Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zafascynowana careefree

nie moge sie pozbyć owsikow

Polecane posty

Gość basiunia...
Co z tego że zaleczysz owsiki tabletkami i one zginą, ale jajka nadal są i się wylęgają i jak zjesz słodycze to one się tym żywią!!! Proponuję tabletki na robale, ale nie jeść słodyczy przynajmniej przez jakiś czas (może dwa tygodnie wystarczy) żeby je wytępić. To jest takie zamknięte koło z tymi słodyczami i według mnie po co truć się tabletkami jeżeli Ty żywisz te owsiki słodyczami!!! http://www.allegro.pl/item471534103_vernicadis_ziolowa_nalewka_przeciw_pasozytom.html

Gość tralalalllalala
moim zdaniem powinnaś pójść do szpitala, na jakiś czas i przejść kuracje, ja jak byłam mała, leżałam 2 tyg, i codziennie prócz takich dużych białych tabletek do ssania dostawałam zastrzyki.

żartujecie zebym z powodu owsików szła do szpitala.. :( ja mam owsiki odkąd pamietam i zawsze je leczyłam farmakologicznie.. zresztą mój tata który ma teraz ponad 50 lat dalej boryka sie z tym problemem, tez ma owsiki zżera mnóstwo tabletek na to paskudztwo ale one powracają czy to moze byc dziedziczne ?:(

moze odziedziczylam po tacie skłonnośc do tych robactw ? :(

nie dziedziczne tylko z braku higieny pestki dyni Pestki dyni na prostatę i problemy ze skórą Dynia jest warzywem o imponującym kształcie, rozmiarze i barwie. Ale oprócz walorów estetycznych posiada również liczne wartości odżywcze. Jadalny jest zarówno miąższ owocu jak i pestki. Pestki dyni bogate są w olej zawierający specyficzny fitosterol o nazwie cucurbitasterol. Fitosterole należą do złożonych substancji chemicznych, którym udowodniono profilaktyczne działanie w zapobieganiu schorzeniom prostaty. Pestki dyni zawierają także sole mineralne wzbogacone fosforanami, błonnik, oraz niewielkie ilości enzymów, żywic, cukrów i związków białkowych. Pestki dyni pomagają walczyć z trądzikiem i wypadaniem włosów. Pestki dyni mogą być stosowane pomocniczo w leczeniu i profilaktyce stanów zapalnych skóry i błon śluzowych, łuszczeniu naskórka oraz w profilaktyce przeciwmiażdżycowej. Stosuje się je również jako lek przeciwko pasożytom przewodu pokarmowego (tasiemcom i glistom ludzkim). Pestki można jadać zaraz po wydrążeniu z owocu lub po wysuszeniu. Posiadają witaminy A, B9, B15. W piekarnictwie używane są do posypki na pieczywie, w cukiernictwie jako dodatek do ciast, a także jako dodatek do mieszanek ekologicznych zbożowych.

Wybierz się w końcu do lekarza. Może Ci coś przepisze lepszego, skoro się z tym borykasz od lat. Trzymaj się ściśle kuracji, dbaj o higienę i o dietę a problem w końcu zniknie. Z tej przypadłości trzeba się doleczyć do końca.Niech Twoja rodzina też się leczy, bo będziecie się nawzajem zarażać i powstanie błędne koło. Wystarczy jak ktoś usiądzie na kibelku i owsiki gotowe.

Gość I. pyraaaaanteeel/.
Infestacje owsikiem leczy się wyłącznie farmakologicznie. Lekarz pediatra zazwyczaj przepisuje „Pyrantel (pyrantelum) 250mg” - w dawkach zależnych od masy ciała. W przypadku (szablonowo) masy nie mniejszej niż 30kg i nie większej niż 75kg, przyjmuje się „na raz” 3 tabletki. Pyrantelum z niewielkiego wachlarza preparatów odrobaczających, w przypadku owsicy jest najskuteczniejszym. Domowe sposoby: są w 90% przypadków nieskuteczne. Niektóre z opisywanych tu na forum są również niebezpieczne (czosnek doodbytniczo/lewatywy, mogą uszkodzić błonę śluzową, doprowadzić do hemoroidów/guzków krwawniczych,lub trwale zaburzać perystaltykę jelit etc.) poza tym należy zwrócić uwagę na różnicę pomiędzy wyleczeniem a zaleczeniem. Metody „kwaśnych produktów” jedynie „zaleczają” problem na okres kilku dni, tygodni. Już w pierwszym dniu kuracji Pyrantelem, należy w miarę możliwości pozbyć się ewentualnych źródeł zakażenia. Wszystko, co mogło mieć kontakt z odbytem (bielizna, ręczniki) należy dobrze wyprać (lub wyrzucić!). Zmieniać majtki codziennie – i po każdym skorzystaniu z toalety myć ręce mydłem w ciepłej wodzie. Zachowywać przynajmniej podstawową higienę osobistą. Po 10 dniach należy ponownie przyjąć Pyrantel w celu eliminacji z organizmu larw, które mogły ewentualnie przeżyć w warunkach domowych (żyją one od 2 do 4 tygodni). Ze swojej strony polecam powtórzyć to nawet i trzeci raz po upływie kolejnych 14 dni. Nieprawdą jest, że owsicy nie można skutecznie wyleczyć. Także zachęcam państwa do wizyty u lekarza internisty. Polecam też życzliwie, abyście rozejrzeli się wokół, jeśli spełniacie wyżej opisane warunki a mimo wszystko owsica nie ustępuje: najprawdopodobniej w waszym otoczeniu znajduje się osoba, która zaraża. Niemalże w 80% przypadków chodzi o... dzieci w wieku szkolnym. PS. do: agaaa124 - to o czym mówisz nie wygląda mi na owsiki. Owsik ma zaledwie 1cm i nie przypomina glisty. Ponadto nie manifestuje się obecnością krwi w stolcu (chyba, że w b. skrajnych przypadkach kiedy odbyt jest podrażniony przez drapanie). Koniecznie zgłoś się do lekarza, bo może to być glista ludzka. Pozdrawiam.

Gość I. pyraaaaanteeel/.
sory to na dole to miało być do podobnego tematu z worda skopiowałam eh... :-/

potwierdzam pestki z dyni tylko trzeba uwazac bo po nich sie mozna czuc slabo i mozna miec klopoty ze snem. polecam tez balsam kapucynski. naprawde działa

no i poza tym jesli chodzi o diete to wswszystko co kwasne. ogorki kisozne , sok z kisoznej kapusty itp itd

ja je jem dużo nie czuje sie słabo a pyzatym maja dożo minerałów Jadalne pestki Pestki dyni zawierają niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, żywice, aminokwasy (alanina, glicyna, kwas glutaminowy) fitosterole. Fitosterole należą do złożonych substancji chemicznych, którym udowodniono profilaktyczne działanie w zapobieganiu schorzeniom prostaty. O pestkach dyni nie powinny zapominać osoby walczące z trądzikiem czy wypadaniem włosów. Przysmak ten wpływa także na procesy przemiany materii, a to ze względu na obecność lecytyny, która także bierze udział w syntezie przekaźników bodźców nerwowych. Wpływa w ten sposób na czynność mózgu i układu nerwowego. Pestki w profilaktyce Pestki dyni mogą być stosowane pomocniczo w leczeniu oraz profilaktyce stanów zapalnych skóry i błon śluzowych, łuszczeniu naskórka, wypadaniu włosów oraz w profilaktyce przeciw miażdżycowej. Pestki dyni stosuje się również jako lek przeciwko pasożytom przewodu pokarmowego (tasiemce i glisty ludzkie). Pestki dyni można jadać zaraz po wydrążeniu z owocu lub po wysuszeniu. Świeże i prażone pestki świetnie nadają się jako smakowy dodatek do potraw. http://www.fit.pl/dietadlaciebie/dynia,114,18,11,1483,1577,2910,0,0.html

nie lubię chemii skutki uboczne Nudności, wymioty, biegunka, bóle brzucha, wzdęcia, przejściowe zwiększenie aktywności aminotransferaz, bóle głowy, zawroty głowy, senność, bezsenność, wysypki.

ojej ale udzieliliscie mi porad :) dzieki ale naprawde stosowalam juz duzo rzeczy i taka kapusta nic mi nie pomaga :( tabletki dzialają na chwile juz nie mam sily to tych pasozytow ale chyba jestem na nie skazana

Gość gośćjusta
Opamietajcie się!

Gość gośćjusta
Ludzie piszecie bzdury a nie macie o niczym pojęcia. Owsiki są wszędzie! W sklepach na kurzu na jedzeniu. Dosłownie wszędzie. Na owsice choruje co trzecie dziecko. Ma je 60 % społeczeństwa. I nie świadczy to o byciu brudasem! Po prostu zjadamy jajka owsika wszyscy na co dzień tylko osoby skłonne do owsicy czyli osoby z mało zakwaszonym organizmem i słabą flora bakteryjną jelit będą lapaly je za każdym razem gdy zjedzą jajka a osoby zdrowe zakwaszone nie! Po prostu u jednych kwas zoladkowy zabije jajka i strawi a u innych nie. Sama pracuje w przedszkolu i raz zlapalam od dzieci i męczę się z nimi latami i żadne leki nie pomogą a wręcz po owsokoterapi jelita są bardziej podatne i gdy znów zjemy jajko owsika to zachoruje my. Latami dezynfekuje dom. Zmieniam pościele i pasuje. Odrobaczam całą rodzinę a i tak z czasem powracają. Sami nawet może macie a po prostu nie wiecie o tym! Bo nie każdy je czuje! A co do słodyczy to one tylko je żywią a nie powodują bo owsiki żyją z naszych cukrów! Im więcej słodyczy jemy tym lepiej dla nich i tyle. Wiec nie piszcie bzdur jak nie macie pojęcia! Owsica to choroba 21 wieku. Kiedyś to była choroba nizin społecznych a dziś jest wszędzie. Najczęściej mają je osoby które mają tendencje do wkladania rąk do buzi a nawet palacze którzy trzymają pamietosa koło ust

Gość gośćjusta
I dodam jeszcze że osoby które piszą o seksie to chyba p****aly im się fora. Swoje problemy i frustracje seksualne zostawcie sobie prostaki na inny temat! Ciekawe czy gdyby ktoś z was miał latami owsiki nie uprawialby seksu?! Debile. Skąd dziewczyna ma wiedzieć czy akurat teraz ma! Dopiero gdy owsik idzie do o***tu składać jaja to dana osoba to wyczuje i to też co trzecia bo owsik jest tak mądry ze najpierw powoli schodzi a potem czeka aż dana osoba zaśnie twardym snem i dopiero wychodzi składać jajka a potem wraca. Tylko nieliczni co mają słaby sen wyczuja ze owsik maszeruje a reszta śpi jak zabita nic nie wiedząc wiec się nie wymadrzajcie bo pewnie też macie nic o tym nie wiedząc a jak nie macie to będziecie mieli jak tylko wasze dziebi pójdą do przedszkola i żłobka! Prostaki !

Gość gośćjusta
Co do leków to pyrantelum i vermox zabijają tylko owsiki a nie larwy migrujace w tkankach wiec nic to nie da bo zabijemy Owsiki a larwy się wykluja i znów to samo. Tylko lek zentel zabija i larwy i Owsiki wiec należy nalegac by lekarz wpisał zentel a pyrantelum to lek starej generacji i gowno da a lekarze to c***y co się boją wypisywać tego co nowe. Jak juz walczyć z tymi pasożytami to tylko zentel!

Gość Szmaragdowa Negef
Myślę, że macie do nich złe podejście. To też są stworzenia boże i mają prawo do godnego życia. Zamiast toczyć z nimi bój, lub (o zgrozo) przeprowadzać ich holokaust, powinniście się z nimi zaprzyjaźnić. Pomyślcie, one też żyją i czują. Zróbcie czasem dla swoich owsików coś miłego:classic_cool:

Gość gość
polecam zakup leku Pyrantelum medana, który jest bez recepty ;)

Gość gość
dlugo walczylam z owsikami ale w sumie pomogla mi kuracja lekiem pyrantelum medana plus jedzenie duzych ilosci kapusty kiszonej ;p no i dbanie o higiene, czeste sprzatanie mieszkania itd

Gość gość
bezowsikow.pl zawiera duzo porad dotyczacych leczenia, samego leku (Pyrantelum medana) i dawkowania - polecam zainteresowanym na pewno sie przyda

Gość gość
Widziałam stronę i dużo się dowiedziałam, wiem, jak skutecznie zapobiegać i leczyć owsiki. To mi ułatwiło pozbycie się pasożytów u dziecka.

Gość gość
jak synek miał owsiki, to lekarz kazał podawać pyrantelum w zawiesinie. My też braliśmy dla pewności, no i całą pościel i bieliznę wyprałam

Gość gosc

Zuzia Jankowska Bedford ma owsice fuuuuuuuuuj

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej