Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wevwebwbt b

JAK nauczyc DZIECKO trzymania BUTELKI?

Polecane posty

Gość wevwebwbt b

Nnie chodzi o oduczenie picia z butelki, ale o nauczenie picia samodzielnie. Maly ma 1.5 roku i nie chce sam trzymac butelki, trzeba mu ją trzymac... Pokazywalam mu milion razy ze sie trzyma za uszka i pije, robiłam z tego zabawe, trzymały ją lalki, pluszaki... a on po prostu nie chce, potrafiłby cały dzien nic nie pic, po prostu mowi "nie" i nie dotyka butelki...co jeszcze moge zrobic zeby nauczyc go picia samodzielnie? :(

Gość moja dzidzia
wiesz co, to dziwne, ja nawet m=nie wiem kiedy podeszla kiedys do stolu gdzie stal kubek nie kapek i wziela sobie i sie napila... bylam w szoku bo tez zawsze jej musialam dawac, teraz tez jej daje pic mleko z butli ale potrafi sama sie napic jak chce :) nie poradze ci nic, bo moja sie sama nauczyla

Gość wevwebwbt b
ale obawiam sie ze on po prostu niczego nie bedzie chcial trzymac w rekach.... :(

No cóż, nie dowiesz sie póki nie spróbujesz z innym naczyniem niż butelka. Może spróbuj zabawy w karmienie lub pojenie mamy lub taty?

Gość wevwebwbt b
tak,sam je,sam sie bawi (nie jestem jego mamą tylko nianią)

Gość q34b4b4q3
up moze ktos bedzie mial jakis pomysl

Gość przyjdzie mu z wiekiem
tak jak wiele innych rzeczy.,, tragedie zaraz robicie. obserwuje doroslych, zmienia sie, dorasta sam...

Gość mmmmmmmma
kup mi nową butelkę albo kubek niekapek , ważne zeby było nowe i kolorowe, i niech sam spróbuje się napic