Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mxfgjtjgf

Znowu??

Polecane posty

jeszcze nie, ja to tak samo jak autorka topiku. Karmie ale dla bezpieczeństwa była prezerwatywa.. tylko że pękła Jak jestem w ciąży to po następnym porodzie zastosuje jako antykoncepcję wstrzemięźliwość;)

dokładnie.. Znowu będę wyglądać jakbym piłkę nosiła pod bluzką... kurde no a akurat do figury sprzed ciąży wróciłam i znowu trzeba będzie dresy zakładać. Ja się tylko martwię czy dam rade z młodą i z brzuchem... cholera ciężko to widzę, no ale zobaczymy... a czy karmienie piersią może mieć wpływ na wynik testu??

Gość bez urazy
ale od kiedy to karmienie mialo by byc metodą antykoncepsyjną. Ja stara baba jestem dawno temu rodzilam i od ponad 20 lat wiem ze w ciąże zaraz po porodzie to znacznie szybciej mozna zajsc. I to ponad 20 lat temu lekarze mowili to teraz o tym nie mowią? a tak poza tym to gratuluję:)

Gość nie fajnie
karmienie nie , ale prezerwatywy tak, inna sprawa, ze czasem zawodzą

Gość jak dla mnie
Oby tylko maz mial takie samo zdanie na temat owej antykoncepcji.;) Evi nawet jak cos wyjdzie to nie lam sie. Odchowa sie hurtem a potem spokoj. Mam kolezanke ma fajna trojeczke i to rok po roku ,czasem nawet nie calym i jest ok.Teraz jedno w 3 klasie drugie w 2 a trzecie w pierwszej. Duze dzieciaki a mama na hormonach jedzie .

Żadna tu z dziewczyn nie traktuje karmienia jako metody antykoncepcyjnej. Trzeba sie było wczytać w topiki to byś wiedziała, że stosowały prezerwatywy!!!! A druga sprawa to nie masz jeszcze co gratulować bo dziewczyny dopiero oczekują na test :-D

Gość katamanka
Już jestem, trzymam test w ręku i boję się go zrobić :-D

Gość jak dla mnie
Katamanko powinnas poczekac z tym testem do rana ,ale i tak wiem ze nie wytrzymasz ;)

Gość guucia
Dawajcie dziewczyny co ma byc to bedzie:)

Gość katamanka
UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Gość katamanka
1 kreska, ani śladu drugiej!!! Niby radość ale z drugiej strony myśl, że jeszcze za wcześnie na test......

Gość katamanka
wiecie co? Ja kupiłam 2 testy i chyba mimo wszystko za kilka dni powtórzę z samego rana! tak planujemy dziecko ale dopiero gdzieś za rok :)

dziewczyny nie pisze Wam tego zlosliwie, ale jezeli Wasze poglady sie z tym nie kloca to idzcie do gina i niech Wam przepisze tabletki tzn. jesli nie jestescie w ciazy. jesli jestescie to coz... GRATULUJE i pomimo ze bedzie ciezko to poradzicie sobie. Plusy wlasnie takie ze odchowane razem a potem spokoj a nie od nowa w pieluchach. ale na poczatku ciezko :O ja od razu na wizycie kontrolnej po 6 tyg poprosilam o tabletki. karmilam piersia wiec mialam takie ktore mozna brac karmiac. jesli nie chcecie jeszcze dzieci i okaze sie ze nie jestescie w ciazy to polecam pomyslec o tabletkach bo prezerwatywy wlasnie moga peknac :(

kluska ja do gina ide dopiero 5-tego listopada :-/ poza tym raz juz bylam, ale nie karmilam piersia juz miesiac, okresu nie mialam i gin nie mogl mi nic przypisac dopoki nie dostane okresu teraz jak pojde to napewno poprpsze go o jakies tabletki albo inne cuda

Gość katamanka
nooooooo :-D uśmiech od ucha do ucha na dzień dzisiejszy!! A jak u Ciebie Catarinka??

Gość katamanka
na test czy na wynik ;-)

Gratuluję że jest po Twojej myśli.. Ja się tak zastanawiam, że jak teraz nie zaszłam to pewnie będziemy uważać i jak młoda będzie rosła to pozbędziemy się paru rzeczy po niej (przewijak, wanienka itp) bo nie ma miejsca na to więc może lepiej teraz to przynajmniej kiedyś tam oszczędzę i nie trzeba będzie kupować.. poza tym właśnie za mieszkaniem się rozglądamy to przez to później też się nie zdecydujemy bo kredyt bo to bo tamto.. a tak.. no trudno pomieszkamy jeszcze z teściami.. otwieramy własną firmę może to się uda i pomimo dwójki dzieci za jakiś czas kupimy coś własnego... Sama już nie wiem... czekam na ten cholerny test a ten dureń spotkał kolegę i sobie gada... ehhh

Catarinka ach te chlopy :-D my tu w nerwach a oni gadu-gadu :-P ekonimiczniej pewnie byloby rok po roku, ja zaszlam w druga ciaze kiedy moj syn mial ok 18 miesiecy i powiem ze gdyby nie przypadek - bo ciaze plaowalismy troche pozniej to pewnie do dzis nie zaszlabym w kolejna ciaze z czasem czlowiek staje sie wygodny, mi bylo cholernie trudno przyzwyczaic sie do wstawania w nocy , karmienia na zawolanie, przewijania itp no ale u nas nie jest tez taka duza roznica wieku bo ok 2,4 lata maz nawet mysli o trzecim :-D

Gość katamanka
Nigdy nie ma tego złego co by.... Ja sobie też myślę, że jeśli za kilka dni mimo wszystko wyjdą dwie kreski to damy radę!! Będziemy mieć wszystko po pierwszym dzieciątku, mieszkanie mamy, Mąż pracuje i całkiem nieżle zarabia więc musimy sobie dać radę!!

Evi nie pamietam ale chyba mozna zaczac brac bez okresu tylko ze przez pierwszy miesiac trzeba stosowac dodatkowa metode antykoncepcji. tak przynajmniej pamietam ale moglabys poczytac na ten temat. zycze szybkiego przyjscia @

Nie polecam dużej różnicy wieku, bo staje się to uciążliwe i kłopotliwe, nie tylko dla przyszłej mamy, która musi wrócić do kaszek i przewijania, ale też dla starszego dziecka. Różnica maks do 3-4 lat. U mnie jest różnica wieku 11 lat i żałuję, że tyle zwlekałam, ale wcześniej nie mogłam.

Gość katamanka
Wiadomo, będzie ciężko ale tylko przez ten pierwszy czas. Później same plusy posiadania dzieciaczków z taką małą różnicą wieku!