Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PSYCHO COCAINE CRAZY

KTO Z WAS STUDIUJE FILOLOGIE ANGIELSKĄ? I GDZIE?

Polecane posty

Gość PSYCHO COCAINE CRAZY

CHODZI MI O TO ILE PKT MIELIŚCIE Z MATURY (I CZY PODST. CZY ROZSZERSZ.) ZDAWALIŚCIE??????? :)

Gość PSYCHO COCAINE CRAZYY -PRAWDZI
ŚWYNIAK Z CIEBIE.

Gość tralalalllalala
Polecam UŁ, jak filologia, obojętnie jaka to tylko tam

Gość ja tez jestem ciekawa

Gość PSYCHO COCAINE CRAZYY -PRAWDZI
ALE TAM SĄ DOSYĆ SPORE PROGI CHYBA, JA WŁAŚNIE STĄD JESTEMI ZASTANAWAIAŁAM SIĘ NAD TYM, ALE PEWIE SIĘ NIE DOSTANĘ,..TAK MYŚLAŁAM TEŻ O WSSM...A TY STUDIJESZ FILOLOGIĘ NA UŁ>

Gość tralalalllalala
ja studiuje filologię klasyczną, UŁ jest pod względem filologii naprawdę na bardzo wysokim poziomie. Jeśli boisz się, że się nie dostaniesz, możesz przyjść na jeden rok na filologie klasyczną, mamy bardzo dużo miejsc, a po roku przenieść się na anglistyke, co prawda będziesz miała rok w plecy, ale nie będziesz już musiała zaliczać tam łaciny o ile na klasycznej ją zaliczysz, bardzo płacalne, u mnie sporo osób tak zrobiło

Gość tralalalllalala
opłacalne miało być.

Gość PSYCHO COCAINE CRAZYY-PRAWDZIW
CZYLI JAKBYM SKOŃCZYŁA ROK KLASYCZNĄ, TO BYM MOGŁA SIĘ PRZENIEŚĆ NA 1 ROK ANGIELSKIEJ? I NIE BĘDZIE Z TYM PROBLEMU?

Gość tralalalllalala
jeśli zaliczysz rok klasycznej to jesteś jako pierwsza brana pod uwage w rekrutacji na inny kierunek filologiczny, na 100% się dostajesz

Gość ile ile ile ile
jak trafisz na UL na prof WIchra, trzymaj sie mocno;) na 3cim roku pomysli cie ze studentem z uczelni prywatnej i w marcu wyskoczy ci z tekstem ''a pani to mi jeszcze 2rozdzialow pracy nie zdala, prawda?'' :D

Gość tralalalllalala
oj wszyscy tak straszą tymi profesorami, doktorami, ja też miałam mieć samych straszny, po czym wszyscy są świetni i uwielbiam ich... a do autorki, poza tym może Ci się spodoba filologia klasyczna, i byś mogła od razu zrobić 2 kierunki filologiczne, przydatne pod względem językoznawczym dla anglistów.

Gość PSYCHO COCAINE CRAZYY-PRAWDZIW
CZYLI JEDNYM ZDANIEM MYŚLISZ, ŻE LEPIEJ SIĘ PRZENIEŚĆ Z KLASYCZNEJ NA ANG. NA UŁ I MIEĆ ROK W PLECY NIŻ SKOŃCZYĆ FILOLOGIE ANG. NP. NA WSSM W ŁODZII (WYŻSZEJ SQL STOS, MIĘDZYNAROD.) NIE MÓWIĄC JUŻ O WSHE///

Gość ile ile ile ile
boze strzez od wshe. mimo ze kadra w 80% z UL, masakrycznie jest. tzn poziom ok ale jak tam traktuja czlowieka to jest jakas pomylka.

Gość tralalalllalala
Moim zdaniem tak, UŁ Cię lepiej "wyszkoli", i uczelnie państwowe są mimo wszystko lepiej punktowane. Próbuj też z pierwszej rekrutacji, ale złóż na wszelki wypadek na klasyczną, ten rok naprawdę Ci bardzo dużo da, więc nic nie stracisz.

Gość twrt
dzięki :)