Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gumisia1

Ciąża po ciąży

Polecane posty

Gość gumisia1

cześc laseczki!!! jakie sa objawy ciązy po porodzie? bolą mnie piersi no ale nie wiem czy to nie od karmienia, nie mam okresu no bo karmię, w głowie mi się kręci bo jestem osłabiona bo mały nie śpi w nocy.... a boję się że jestem w ciąży... piszcie

Gość zrob sobie test bo tu
wrozek nie ma :P

Gość dropsik123
wiem wiem, ale sie stresuje bo nie jestem jeszcze gotowa na druga dzidzie :-( a temperatura na poczatku ciazy nie powinna byc 37?? nie pamietam...

Gość dropsik123
gumisia1 to ja dropsik123, bo niechcąco napisałam pod pseudo siostru ups ;)

Ja tam się na tej temperaturze nie znam, bo nigdy jej nie mierzyłam pod kątem ciąży, ale najlepszy jest po prostu test. Jak sama napisałaś, ciężko ci będzie teraz jakieś objawy znależć, bo na wszystkie jest jakieś inne wytłumaczenie:)

Gość dropsik123
a czy jest szansa zajść w ciąże z prezerwatywą i stosunkiem "nie do końca" ? mam takiego pietra że coś...nie no poradziłabym sobie z drugim dzidkiem (Kubuś ma 3 miesiące) ale boję się ze starcę prace a to bylaby katastrofa!!!

Gość ANNA PANNA
Znajoma urodziła na początku marca dzieciaczka i jest znów w ciąży... Niedługo będzie rodziła. Za jakieś póltora miesiąca... :( Trochę nierozsądnie być w ciąży tak szybko... Najlepiej biegnij od razu do lekarza.

Gość ludzikkkk
upupup są dziewczyny w takiej sytuacji?? piszcie jak sobie radzicie

ja mam małą roznice wieku no ale nie tak ciaza po ciązy bo zaszlam w ciaze jak mala miala 8 meisiecy. Powiem Ci ze z dnia na dzień jest coraz lepiej. Mania coraz więcej rozumie a Kornelek też potrafi się czymś zająć :) Na smaym początku byl koszmar- nieprzespane noce bo jedno budzilo drugie, zmeczenia, oslabienie po porodzie. Teraz jest już dużo lepiej i wogóle nie wyobrażam sobie zeby moglo być inaczej :) Chyba powoli zapominam jak to bylo być mama jednego dziecka :D

Gość ludzikkkk
MamaMi, a powiedz mi proszę czy jest szansa żebym była w ciązy jak kochałam się z mężem z prezerwatywą i wytrysk był na zewnątrz? nie mam okresu bo karmię mam synka 3 miesięcznego i strasznie sie boje ze znowu jestem w ciazy :( boli mnie brzuch... boje sie zrobic test...boje sie jak cholerka :(

Gość SanSan
ludzik to wrecz z cudem graniczy

Mozesz byc,bardzolatwo zajsc po ciazy w nastepna ciaze przez burze hormonow,,,zycze szczescie,mi udalo sie ...

ludzik ja ginekologiem nie ejstm ale moim zdaniem szansa jest minimalna. ja na twoim miejscu bym sie nie stresowala, a brzuch moze cie boli bo wlasnie dostaniesz okres? bylas na kontroli u lekrza? wszystko po porodzie sie dobrze zagoilo?

hej! tak czytam i szczerze powiem nie zazdroszcze! Ja mam 7 miesieczna corcie ale nie wyobrazam sobie teraz przezywac po raz kolejny ciazy:( tzn za pierwszym razem bylo oki bo jak bylam zmeczona to poprostu poszlam spac i juz a teraz??? przeciez trzeba sie zajac dzieciaczkiem i jeszcze znosic niedogodnosci ciazy... a po porodzie jejku ja akurat mialalm ciezkie dwa tygodnie KOSZMAR chyba gorzej niz sam porob a rodzilam SN ale nikomu nie zycze tego co przeszlam praktycznie pierwsze dwa tygodnie wyciete z zyciorysu, wiec nie wiem jak bym miala sie zajac noworodkiem i jeszcze drugim dzieckiem tez takim malym. Teraz oczywiscie jest super mala juz siedzi sama sie zabawi moge cos zrobic i jak dzisiaj bylam w poradni i patarzylam na mamy z takimi maluszkami to wspolczolam nie chcialabym narazie takiego malenstwa, chociaz ze moja corcia i tak jest bardzo grzeczniutka i od samego poczatku byla ale jakos wole jak juz jest taka wieksza jak sie usmiecha to czlowiekowi az chce sie zyc, ale narazie nie chce kolejnego dziecka moze za pare lat, chociaz wiem jakie jest zycie nigdy nie mozna mowic nigdy!!!! Chociaz mysle sobie ze jakby tak sie stalo to wzielabym sie w garsc i poradzila sobie, bo moj maz np mowi ze bardzo by chcial i ze bedzie mu smutno jak nasza corka dorosnie bo on by chial takie malenstwo w domu:)

Gość ludzikkkk
wiem ze nie jestes ginekologiem, ale Twije wypowiedzi sa taki szczere bo niektore laski to pisza zeby zdolowac....tak byłam na kontroli, miałam cesarkę, niby wszystko jest ok, ale czy lekarz przez badanie ginekologiczne poznalby ciaze tak w 6 tyg?

ludzik tez mi sie wydaje ze to raczej nie jest mozliwe przeciez wiesz jak sie zachodzi w ciaze:) skoro masz juz jedno dziecko, nie dos ze zabezpieczenie t jeszcze wszytko bylo poza:P wiec jak mozesz myslec ze jestes w ciazy?? a z drugiej strony troche cie rozumiem bo to naprawde krotki okres od porodu i jeszcze gdzies to siedzi w tobie i jestes przerazona i dlatego takie czarne mysli ci przychodza do glowy ale mysle ze nie masz sie co bac naprawde!!!!

pinia powiem ci ze jak mania miala 5 miesiecy mialam to samo. poszlam do przychodni popatrzylam na mamy zmaluszkami ktore nie wiedzialy wogole dlaczego ich maluszek placze (na poczatku trzeba sie poznac i dograc z dzieckiem a 3 tyg to za malo zeby to zrobic) i stwierdzil "o jak dobrze ze to juz mam za soba :) a potem tak mnie nasazlo nawet nie wiem skad :) i teraz jak jestem u lekarza i widze takie maluchy to mysle "Boże jak one szybko urosną" :) ludzikk mysle ze lekarz bez problemu zauwazylby ciąze.

Gość ludzikkkk
pinia ja wiem ze teoretycznie nie ma mozliwosci ale boje sie.... moj Kubus jest najukochanszy ale ja nie jestem jeszcze gotowa na dugie dzieciatko.... kiedy dostalas okres po porodzie???

ludzik mysle ze 6 tygodniowa ciaza przez badanie ginekologiczne nie jest wyczowalna ale nie znam sie na tym az tak. ale dlaczego nie zrobisz sobie testu jezeli sie tak martwisz?? pewnie sie boisz co?? jakby sie okazalo ze jednak tak??

Gość ludzikkkk
boje sie testu.... a karmiłaś piersią?

Gość ludzikkkk
dziewczynki a znacie sie na temperaturze? czy w poczatkowej ciazy nie powinna byc podwyzszona?

ale w sierpniu juz przestalam karmic bo moja Natalka bardzo rzadko jadla i pokarm mi sie tak nie rpodukowal wiec zaczelam dokarmiac a jak zaczelam dokarmiac to coraz rzadziej rzadziej i przestalam karmic bo nie mialam pokarmu:( a bardzo chcialam karmic dlugo:( teraz mam okres regularnie tak samo jak przed ciaza

Gość ludzikkkk
wiem ze najlatwiej byloby zrobic test... ale ja bym chyba zemdlala jak zobaczylabym te druga kreske... ale sie stresuje, czasami sobie wmowie ze to niemozliwe!!! ja karmie duzo karmie, teraz powoli przechodzimy na sztuczne go wracam do pracy ale pokarm odciagam bo duzo go mam

to super karm jak najdluzej ja tez bardzo bardzo chcialam ale niestety nie bylo mi dane:( wiec jak masz pokarm to karm ile tylko sie da to dla dziecka najlepsze co mozesz mu dac

MaMani---wiem wiem pewnie niedlugo tak bedzie ze zaczne zadroscic takich maluszkow ale na poczatku to jest tak ze jak dzidzia placze to nie wiesz co sie dzieje denerwujesz sie, nie tak oddycha, oczko ropieje non stop cos a teraz jak placze to juz jakos spokojniej sie do tego podchodzi daje zabawke lub pic i wszytko gra ale wiem jeszcze zatesknie za takim malenstwem:)

pinia przy 2 jest inaczej :) Przynajmniej ja mam inaczej jakoś spokojniej do tego podchodzę.