Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdeterminowana.

Teoretycznie- mozliwe jest opanowanie jezyka angielskiego w pół roku- poziom

Polecane posty

Gość zdeterminowana.

sredniozaawansowany?

Gość jasne ze tak
Jasne, ale zalezy co to znaczy pol roku. Nauka w szkole, samemu czy mieszkanie z osoba i mowienie z nia po ang. Ja nauczylam sie jezyka w usa, gdzie nie mowilam po polsku z nikim.pozdrawiam !

Gość emilka1234567
2 lata mieszkam w szkocji chodze do szkoly oczywiscie codzienny kontakt ze szkotami mowie bardzo dobrze w tym momencie ale poczatki byly tragiczne mi bylo latwiej bo mam kontakt z angielskim co dziennie ale da sie

Gość emilka1234567
ale w pol roku chyba nie

Gość zdeterminowana.
Muszę w 6 ms opanować ten język na tym poziomie. Angielski z nauczycielem- 4 h/ ms Plus nauka w domu Od grudnia miałabym 4,5 h tygodniowo przez 5 ms

Gość zdeterminowana.
Pomylilam sie, w listopadzie bede miec 3 lub 4,5 h z nauczycielem plus samonauka a od grudnia 3 moze 4 x w tyg po 1- 1,5 godz

Gość jasne ze tak
ogladaj duzo tv i jak najwiecej mow po ang.pozdrawiam

Gość emilka1234567
telewizor i radio to dziala do dzis ogladam i slucham tylko po angielsku

Gość zdeterminowana.
Dziekuje, kurcze sprobuje, nie chce zbyt nerwowo do tego podejsc, bardzo mi zalezy

Gość jckor
co to znaczy opanowanie języka angielskiego? nie ma takiej szkoły żeby nauczyła ciebie biegle mówic po angielsku w pół roku zapomnij. W pól roku nie będziesz gadać nawet jak będziesz mieszkać - no chyba - I am speeking english. I need a... podstawowe zwrtoy OK ale biegle zapomnij. ze zeorumieniem też problem ludzie ucza sie latami a ty chcesz być ponad wszystkich?

Gość zdeterminowana.
Tak, chcę byc ponad ;) Ze sluchu potrafie porozumiec sie na poziomie podstawowym, znam sporo slowek, zwrotow, sporo tez rozumiem, musze opanowac gramatyke, byc na poziomie sredniozaawanasowanym i zywie nadzieje ze to sie uda, jesli bede sie uczyc. Potrafie przygotowac i powtorzyc material z calego roku w miesiac, jak potrzeba to i z calych studiow, a jestem na 3 roku, to i to powinno mi sie udac. :-/ Tylko ze to jezyk obcy. Sprobuje,sama jestem ciekawa czy to mozliwe. Dzieki za wsparcie ;)