Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazne to dla mnie dzis

Do wszstkich mam

Polecane posty

Mamy prosze napiszcie czy zanim mialyscie dzidziusia, bralyscie tabletki antykoncepcyjne, jakie. Czy wszystko bylo pozniej wporzadku, czy dzidzius jest zdrowy czy wy mamy jestescie zdrowe.

tabletki Marvelon przez 10 lat. nastepnie brak owulacji. wykryte PCOS, rok starania o dzidzie. Corka zdrowa, silna, i oczywiscie przesliczna ;)

brałam 5,5 roku tabletki. różne, najpierw microgynon, potem mercilon, stediril, yasminelle (moze o czymś zapomniałam). w ciążę zaszłam w 2 potabletkowym cyklu. jak na razie z dzidzią podobno wszystko w porządku, rośnie jak na drożdżach i bryka wesoło :)

ja bralam przez 1,5 roku diane 35 i microgynon pozniej zrobilam przerwe na dziecko pozniej rok po porodzie bralam stediril i mercilon przez 3,5 roku i znow przerwa na dziecko... dzieci zdrowe nic im nie jest (oprocz alergii ale to u nas rodzinne)... jak skoncze karmic piersia to znow zaczne brac tabletki bo kolejne dziecko planuje dopiero za jakies 5-6 lat...

Gość a co to kogo obchodzi czy dana
stosowałam najpierw diane35, potem microgynon21, potem harmonet i na końcu cerazette. łącznie 28 miesięcy z dwoma 1-miesięcznymi przerwami. w ciążę zaszłam 5 mieisęcy po odstawieniu tabletek, ale już w pierwszym miesiącu prób :) przedtem były gumki a ja się "oczyszczałam" z hormonów - takie moje zdanie, że takl lepiej. pozdrawiam

Gość a co to kogo obchodzi czy dana
dziecko zdrowe jak ryba,zero alergii - no, miało AZS ale już jest ok. jeść może wszystko. ma prawie 2 lata

Ja przez 4 lata brałam Harmonet. Po odstawieniu zrobiłam miesięczną przerwę i zabraliśmy się do pracy.Zaszłam w ciąże po 9 miesiącach starań. Ze mną i z synkiem jest wszystko w porządku :D

8 lat tabl. różnych. rok przerwy, bo watrobę sobie nimi rozwaliłam :O ciąża przy pierwszej próbie ! teraz nie biore tabl i długo nie zamierzam- watroba ma się źle :( dziecko -alergik ale po tatusiu !

Gość molinka
brałam najpierw logest potem microgynon 21 razem na tabsach byłam 10 lat odstawiłam w styczniu tego roku a od sierpnia staraliśmysie o dzidzię udało się po 2 miesiącach obecnie jestem w 8 tyg ciąży mam nadzieje że dzidzia będzie zdrowa narazie doktor powiedział że wszystko jest ok

Gość a moja kuzynka
brała cilest przez 7 lat i tak sobie narobiła szkód w organizmie że później przez 5 lat nie mogła zajść w ciążę i leczyła się po najróżniejszych klinikach. Dziecko zdrowe oczywiście...teraz ma już drugie ale powiedziała że nigdy więcej żadnej hormonalnej antykoncepcji.

Gość molinka
a moja kuzynka wydaje mi się że to nie od tabów po prostu może psychika za bardzo chciała albo organizm ja jak pisałam brałam aż 10 lat bez przerwy i udało się w drugim miesiącu starń

Dziekuje wszytskim mama i tym przyszlym. jestem mloda kobieta obecnie mam 21 lat biore juz rok tabletki, ale rowniez za 3- 4 lata mysle juz o rodiznie i dzieku, jeszcze raz bardzo dzikeuje. jesli jakies mama maja jeszcze ochote napisac bardzo prosze.

strasznie przepraszam za literowki, zmeczenie juz sie daje we znaki:( ( caly dzien studiowania )

Nie martw się na zapas :)! Zobacz ile jest kobiet które nigdy nie łykało pigułek i nie mogą zajść w ciąże...