Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz po wyplacie

czy starcza wam do pierwszego??

Polecane posty

Gość juz po wyplacie

czy tylko ja borykam sie z problemami finansowymi:( oboje z mezem pracujemy splacamy kredyty, kupujemy zywnosc ,czasem ubraniaTe osatnie to glownie dla dziecka. I niestety czesto jest tak ze w portfelu niewiele zostaje i musimy wybrac pomiedzy oplaceniem rachunku a czyms inym co w danej chwili jest niezbedne:( Czy tylko ja mam takie problemy? Czy wasi szefowie placa wm pensje w terminie?

Gość ==biedroneczka==
mi nie starcza:( ciagle tylko kredyty i pożyczki.... :(

Gość maja765
tez tak mam , choc zarabiam 1500euro,pracuje w niemczech ,to wystarczy mi tylko do polski przyjechac calą pensje potrafie wydac w tydzien ,oplacam z tego rachunki i czynsz bo mam mieszkanie w krakowie ale nie wynajmuje tylko jak wracam to mam gdzie mieszkac ,ale okropnie jest w polsce drogo.

Gość 180 stopni w kierunku dobrobyt
jeszcze 2lata temu bylam u kresu wytrzymalosci i pograzona w dlugach a dzis wystarcza na wszystko i na czysto, bez pozyczek, ciekawe czy moje zycie odmienilo sie na zawsze czy tylko na chwile

Gość Fąfala
mi starcza ale niestety niektórzy przychodzą po mnie po pożyczkę bo nabrali kredytów i im nie starcza mam ich kurwa dosyć :-O Teraz jednej rodzinie pożyczyłam 200 zł na wszystkich św bo wypłatę mają 7 :-O

Gość kucharzowa
na szczescie starcza, ale zauważyłam, ze im wiecej zarabiam tym mam większy wydatki :O

Gość naiwnosci mojej nie ma konca
odkad lepiej mi sie powodzi wszyscy wlasnie chca pozyczki i w ten sposob ludzie wisza mi juz 3 tys zl:-/i nikt sie nie kwapi do oddania, pomoglam a teraz sama nie bede miec

Gość Fąfala
mi też się teraz dobrze powodzi ale jestem bardziej zestresowana niż żebym nie miała kasy do pierwszego. Dużo ludzi potrzebuje pomocy, nieraz udaje że mnie nie ma w domu ale jak ludzie mają małe dzieci to weź odmów - muszę pożyczyć.:-O Też mi wiszą, niektórzy proszą o duze kwoty typu 6 tys i wtedy odmawiam a oni obrażają się na mnie :-(

Gość fdhgdh
Oczywiście, że starcza mi do 1. W końce pensje mam 28. :P

Gość takasejja
dokladnire ja tez mam 27 i wtedy mi starcza ja zarabiam 1000 moj maz troche tylko wiecej i trojka dzieci ostatnio wisimy za mieszkanie za pol roku bo trzeba bylo kupic np nowy akumulator do samochodu, remont maly zrobic i dzieciom wszystko do szkoly chetnie bym dorobila ale nei wiem jak w naszym miescie nawet opeikunek nie potrzebuja 180 stopni w kierunku dobrobyt, a ty jak wyszlas z dlugow?

Gość wabiiiiak
nie da sie z tych beznadziejnych pensji zyc

Gość ja mam 1200 netto
maz 2000 - z meza pensji opłacamy rachunki (mieszkanie 65m2 itd) samochód słuzbowy - i zyjemy sobie moge napisac : dobrze . wielkich luksósów nie ma , nie kupuje drogich szmatek i mazideł.

Gość wabiiiiak
a ja nic praktycznie nie moge sobie kupic nawet bielizny fajnej bo ledwo na czynsz i dzieci mi starcza

Gość a ile wynosi Twoja pensja
ze tak tragicznie jest? Moze gdzies dorobisz "na czarno"

Gość wabiiiiak
tysiac zlotych niecale bo place jeszcze prywatne ubezpieczenie maz ma tez tyle bo na dojazdy traci a gdzie aj mam dorobic po pracy?

Gość starcza
Nam starcza. Ale pracujemy i mieszkamy w Wielkiej Brytanii. Nkie oszczędzamy jakoś. Kupujemy to na co mamy ochotę. Ostatnio mieliśmy bardo dużo wydatków bo niedługo urodzi nam się dziecko. Nie kupowałam najtańszych rzeczy a mimo to nie jesteśmy na minusie. Po prostu mniej odkładamy. Za kilka lat planujemy powrót do Polski - nie wiem jak sobie poradzimy. Wiem jak ma moja mama i rodzeństwo. Im nie starcza.

mi zawsze starcza bo przypadkowo jestem komornikiem, a jak mi zbraknie to się coś jakiemuś frajerowi zlicytuje za psie grosze i kasa jest:P

Gość proszę pytaj
do 1 tak, ale do 10 kiedy mam wypłatę nei zawsze :P

Gość xdxsd
jaca akurat jestes komornikiem? pewnie plytkatrzem to sobie dorobisz an fuchach albo zlom zbierasz

czekaj jeszcze cię kiedyś komornik odwiedzi:D albo juź był:P

Gość xdxsd
napewno nie bedziesz to ty

Gość Wabiak no nie wiem jaka masz
prace ile godzin czy jak wracasz to padasz na pysk ;-) . Moze posprzedawac na allegro jakies rzeczy , mnie nieraz niezła sumka wpadała, kiedys psy sasiadom wyprowadzałam (ja po 30-tce, oni po 50 -tce i sie im nie chciało ..) Moze posprzatac w jakis firmie

Gość xdxsd
a zreszta z komornikiem sie idzie dogadac zwlaszcza jak sie nic nei ma to nic nie wezmie a niedlugo ustawa o bankructwie osob fizycznych

Gość Wabiak no nie wiem jaka masz
jesli znasz jezyk obcy biegle to z tłumaczen mozna niezle dorobic , lub dawac korepetycje z jezyków z matmy .Ciezko podpowiedziec nie wiedzac w zcym jestes dobra a nawet bardzo dobra a moze i najlepsza :-)

Gość wabiiiiak
nie padam na pysk ale zmeczona jestem bo prwed 6 wstaje , a pracyje w urzedzie pracy i wiem jakie sa oferty ajk by cos bylo by sobie dorobic to bym to od razu zrobila soprzatania wogole nie ma tylko dla osob z orzeczeniem o niepelnosprawnosci, jakas lipa

Gość wabiiiiak
niestety tylko rosyjski znam bo mam prawie 40 stke studia mam pedagogiczne, alsne dzieci to moglabym zajac sie dziecmi popolusniamia le naprawde nie ma takich ogloszen

Gość dawidawa
mieszkam w Anglii, wiec starcza i sporo zostaje.

Gość wabiiiiak
jesli ktos mi da dobra rde bede wdzieczna

Gość ja mam wypłate 25-27
wiec do pierwszego mi starcza ;) ale tego samego miesiaca