Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia h.

test pozytywny na usg brak ciąży...

Polecane posty

Jesli test wykazal ciaze to ona jest test myli sie w jedna strone gdy np. wyjdzie negatywny .ciaza jest wczesna i mozna jej nie widac na usg np. gdy jest to 4,5 tydzien

w poniedziałek robiłam test, we wtorek byłamu lekarza a okres spóźnia mi się tydzień- no ciąża była by w przedziale 4-6 tygodnia, strasznie się martwie bo lekarz mnie wystraszył ciążą poza maciczną a ja liczę na to że poprostu ciąża jest jeszcze niewykrywalna na usg:( czekam na wyniki krwi, ale do tego czasu chyba oszaleje:(

Mozliwe ze wykryl bardzo wczesna ciaze.Ja przy drugim dziecku robilam test tydzien po zaplodnieniu i wyszedl pozytywny.

kcohana nie martw sie ja bylam u lekarza i myslalam ze to 5 tydzien i ona mowi ze moze byc nic nie widac jeszcze ,ale ze byl to juz 7 to bylo widac malenki pecherzyk

Gość karolina81
ja robilam test w dniu spodziewanego okresu i wyszedl negatywny, ale 2 dni po- czyli w 31 dc juz pozytywny :) Poki co z lekarzem poczekam jeszcze 4-5 tygodni, żeby wlasne bylo juz cos widac. Takze nie martw sie, po prostu bylo jeszcze za wczesnie. gdyby to byla ciaza pozamaciczna, to chyba juz by Cie strasznie bolal jajnik. Moja kolezanka w 5 tyg juz trafila do szpitala na usuwanie. Poczekaj jeszcze troche, albo zmien lekarza

Nie martw się na pewno doczekasz się na to,żeby zobaczyć swoją kropkę na usg:) Poczekaj kilka dni i idź jeszcze raz na usg,jak nie do tego to do innego gina.Mój lekarz powiedział,że jeśli test wskazuje ciążę to na pewno się nie myli.

właśnie pójdę w przyszłym tygodniu do lekarza na kolejne usg, a otem najwyżej do innego bo też już o tym myśleliśmy z mężem, tylko niepotrzebnie mnie wystraszył tym, że może to być ciąża poza maciczna i powiedział mi głupek ze test się może pomylić, a mnie się też zawsze wydawało że może się pomylić tylko w jedną stronę!!! Dziękuje Wam kochane troche mnie uspokoiłyście:)

Gość mamawiwi
ja byłam u lekarza między 5 a 6 tyg i już były widochne dwa pęcherzyki,2 testy robiłam 7 paźdz.i wyszły pozytywnie.a kiedy miałaś okres??ostatni??

Gość mamawiwi
moim zdaniem jak lekarz ma dobry sprzęt to i już by zobaczył.ja miałam ostatni okres 8 września 7 paźdz.zrobiłam test ,no i 16 paźdz byłam na wizycie i już widział.może poprostu zapisz się do innego gin na potwierdzenie ciąży.ja to bym jajo zniosła.

Gość marlenkahejda,,
vv

Gość marlenkahejda,,
16 mialam miec okres nie dostalam do tej pory !! 21 poszlam do lekarza nie stwierdził nic kazal zrobic test zrobialm pięć wyszly pozytywne wg was jestem w ciazy?

Gość hermisia
5 testów pozytywnych, no to gratuluję ciąży

Gość karablińska
wiesz, tak na prawdę to wszystko jest możliwe. Skoro nie widać pęcherzyka w macicy to mógł się umiejscowić gdzieś indziej. Poczekaj spokojnie tydzień a wtedy już będziesz miała pewność

Gość marlenkahejda,,
wg was jestem w ciąży ? mam taka nadzieje jestem po slubie 4 mcy bardzo bym chciala ktory byl by to tydzien ? jak od 16 stycznia nie amm okresu a ostatni okres byl 21 grudnia ! pomozcie

Gość marlenkahejda,,
ide do lekarza w przyszła srode moze juz cos stwierdzi a jak nie zobaczy nic to znaczy ze te pięc testów kłamało ? odpsizcie mi

jak na usg ciazy nie bylo to co to za lekarz ktory nie sprawdzil czy to pozamaciczna ciaza jak robil usg hehe 4-6 tygodni nie widac czesto na usg ;)

Gość marlenkahejda,,
a na bete to mi da ginekolog skierowanie? on powiedzial ze to moze za wczesnie i nie wykrył jescze kazał mi zrobic test i zrobiłam 5 i pozytywne wszsytkie są !! okresu dalej nie mam !!

Sama idź do laboratorium i powiedz, że chcesz zrobić badanie krwi na betę HCG. Jest płatne, w moim mieście 33 złote. Nie musisz być na czczo. wynik tego badania jest wiarygodny.

Gość marlenkahejda,,
u mnie jest osrodek zdrowia i tam musze isc tak? u nas nie wiem ile to kosztuje musze sie dowiedziec? i np jak wyniki juz beda to wiecie jak rozpoznac czy to ciąża czy nie? pomużcie tylko na was moge liczyc

O ludzie, kobieto... Jesteś w ciąży. Pięć testów pozytywnych i nadal wątpisz? A do ginekologa też chodzisz do ośrodka zdrowia? Jak tak to wybierz się do innego do miasta prywatnie na usg. Żadna z nas tutaj nie ma sprzętu ginekologicznego i nie zrobi Ci usg przez internet...

Tak, idź do ośrodka zdrowia, ale pod warunkiem, że pobiorą ci tam krew. Może zrobią badanie na miejscu, a może gdzieś muszą zawieźć, więc poczekasz kilka dni. Zapłacisz albo od razu, albo przy odbiorze, zależy, jak ci powiedzą. W necie są normy hormonu ciążowego właściwe dla tygodni ciąży. Liczy się różnie: od owulacji lub od ostatniej miesiączki. Zapytaj laborantki, jak nie będziesz wiedziała.

Gość marlenkahejda,,
dziekuje za odpowiedż !! ciesze sie ze mi wytłumaczyłas chodze do tarnowskich gór do ginekologa prywatnego ! a pobieranie krwi itp mam w osrodku mieszkam w malej miejscowsci tam nie ma przychodni tylko osrodek !!