Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nofikkk

nie rozumiem tych kobiet

Polecane posty

Gość A PO CO
WIESZ ZNASZ PIRAMIDE POTRZEB? ŻEBY MYŚLEĆ O TYCH WYŻSZYCH ZWANYCH PRZEZ CIEBIE "AMBICJAMI" MUSZE WLAŚNIE NAJPIERW SPELNIC TE KTORE WYMIENILAŚ. JAK TO OSIĄGNĘ TO WTEDY MOGĘ POMYŚLEĆ O POTRZEBACH ZE SZCZYTU PIRAMIDY.

Gość SanSan
mora czy jakie sa twoje ambicje? maz prezydent, mieszkanie w palacu?? :-o dla mnie ambicjami bylo mimo mlodego wieku wychowac synka, skonczyc studia, wybudowac sie =byc szczesliwym

zacznij od wyłączenia capslocka :-o zapominamy, że rodzimy się z wyrokiem śmierci i nie mamy czasu na piramidy i inne obeliski, poświęcisz się jednemu to nie zrobisz drugiego, zaznaczam nie zrobisz, bo zacząć możesz, najzwyczajniej w świecie nie zdążysz.

Gość A PO CO
TO CHYBA LOGICZNE ŻE ŻEBY SZCZESLIWIE I SPOKOJNIE MÓC ZWIEDZAĆ SWIAT TRZEBA NAJPIERW MIEC GANIAZDKO DO KTOREGO MOŻNA WROCIC I LUDZI DO KTORYCH MOŻNA WROCIĆ, ALBO KTOYCH MOŻNA ZABRAC Z SOBĄ W PODROŻ- CZYTAJ RODZINE. JEŚLI KTOS LUBI ROBIC ODWROTNIE TO JEGO SPRAWA. MNIE SAMOTNE WYCIECZKI NIE BAWIĄ.

A moimi to wynalezienie leku na raka, zmniejszenie bezrobocia, zniwelowanie głodu na świecie i stworzenie dzieła na miarę Van Gogha.

Gość A PO CO
MOWA TRAWA JA ROBIE TO CO DLA MNIE SIĘ LICZY I CO UWAŻAM ZA CENNE. A TY WŁAZISZ W TO MOJE ZYCIE Z BUCIORAMI I OCENIASZ ŻE NIE MAM AMBICJI, PATRZAC PRZEZ PRYZMAT TWOICH WARTOŚCI. WYOBRAŹ SOBIE ZE KTOŚ MOŻE MIEĆ INNE- CO NIE KONIECZNIE OZNACZA ZLE.

Gość do Rafinka
... "no pierdzielisz, ja mialam male dziecko, pracowalam, studiowalam i chodzilam na imprezy wszystko jednoczesnie i przy okazji jeszcze brata wychowalam .." przestań pierdzieli kobito głupoty, idź się leczyc na nogi bo na głowę to u ciebie już za późno. Widac to twoje dziecko to też było zdolne jak matka, od urodzenia już chodziło, samo zostawało w domu i samo sobie gotowalo, prało itp. Nie wpsominając o następnym dziecku twoim bracie, które zapewnie też takie było do przodu.

Gość A PO CO
TO JAK TO OSIĄGNIESZ TO JA Z MOJĄ RODZINĄ BEDZIEMY SIE CIESZYĆ Z DOROBKU TWOJEGO ŻYCIA :) I KORZYSTAĆ. POWODZENIA :)

szczerze, to mam w dupie twoją rodzinę i ciebie, piszę co uważam, tego mi nikt nie zabroni.

Gość sanSan
mora no tak i twoje ambicje pewnie zrealizujesz bez studiow,bez meza ktory moglby cie wspierac, mieszkajac ciagle u rodzicow itp zycze powodzenia

Gość A PO CO
MOWA TRAWA SAMA SIEBIE PODSUMOWALAŚ, JA JUŻ NIE MUSZE NIC DODAWAĆ. POZDRAWIAM

trochę od tematu odeszłyście, tu nie chodzi o to że dziecko=brak ambicji ale o kobiety które decydują sie świadomie na dziecko nie mając same środków do życia :o i to jest smutne, że są tak puste skazując swoje dziecko na biedę.

Gość o...rany....
mora jestes zgorzkniala kobieta chyba nie wiesz co to sa ambicje bo ty mowisz raczej o wylocie na ksiezyc a nie o ambicjach, zejdz na ziemie ;)

sansan, źle mnie zrozumiałaś, dom jest potrzebny, wykształcenie i kariera też, ale to nie są ambicje tylko perspektywa mojego/waszego życia, to nie jest złe.

Gość hihsmieszne
cukierasek a skad ty wiesz ze matka decydujac sie na dziecko nie ma na to warunkow nie badz smieszna, wzielas to z jakiegos doswiadczenia? o matko, u mnie w kregu znajomych nie ma takiej osoby ktora wymienilas, no ale kazdy obraca sie w roznych kregach...

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
mam kolezanke ktora mieszka na tym samym osiedlu mieszka z facetem ledwo wiaza koniec z koncem i co mi powiedziala ze planuja dziecko ! Ja sie spytalam jak ona sobie to wyobraza latajac teraz co 3 dni po flaszke do sklepu wolac kupic apierosy niz chleb nie majac co na dupe wlozyc . Mieszkamy w Sztokholmie inne troszke zycie ale jak zapytalam co chce tutaj zrobic jakies plany znamna pracy na lepsze ... niee... wracamy do polski gdzie sa zadluzeni ale chca dziecko i sie staraja o nie .. zadnych ambicji nauki jezyka tuaj bo to potrzebne zeby dostac lepsza prace ... nic do przodu tragedia mam 21 lat ale nie mysle o dziecku teraz zycie to chwila a najlepsze sa wtedy kiedy jestesmy mlodzi nasz mozg pracuje rewelacyjnie uczymy sie szybciej jestesmy zdolni do osiagniecia celu teraz wszystko jest na wyciagniecie reki moja mama mi powtarzala ze urodzila mnie w iweku 20 lat ale ona nie chce zeby miala w tym wieku dzieci bo teraz swiat jest nasz rodzina bedzie ale mlodosci nam nikt nie zwroci !

Gość to_już_niedługo
niektóre kobiety najpierw rodzą i wychowują dzieci korzystając ze wsparcia finansowego ze strony rodziców a potem rozwijają swoje pasje, osiągają karierę zawodową. To znaczy że nie są ambitne?

Gość mikuniamik
cukierasek a ty bedziesz osoadzac ktora z pan moze miec dziecko bo ma tyle kasy w portfelu i wille a ktora nie ma tych rzeczy nie mozna wszystkich mierzyc jedna miara, kazda mama bogata czy biedna moze dac szczescie i wszystko to co potrzebne dziecku napisz co oznacza dla ciebie nie miec srodkow do zycia? bo dla mnie to nie miec na chleb, byc biednym/bezdomnym a watpie zeby taka osoba swiadomie planowala powiekszenie rodziny

! ! ! 1 1 ! ściągajcie koszulki i bijcie się baby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 111 1 1 1 1 1 1 1

Gość vedffff
Tym bogatym proponuję przenieść się na ścianę wschodnią Polski. Bieda aż piszczy. Tylko faktycznie rodziny posiadają po kilkoro dzieci, nie mając na zycie. To jest chore.

Gość to_już_niedługo
mowa trawa - a jakie Ty masz ambicje???? :)

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
mikuniamik popatrz na to z innej strony dlaczego u nas w polsce dzieci okradaja inne dzieci dlaczego jest taki podzial to jedni nie sa w stanie dac swoim dzieciom tego co one oczekuja dla dzieci w pierwszym stadium rozoju wazne jest to co widza a nie przytulanki mamusi owszem kochaja rodzicow ale bardziej sa zawiedzione jesli kolega ma nowa komore a on stara cegle po dziadku ktora ledwo co dziala , dziwczynki ze lalki barbie czy zestaw do makijazu ... dzieci ktore dorastaja siedza na takim forum i pisza ze nie chca dzieci poki nie osiagna swoich celow i nie zapewnia im tego co one daly taki lancuszek

Gość bieda aż piszczy
nie ma wody nie ma kanalizacji a ludzie żyją i mają w sobie wiecej wartosci niż niejedno z nas. wychowują się bez komputerów bez tv i nawet nie wiedzą ze jakaś paniusia z miasta dorobkiewiczka z nudow wchodzi na kafeterie i ich osądza i liczy im dzieci.

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
co im nie dano

a co mnie to obchodzi? jak dla mnie mogą i z głodu paść :o odniosłam się do tematu tego topiku, do tego co napisała autorka. Do pewnej grupy kobiet która nie ma nic- tzn. nie ma pracy, nie ma gdzie mieszkać, nie ma pieniędzy ale pierwsze o czym myśli (oczywiście nie sama bo z mężem) to dziecko :o Jasne dziecko można mieć i w wieku 15 lat ale czy je utrzymasz? Trzema mieć pewne podstawy, stabilność by myśleć o dziecku- które nie jest zabawką

Gość HURAGAN NA TWOJEJ
tutaj nikt nie liczy dzieci tylko ludzie narzekaja a mnoza sie jak kroliki zamias poczekac zrobic cos w zyciu by miec grunt pod nogami nie bac sie swiata

Gość do bieda aż piszczy
ładna mi wartośc tych rodzin. Te rodziny żyją na garnuszku opieki społecznej, czekają tylko na wypłatę i na to aby było za co kupic flachę. Przy okazji po pijaku trafi się kolejna ciąża i kolejne dziecko przechodzi do opieki na utrzymanie.

Gość bieda aż piszczy
poczekac? na co? az w bieszczadach zaloza kanalizacje albo wodociąg? mogą sie nie doczekać a życie sobie płynie.