Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaaaaaaaaaankoooo

PYTANIE O MEBLE JAK WAM SIE PODOBAJA

Polecane posty

Gość pytaaaaaaaaaankoooo

Mam pytanko mam 20 lat i wlasnie planuje wyremontowac sobie pokoj ...moj jest ze tak powiem przedwojenny hehe stara mebloscianka kanapa krotko mowiac taki jak za dawnych czasow w kazdych domach byl ...w przyplywie jakiejs tam gotowki postanowilam wyrmontowac pokoik powstawiac pare rzeczy ale nie cala mebloscianke mam na mysli biurko komode szafe i regal z tej seri i mam pytanko co sadzicie o tych mebelkach z polaczeniu z jasniutka sofa i jasnymi scianami (np.kremowymi choc tez zastanwialam sie czy pasowala by do tego leekka brzoskwinia albo pomarancz moze ktos doradzi) oraz pozniej dokupionymi fajnymi dodatkami typu ciekawy obraz czy stojaca lampa ...dodam ze moj pokoj jest nie wielki jakies 6m na 4 co sadzicie o tych meblach wiem ze sa z tych tanszych ale nie mam za duzo pieniazkow prawe mowiac to i tak dla mnie spory koszt czy ktos moze ma meble z tej fimy i poleca badz odradza albo tez moze polecic inne z gory dzieki;) http://www.bodzio.pl/1,3-783-1,16615meble.html konkretnie chodzi o ten ciemny braz najciemniejszy co tam jest

Gość czarnałowca
nie podoba mi sie, nazwa równie zjebana jak same meble. mebloscianki sa passe :P

Gość Fąfala
pomaluj ściany na pomarańcz, mebelki w kolorze buku, takie do złożenia, biurko, szafa + regalik na książki.Kanapa mała rogówka z poduszkami, jeden obraz z kwiatami albo pieskami, kotkami.

mebloscianki odradzam zmniejszaja optycznie pokoj. lepij kup mniej mebli a z ikei - one chyba nie wychodza z mody i sa dobre jakosciowo

Gość proszę pytaj
ja mam jeden z mebli z tych które pokazałaś, dokładnie niską półkę pod rtv i ma fajny kolor, fajnie wygląda, tlyko przy montazu przy byle stuknięciu młotkiem płyta odpryskiwała. kolor ścian - beżowy z ciemnym brązem :)

nie podobają mi się i nie chciałabym takich mieć w pokoju - są bardzo \"surowe\". Prędzej wstawiłabym je do gabinetu. Nie lubię ciemnych kolorów w pomieszczeniach bo są \"przytłaczające\". Te meble są są \"ciezkie\" i nie przytulne - no ale to Twój gust i Twój pokój.

Gość proszę pytaj
meble z ikei sa dobre jakościowo? chyba z byka spadłaś, ikea to szjas jakich mało, jedynie dodtaki mają fajne, ale na pewno nie meble

Gość pytaaaaaaaaaankoooo
NIe nie chodzi mi o meloscianke a kupienie kilku tylko z tej serio oddzielie jedna komode szaffe regalik na ksiazki i biurko nie chce zadnych mebloscianek ;d tylko wlasnie chcialam opini innych ktorzy bardziej maJa jakies wyczucie przy urzadzaniu pokoju jak wam sie widzi taki prosty styl jak opisalam i czy te meble nie sa staroswieckie

Gość pytaaaaaaaaaankoooo
http://www.bodzio.pl/1,3-783-1,meble.html jeszcze raz wklejam link bo cos nie poszlo :((

a szukalas w Black Red White? Ja osobiście znalazłam u nich świetne meble. Z katalogiem poszłam do pewnego sklepu gdzie robią meble na zamówienie - pokazałam im dokładnie co chcę, z moimi drobnymi poprawkami, zmianą wymiarów itp. Zrobili mi swietne meble w kolorze jakim chciałam i szczerze mówiąc są lepsze od tych w BRW, no i zapłaciłam za nie trochę mniej. :) pozdrawiam

Gość proszę pytaj
jak juz napisałam mi się bardzo widzi taki styl, inaczej nie urzadzałabym sama tak mieszkania mam w "salonie" kanapę, 2 fotele - jasne, tą niską półkę i dywan na podłodze w kolorze ecru-brąz, z dodtaków antyramę na ścianie z karykaturą moją i męża w odcieniu czarno-białym i lampę z ikei z 50 żarówkami, która sprawia, że robi się przytulnie. Ściany w koloru beżowym, jest więc jasno nawet w ponury dzień :) do tego jasne firany i brązowe zaśłony, generalnie pokój jest w stylu jasno - brązowym. Uwielbiam to połączenie, może i jest surowe, ale ja tam świetnie odpoczywam i się relaksuję :)

wykasuj spacje z linku i się otworzy. A meble mi się nie podobają powinnaś kupić coś bardziej nowoczesnego te bardziej pasowały by do pokoju babci - ta jasna obwódka wokół każdych drzwiczek jest za dużym kontrastem wygląda to okropnie - ale to tylko moje zdanie. Do takich ciemnych mebli fajnie wyglądają żywo zielone ściany - moja znajoma pokusiła się również o pomalowanie w całego sufitu i pokój wygląda rewelacyjne - ale pomniejszył się optycznie

ja bym kupila ciemne meble.. i do tego ladny, oliwkowy kolor scian... :D a co zamierzasz na podloge dac?

Gość pytaaaaaaaaaankoooo
w takim razie jakie firmy polecacie ktore maja dosc ciekawe nowoczesne a zarazem proste meble ;) bo ja sie totalnie nie znam;)

Gość pytaaaaaaaaaankoooo
co do podlogi jeszcze nie mam pomyslu;) ale wlasnie ogolny zarys jaki mi sie widzial to ze 3 elementy prostych mebli w odcieniu ciemnym npl venge szafa regal na ksiazki komoda i biurko pod kompa do tego jasna kremowa sofe nie wiem jakie sciany albo ta zielen jak mowicie tylko jaka? razaca stonowana taka soczysta czy jasna mdła? albo pomarancz chcialabym aby bylo przytulnie;) do tego ladna stojaca lampa pasujaca wykonczeniami pod mebelki zyrandol tez prosty aby wszystkow jednym stylu bylo bo i nie wiem jak z dywanm dawac czy nie dawac?;) ...mam parkiet staszej daty ale raczej nie bede reontowac podlogi ;/

a jakbys na podloge dala panele? teraz juz nie sa one drogie jak kidys.. albo wykladzine pcv (wzorek paneli) ciemne jak juz.. kolor scian.. pomaranczowy albo zielony ;) obydwa pasuja zaraz przejrze na allegro meble xD

Gość pytaaaaaaaaaankoooo
ooo fajniutka kompozycja...tylko ciekawe jakiej firmy ten mebelek ladnie wyglada takie zestawienie kolorystyczne;D

a mówiłaś o jasnej kanapie - tu uważaj sama dałam się złapać w tą pułapkę i kupiłam wypoczynek w kolorze ecru - na dłuższą metę to porażka strasznie szybko się brudzi i w efekccie ciągle trzeba przykrywać go kapą

Gość proszę pytaj
jak tak sobie obejrzałam całośc to faktycznie ta obwódka bije po oczach jak jest aąły komplet obok siebie, ale jeden czy 2 elementy wyglądają fajnie i moim zdaniem lepiej niż na zdjęciu.

Gość ikea bez dwoch zdan
obejrzyj sobie mebelki serii lack i expedit z ikei (sa tanie i mozna z nich stworzyc fajne zestawy zamiast nudnej i staromodnej mebloscianki), fajne sa tez meble besta - ale juz troche drozsze. ja do pokoju wstawilam besta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79852148 tylko ze ja mam 3 kwadraty na dole z przeszklonymi drzwiczkami (w ktore wlozylam weosle obrazki), a na nich trzy kwadraty "otwarte".