana, raczej nikogo to nie interesuje czy mieszka czy nie, płacić trza.

Gość MELDUNEK
a o ile moga wzrosnac te koszty?

Po pierwsze musza udowdnić zże dana osoba w danym miejscu mieszka od dłuższego czasu - a to jest trudne po drugie meldunek nie ma nic wspólnego z miejscem zamieszkania Wiele osób mieszka gdzie indziej niż jest zameldowanych często nawet w innym miescie Po trzecie rozliczenie ze spółdzielnią najczesciej jest na podstawie liczników więc ilośc osób nie ma znaczenia U mnie od osoby płaci się za winde i śmiecie Reszta czyli woda, prad gaz i ogrzeanie jest na liczniki więc spółdzilenia nic do tego nie ma. Nawet jak mnie kesy złapią to im zapąłcę 100 zł wurównania za windę :)

Gość dupa blada...
na świstku ze spóldzielni gdzie rozpisany jest czynsz na czynniki pierwsze masz podane opłaty za osobę. zerknij i odpowiednio pomnóż.

Gość MELDUNEK
czyli nie da sie zrobic tak zeby zameldowac kogos a zeby pozostale zameldowane tam osoby nie wiedzialy o tym ?

Gość dupa blada...
wzrosnie czynsz, to sie pewnie kapną.

jak już wspomniaem czynsz nie jest zalezny od meldunku tylko od zamieszkania. Jesli nie będzie ta osoba meiszkała to nie mozesz wzrosnąć czynsz

Legia Warszawa --> Nie wiem, nie mam pojecia. Meldowalam meza a dziecko to wiadomo, meldunek ma tam gdzie matka, a bylam tylko w urzedzie miasta, w spoldzielni mieszkaniowej tego nie zglaszalam, po miesiacu akurat byly nowe czynsze to mi podskoczyl do gory i wszystko mam x3 a bylam tez zalatwiac jakies tam sprawy w MPGK no i wyciagneli moja teczke i byly dane wszystkich czlonkow rodziny. Moze jednak urzad miasta wysyla takie dane, bo kiedys bylo dosc glosno, ze ludzie mieszkaja i nie placa bo nie sa zgloszeni w administracji? Wiem, ze za to jest jakas kara... :o

Gość MELDUNEK
w tym przypadku dozorca nie zglosi bo ta osoba nie bedzie faktycznie tam mieszkac wiec chyba nie ma potrzeby zglaszania tego do spoldzielni?

hej ma do was pytanie i rposzę o szybka odpowiedź,jestem zameldowana na stałe w Wałbrzychu,przeprowadzilam sie do Jastrzebia i zostałam zameldowana tymczasowo,urząd miejski przesłał to do administracji w Jastrzebiu,i moje pytanie to czy jak przyjdzie ryczałt za wode to rozliczenie to czy edzie widniec tam gdzie ejstem zameldowana??Proszę o szybka odpowiedź