Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nofikkk

nie rozumiem tych kobiet

Polecane posty

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
cukieras precis

ale zaraz...zaraz, ja nie napisałam nigdzie, że posiadanie dzieci i rodziny, to zło konieczne, to brak ambicji i perspektyw... chodzi mi o zakładanie rodzin i zabawę w dom niewykształcone dzieci, bez pracy i z myślą o niańczeniu bobasa, którego błędnie myśląc będą mogły rzucić w kąt jak się znudzi. Sama jestem matką, więc bym sobie samej ubliżała, chociaż i tak to robię często...

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
w takich miejscach powinni glosno mowic o antykoncepcji bo oni siebie nie krzwydza tylko dzieci ktore dorastaja w traumie i czesc z nich powiela blad rodzicow ktorzy byli niezdolni do myslenia

Gość bieda aż piszczy
to chyba znamy inne rodziny. ja nie mówie o patologii spolecznej w ktorej wystepuje alkohol i przemoc tylko o normlanych wielodzietnych biednych i kochajacych sie rodzinach, ktoe szanują ludzi, Boga, żyją w zgodzie z naturą i potrafią się cieszyć z drobnych rzeczy ktorych my niezwuważamy nawet. moja matka pochodzi z biednej rodziny. ma 4 rodzeństwa. opowiada jak robily lalki ze szmatki żeby mialy się czym bawić. i co? jest szcześliwa. umie docenić duperele bo wie co naprawde w życiu ejst ważne

Gość cristabell
ja mam 27 lat i wcale nie myślę o dzieciach, bardziej interesuje mnie w którym klubie się w weekend zaleję, ale za cholere nie rozumiem po co autorka załozyła taki durny temat. co ty niby takiego osiągnęłaś w życiu, dyrektorem NBP jesteś czy co dzieki temu,ze nie masz dzieci?!! niech każdy robi ze swoim zyciem co mu się podoba. posiadanie rodziny daje szczęście wielu ludziom. myślisz,ze masz takie świetne życie, bo zarabiasz kasę po kilkanaście godzin na dobę. tez mi atrakcja.. puknij się w durny łeb

Gość derttt
także przestańcie opowiada bajki, że te matki co rodzą dziecko za dzieckiem nie mając za co zyc, że to są kochające matki.Bo kochająca matka nigdy w zyciu nie pzowoliłaby aby dziecko zylo w biedzie. To są matki, dla których tylko liczy się seks, a ze przy tym jest dziecko, no to co. Najwyżej opieka da na chleb aby mialo co jeśc.

Gość to_już_niedługo
poza tym która z kobiet bez odpowiednich warunków do wychowania dziecka decyduje się na nie celowo?

Gość to_już_niedługo
ja przynajmniej nie znam takiego przypadku

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
pochodzi z biednej rodziny ale osiagnela cos w zyciu prawda? wikszosc keiruje sie z was emocjami bo sie kochaja 18 latka bez szkoly z plugawym jezykiem facetem co zna go rok planuja dziecko tak kochaja sie ciekawe na jak dlugo az kazdemu z nich przestanie sie podobac zabawa w rodzica takei dziecko jast oddawane do ciotek babc kolezanek i wyrasta nastepne bo nie iwe ze w zyciu procz dzieci mozna robic cos innego :)

Gość bieda aż piszczy
a rozmawiamy o matkach ktore piją biją i rodzą dziecko za dzieckiem bo nie mają na prezerwatywy ( czyli o patologii spolecznej) czy o 20 latkach ktoe ogólnie potepilyscie bo mieszkają z dzieckiem i mezem w jednym pokoju u swoich rodziców i starają się w 2 a raczej już 3 dorobić wlasnego mieszkania, samochodu i wakacji bo dla mnie to duza rożnica

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
ja znam !

Gość do bieda aż piszczy
kochająca się biedna wielodzietna rodzina. Przestań jak biedna to znaczy, że rodzice nie mający za co utrzyma dziecko płodzą kolejne to normalne. Nie, dla mnie to chorzy rodzice dla których najważniejszy jest seks. Bo owszem seks ważny ale myślący rodzice jak nie mają warunków na utrzymanie dziecka to się zabezpieczają, a te wielodzietne rodziny to idą na żywioł.

mowa trawa- ty sie nie osmieszaj juz nie wystarczy miec ambicje, trzeba jeszcze cos robic w tym kierunku a ty nam tu piszesz o leku na raka siedzac na kafe :) no prosze cie bo ze smiechu oplulam monitor przez ciebie gdybys rzeczywiscie byla takim geniuszem to nie zajmowalabys sie umoralnianiem na kafe tylko ciezko bys nad spelnieniem swoich celow pracowala i pamietaj, ze ten kto duzo mowi, malo robi jednym zdaaniem tak strasznie duzo nam o sobie powiedzialas :) ty nawet inteligentna nie jestes, a naukowca z siebie robisz no ale coz co zostalo, anonimowosc na kafe, tu mozesz sie podbudowac :) zalosne

Gość to_już_niedługo
No bo biedne pary muszą się zabezpieczać a te bogate mogą szaleć bez? czy to sprawiedliwe?

Gość bieda aż piszczy
mialam niecale 20 lat jak urodzilam dziecko. nikogo nie oddawalam do babci ani ciotki. chcialam dziecka i wiedzialam na co się decyduje. razem z męzem wychowujemy, zapewniamy im warunki do życia- również materialne. Moje znajome również miały, mają dzieci w młodym wieku i również tak to u nich wygląda. nie wiem dlaczego jakoś dziwnie oceniacie ludzi i wrzucacie do jednego worka zarzucając braki ambicji, złe wartosci i nawet chęć zrobienia krzywdy swojemu dziecku. Ja mojemu krzywdy nie zrobie i choć mogę mu kupić 50 zabawkę to nie kupuje po to zeby docenil te 50 wcześniejszych i zeby nigdy nie napisał że status społeczny i majątek jest ważniejszy niż rodzina.

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
tutaj mozna dyskutowac na wiele tematow zwiazanym z tym jednym ale poszlo o dzieci ktore sa rodzone celowo w wareunkach ktore nie sprzyjaja normalnemu rozwojowi chodzi tez o to ze mloda kobieta decyduje sie na zalozenie rodziny pod presja znajomych badz chwili ktora nastapila w jej zyciu bo kocha faceta na przyklad chodzi o ambicje i wykorzystanie zycia-chwili ktore mamy jedno by moc robic to czego nasi rodzice nie mogli robic podrozowac zarobic pieniadze na to by dac swoim pociechom to czego mysmy nie mieli czy tam rodzice nasi wiekszosc ludzi nie iwerzy w siebie i w swoje mozliwosci

Gość to_już_niedługo
matka możne nie decyduje się celowo na dziecko nie mając warunków, ale to są wpadki. No a trudno mówić o nie wpadce jak się nie zabezpieczą. No bo po co, akurat chłopu się zachciało, a tu nawet nie ma prezerwatywy, no ale dawaj, no i jest ciąża.

Gość do bieda aż piszczy
muszę ci przyznac, że jesteś do przodu, niecałe 20 lat jak urodziłaś dziecko. No nie,

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
a to czy asz dzieci to nie wazne wazne jest to zeby realizowac swoje marzenia bez czy z i dac sobie im normalne warunki do zycia zeby ci kiedykolwiek nie wykrzyczalo nigdy nie moglem /lam miec tego co chce jak inne dzieci taki przyklad

Gość to_już_niedługo
Dlaczego czepiać się akurat bezmyślności czy braku odpowiedzialności w biednych rodzinach?

Gość do bieda aż piszczy
i czym tu się chwali, że niecałe 20 lat i dziecko. A ja musze się pochwali, że niecałe 20 lat i zaczęłam 2 kierunki studiów. To jest sukces,

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
dziecko to nie pryszcz ktory szpeci boszz mozna studiowac i miec dzieci mozna studiowac bez dlaczego jestescie tacy jednostronni zal mi dziwczyn ktore jak wpadly ograniczyly sei do wychowywania i przesiadywania z dziecmi na lawce w piaskownicy od rana do wieczora myslac o tym czy jutro tez przyjdzie i nic po za tym bo znam takie maja dzieci i nie wierza we wlasnie mozliwosci mysla dziecko to koniec fuck z moim zyciem tez tak nie moznam yslec

Gość gedfff
no zaraz, jak ty sobie wyobrażasz samo zostawione małe dziecko w domu, bo matka rozpoczęła teraz swoją edukację.

Gość bieda aż piszczy
"zaczelam 2 kierunki studiów i to dla mnie sukces" to gratuluje sukcesu. mam dzieci i również studiuje i nie uznaje tego za sukces tylko za oczywistość.

Gość malinka_up
a dzieci z kim, chyba, że mąż jest w stanie ci pomóc. Mojej koleżanki pracuje mąz pracuje długo i w soboty też. Także musiała sobie skzołe odpuścić.

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
i tu jest samo sedno skoro decydujesz sie ze swoim partnerem na dziecko to jest takie cos jak kompromis sa studia dzienne jakies tam iweczorowe nie iwem bo po szkle po maturze wyjechalam do szwecji i tutaj sie ucze a ze mna matki malych dzieciakow ktore pracuja ucza sie i zajmuja domem a ponadto rozkrecaja swoj wlasny biznes bo tutaj 24 godziny sa wypelnione maksymalnie i nie ma czasu siedziec przed blokiem bo sa ambitniejsze miejsca jak przedszkola dagisy czy dagmammy ale to inna bajka wiesz jak sie hcce to mozan wszystko widzocznie u ciebie jest tylko jedna moze dwie drobi i kazda rzecz sie wyklucza w moim zyciu nic nie wyklucza drugiego

Osobiście wolałam najpierw skończyć szkołę, znaleźć stałe zajęcie dochodowe i dopiero myśleć o dziecku, ale ludzie robią różnie i mi nic do tego, ani ich nie potępiam ani nie pochwalam. Jak to mówi moja mama \"Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz\" :)

Gość to_już_niedługo
A ja zrobiłam sobie przerwę w studiowaniu. za parę dni bedę miała cudownego dzidziusia, dla którego będę jeszcze usilniej dążyć do osiągnięcia swoich ambicji.!

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
ałć precis ale tutaj jest woja miec dzieci lub nie masz dzieci nic nie mozesz badz nie masz dzieci mozesz wysztko

Gość bieda aż piszczy
z dziećmi zostaje mąż. też pracuje w soboty i niedziele ale akurat te w ktore ja nie mam zajęć. udalo nams ię wszystko pogodzić i zorganizowac. pozatym nikt nie mówi ze urodzisz dziecko i musisz odrazu brac sie za studia. odchowasz poślesz do przedszkola. studia nie zając nie uciekną. i 3 sprawa to nie każdemu te studia do szczęscia sa potrzebne- mnie akurat tak bo moja wymarzona praca wiąze sie z nimi bardzo ściśle. sa zawody ( dobrze platne) w których ceni się tytul technika a nie mgr.