Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skóra

co to może być? swędząca skóra.

Polecane posty

Gość skóra

juz od 2-3 tygodni swedzi mnie skora na nogach, na udach szczegolnie. smaruje balsamem ale nic nie daje. swedzi tak ze az piecze. moj ojciec ma cukrzyce, ja mierze cukier i jest ok - ale sie denerwuje i nie wiem, co jest grane

Gość może jesteś na coś uczulona
spróbuj do dzisiejszej wody w wannie dodać krochmalu. Powinno pomóc. (Krochmal - zagotować wodę z mąką ziemniaczaną i zrbić z tego taki "kisiel")

Gość skóra
nie mam żadnej wysypki, tylko swędzi. wkurza mnie to. bo to takie bolesne swędzenie. moglabym się drapać do krwi i nic. trzeba chyba iść do lekarza. nie biorę teraz żadnych leków. a to już ponad 2 tygodnie

Gość skóra
nie mam wysypki tylko takie malutkie kreseczki gdzieniegdzie

a może to ten balsam? Nowy? Albo w wodzie za dużo chloru? Albo rajstopy czy spodnie jakieś nowe? Nie musi byc wysypki przy uczuleniu tylko własnie świąd

Gość hihihihihihihi
mam to samo..biore amertil raz na dwa, trzy dni i pomaga momentalnie..

Gość może to jakaś alergia
może to pomoże? www.sylveco.pl

Gość ja tez ta mam
swedza mnie najbardziej lydki. moge je srapac az do krwi a jak wejde pod prysznic i poleje woda to juz wogole masakra. nie wiem dlaczego tak jest ale na lato mi to mija a zaczyna sie jak robi sie chlodno i zaczynaja grzac kaloryfery.

spróbuj tego krochalu - to nie żart

Gość skóra
mama moja mówi że jest to świerzb boje sie a wy jak myslice

mam to samo w sezonie grzewczym, zwłaszcza na łyskach i po bokach brzucha, polecam balsam z mocznikiem w składzie, mi pomógł - albo z serii AA dla diabetyków, albo Cerkobalm dostepny w niektórych aptekach

Gość ja tez ta mam
to moze idz do lekarza bo jak masz takie kreseczki to moze byc swierzb. mnie tylko swedza i mam syche ale zadnych kresek nie mam

na łydkach oczywiście ;) świrzb sie objawia głównie pomiędzy palcami dłoni i stóp

Gość www.sylveco.pl
www.sylveco.pl mi pomogło

Gość skóra
no własnie mnie też tam swędzi,,,i te kreseczki mama mówi że to swierzb wybiore sie jutro do lekarza,,wstydze sie esli okaże sie że to swierzb

Gość skóra
po co się podszywacie? może to być związane z sezonem grzewczym. wypróbuję jakiś specjalny balsam, jak polecacie. o świerzbie nie myślalam, jestem higieniczna. ale mój tato ma cukrzycę ... dlatego się zastanawiam.

Gość gałązka bzu
Słuchaj ty idź lepiej do lekarza, jak mówisz że kreseczki, to mnie się to skojarzylo ze świerzbem a na to musisz mieć jakiś lek, moze w aptece kupisz bez recepty. Swierzbowce drążą w skórze korytarze w linii prostej, właśnie się takie ranki - kreski pojawiają jak się drapiesz. Zaobserwuj czy cały czas cię równo swędzi, czy w cieple bardziej np. pod kołdrą jak się rozgrzejesz i zasypiasz itp.Potem się rozniesie na ręce i inne miejsca i kłopot jak nie wiem co, bo pościel i wszystko trzeba gotować, rodzina też się musi smarowac profilaktycznie, wszystko co można się gotuje i prasuje. Ja nie wróżka ale idź do lekarza, on stwierdzi. A moze masz jakieś uczulenie? Wapno brałaś?

Gość komercha
mialam to samo w czasie sesji zimowej moglo to byc od suvchej skory albo na tle stresowym bylam u dermatologa ale objawowo nie mialam zadnych widocznych wiec patrzyl na mnie jak na hipochondryka :O pilam wapno i smarowalam sie Sanofilem to przynosilo troche ulgi ale mam od drapania nawet blizne jedna :O ptrzeszlo samo ale z miesiac sie meczyla m :O

Gość skóra
na tle stresowym to ja już różne dziwactwa mialam ale świądu jeszcze nie. świerzb to to nie jest - nie widzę żadnych korytarzy:). ok, dzięki za porady. te o świerzbie też:)

Gość Z Każdym Dniem...
idz do dermatologa, moze nie ma zadnych krost, ale moglas nichcaco cos zlapac od kogos

Gość erzecznikdecubal
DECUBAL ANTI-ITCH GEL szybko wnika w skórę, wywierając natychmiastowe działanie kojące. Zawiera między innymi glicerynę oraz witaminę B5 i jest całkowicie pozbawiony tłuszczu. Pozdrawiam, Iwona Drobicz eRzecznik Decubal

Gość gość
świerzb albo coś w tym stylu

Gość Szkoppska

Skóra czasem swędzi przez atopowe zapalenie skóry. Rzeczywiście, wizyta u lekarza to dobry pomysł, ale możesz jescze spróbować kąpać się w płynie atoperal, a po kąpieli stosować do ciała emulsję tej samej firmy.

Gość sytka

to prawda jeśli chodzi o atopowe zapalenie skóry to może ona dopaść każdego w każdym wieku, u mojego męża AZS pojawił się w wieku 28 lat, niestety nasz synek tez ma azs które od urodzenia się u niego pojawiło, od samego początku stosujemy specjalne kosmetyki atoperal, fajnie nawilżają i pomagają w leczeniu zapalenia na skórze.