Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renatka25

jak przyspieszyc porod?

Polecane posty

Gość renatka25

dziendobry hcialabym wiedziec w jaki sposob mozna przyspieszyc porod jestem w 37 tyg ciazy i nie chcialabym przenosic

Gość Kąsek
sex

Gość renatka25
a cos pozatym? jakos nie mam zbytnio ochoty na sex i moj maloznek chyba tez

Gość renatka25
halo nikt nie stotowal nic n przyspieszenie porodu/

sex owszem przyspiesza ale rozwieranie szyjki a nie sam poród. ja nigdy nic nie stosowałam. na jednych działają domowe sposoby na innych nie.

Gość renatka25
wlasnie ale jakie sposoby?????

ten temat już był tu na forum jakiś czas temu, musisz poszukać, co tam dziewczyny pisały.

Gość renatka25
halo naparwde nikt nie proybowal przyspieszyc porordu??????

ja próbowałam, ale to nic nie dało, urodziłam tydzień po terminie - poród stymulowany mycie okien, lodówki, dużo sprzątania, ogólnie dużo ruchu, ale nie wysiłkowy, żeby nie przesadzić, spacery kilka na dzień, sex,

Gość Aspro
i do tego gorąca kąpiel

Podobno herbatki z liści malin, z malin, soczki z malin gorące.... Herbatka z pokrzywy..... Masaż krocza olejkami z apteki alr to na łatwiejszy poród właśnie od 35 36 tygodnia ciąży....

Gość renatka25
juz to czytalam chodzi mi o rady ktore sa sprawdzone poprzez mamy,moze ktoras cos stosowala?

renatka25 moja teściowa myła podłogę przed porodem, moja babcia myła okna, moja koleżanka dużo spacerowała, a moja mama nie robiła nic. Nie ma uniwersalnej metody. Niestety. Na jedną działają jakieś wywary i super, a ty wypijesz i nic. Albo umyjesz podłogi sobie i wszystkim sąsiadom i też nic. Każdej kobiecie co innego pomaga. A poza tym jak przyjdzie czas rozwiązania to się samo zacznie, nie ważne co będziesz akurat robiła. Więc naprawdę nie licz na gotowe rozwiązania. Ja tez bym chciała dostać taki przepis i w terminie zrobić rzeczy z listy- ale tak się nie da kochana....

ja probowalam i maliny, i homeopatie na rozszerzenie szyjki macicy, i porzadki domwe, byl tez sex i nic, przenosilam podobno stymulowanie, podraznianie brodawek wplywa na wydzielanie oxytocyny co moze spowodowac skurcze.

Gość aneti
ja probowalam i maliny, i homeopatie na rozszerzenie szyjki macicy, i porzadki domwe, byl tez sex i nic, przenosilam podobno stymulowanie, podraznianie brodawek wplywa na wydzielanie oxytocyny co moze spowodowac skurcze.