Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrze na ten nasz kraj...

Czy osoba, która ma ukończone studia inżynierskie ma wykształcenie wyższe?

Polecane posty

Wydawalo mi sie do tej pory, że to oczywiste, że absolwent studiów wyższych inżynierskich ma wykształcenie wyższe... do czasu. Ostatnio spotkałam się w pewnym urzędzie z opinią radcy prawnego, że aby mieć wykształcenie wyższe, to trzeba mieć teraz również ukończone studia magisterskie, ponieważ obecnie obowiązuje tzw. system bawarski studiów czyli dwustopniowy. Wiem doskonale, że dyplom inżyniera nie jest równy dyplomowi magistra, ale, że po studiach inżynierskich nie ma się wykształcenia wyższego... To jest jakieś chore... Co Wy o tym myślicie? To osoba mająca dyplom inżyniera nie ma wykształcenia wyższego? To jakie? Srednie? A może jeszcze lepiej- podstawowe? Normalnie szok!!!

Gość to może ja teraz
dla mnie inżynierskie to wyższe

wydaje mi sie, ze ma tytul mgr inżynier, taki tytuł ma na dyplomie moj maz po ukonczeniu politechniki

Gość perro salchicha
oczywiscie, ze sie ma wyksz. wyzsze. Za granica wiekszosc konczy na studiach I stopnia, po czym idzie do pracy i maja oni wyk. wyzsze

Też tak myślę, w sumie to jest oczywiste! Bulwersuje mnie jednak ta opinia, ponieważ przez taką interpretację wykształcenia wyższego nie mam prawa o staranie się o pewne świadczenie, mimo, że w ustawie na podstawie, której wydano mi opinię odmowną nie jest zaznaczone czy ma być wykształcenie wyższe inżynierskie czy magisterskie! Będę musiała poszukać jakiego dobrego prawnika.

*decyzję odmowną

Gość bndghdgncncvnn
ma wykształcenie wyższe zawodowe!

Gość gtyhrqjajkq
inżynierskie tak samo jak licencjat to jest wykształcenie niepełne wyższe

Gość maturzystka_09
zaraz zaraz nie mozna miec inzyniera bez magistra magister inzynier inzynierskie studia? 5 letnie? ale o co chodzi bom zglupiala

Gość maturzystka_09
a ja myslalam ze inzynier to wiecej niz magister? ze jest nizszy tylko od doktora

Gość przyszły inż
oczywiście, że można. u mnie studia inżynierskie trwają 3,5 roku. Piszesz pracę i się bronisz. Dostajesz tytuł inż, a potem możesz zdawać na magisterskie. Inż świadczy o wykształceniu wyższym

Amaleta- masz rację SYSTEM BAWARSKI. Trochę jestem zdenerwowana i sie pomyliłam...

Najpierw jest inżynier, a dopiero potem studia uzupełniające, czy jak to się tam nazywa i magisterium.

Gość romaek hahaha
jak by inżynier był wykształceniem wyższym to po co w takim razie ludzie mieliby robić magistra ?

Rafaello rocznik 1987 ........------------> sam weź silne leki! Może wtedy przeczytasz uważniej i ze zrozumieniem mój pierwszy post!!! Wyraźnie napisałam: "wiem doskonale, że dyplom inżyniera nie jest równy dyplomowi magistra..."

W polskim systemie edukacji wykształcenie wyższe w przypadku studiów zawodowych kończy się nadaniem tytułu licencjata lub inżyniera, w przypadku studiów magisterskich - nadaniem tytułu magistra (magistra inżyniera) lub równorzędnego (lekarza, lekarza dentysty, lekarza weterynarii, księdza).

Rafaello rocznik 1987 ........, idź lepiej lekcj odrabiać:P

*lekcje

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
mleko pod nosem ? a jaki ma związek mleko ze studiami ? Z:D phi ... :D:D:D Dziecko , nie pomyliły ci się topiki przypadkiem ? A może masz stan przedgorączkowy ? :D A jeżeli główka boli to polecam apap. Zrobisz ap ap i po krzyku :D

lekcje odrobione , głupi nie jestem aby się uczyć jutro w zadumie przy cmentarzu tak jak ty to pewnie zrobisz :D

Gość maturzystka_09
aha czyli po licencjackich jestem inzynierem?

Rafaello rocznik 1987 ........ no jak to jakie ?????????????? niepełne wyższe to chyba oczywiste ! I jeszcze do tego... Bzdury piszesz i to z takim przekonaniem, że naprawdę mnie to zastanawia. Wykształcenie wyższe niepełne ma ktoś, kto ma absolutorium, tylko w takim wypadku można mówić o tym, że ma niepełne.

sorki ale może lepiej będzie jak pójdę już bo szkoda moich nerwów na was dzieci :( Uczcie się , uczcie abyście takich głupot nie gadały tak jak tu na kafe. :D Tu macie szczęscie bo jesteście ANONIMOWE I NIKT WAS NIE WYŚMIEJE ale jak w realu takie gafy zrobicie to ojojoj :D

maturzystka : nie , to nie tak Po szkole sredniej idziesz na studia. Wybierasz albo licencjat albo inżyniera. A dopiero po licencjacie albo inżynierze robisz magistra :D

idę bo mnie obrażacie , siła złego na jednego 😭 dobranoc

maturzystka_09 aha czyli po licencjackich jestem inzynierem? Maturzystka, weź nie mieszaj. Inżynier, to po Politechnice albo wydziałach techniki rolniczej w akademiach rolniczych.

Gość vcb
"jak by inżynier był wykształceniem wyższym to po co w takim razie ludzie mieliby robić magistra ?" zeby miec mgr przed nazwiskiem

pojechałem wam co nie ? :D nie denerwujcie się tylko bo wam żyłkja pęknie :)