Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina M.

Jak sie boicie bólu, weźcie ZZO!!!

Polecane posty

Gość Karolina M.

Dziwie sie niektorym kobietom, dlaczego tak panikuja. Ja jnastawilam sie doporodu pozytywnie i taki dla mnie byl. Skurcze mialam niezbyt blesne, do 7 cm rozwarcia wszystko bylo sper, tylko potem rozwieranie sie sie zatrzymalo. Zaproponowano mi oksytocyne, ktorej sie balam, bo wiedzialam, ze moze mocno bolec. Wzielam wiec ZZO i bylo znosnie. Dlatego porod wspominam jako wspaniale przezycie i chce urodzic jeszcze jedno dziecko!

Gość taaaaaaa1111111
Sama sobie ZZO nie wezmę, a nie każdy lekarz, nawet jak się zapłaci za znieczulenie, chce się na nie zgodzić. Chyba koleżanka zapomniała, że żyje w kraju, w którym ból jest naturalną i nieodzowną częścią życia, więc także i porodu :( Może w dużych miastach, takich jak Warszawa, Wrocław, Kraków to takie proste...

ja 23 godziny bylam pod oksytocyna zanim zaczal sie porod, wzielam znieczulenie ktore przestalo dzialac a na kolejna dawke bylo za pozno by wspolpracowac przy porodzie, w sumie rodzilam 27 godzin i znieczulenie mi pomoglo na chwile odpoczac, nawet zaczelam sobie glupio zartowac porod wspominam okropnie nie ze wzgledu na bol tylko ze wzgledu na koszmarny personel- na niektore teksty nie bylam przygotowana uwazam ze znieczulenie powinno byc norma przy porodzie no ale ja za ta przyjemnosc musialam zaplacic 600 zl

U mnie bylo podobnie:) Do konca absolutnie nie balam sie bolu, a tym bardziej porodu:) Dotrzymalam ile bylam w stanie, a potem poprosilam o znieczulenie:) Dostalam je, nie znieczulilo mnie calkiem, tylko jedna strone brzucha, ale i tak bylo o niebo lepiej:) Przespalam 4 godziny porodu;) Nad ranem przyszla nowa polozna, obudzila mnie, przedstawila sie i powiedziala ze zaraz bedziemy przec bo mamy juz 9 cm rozwarcia:D Mala wyskoczyla w 40 min:) Dla mnie porod byl smiesznym i cudownym przezyciem:)