Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pieczareczkaa

grzybica układu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

Gość ludi
EsJot moze podzielisz sie dokladniejszymi informacjami ,jakie stosowales dawki ,czestotliwosc,itp oraz jak mocno byles ,,zagrzybiony,, i czy miales wczesniej jakies leczenie oraz czy laczyles ta terapie z inna

Gość EsJot
Byłem mocno zagrzybiony (niestety na skutek długotrwałej "kuracji" antybiotykami sprzed paru lat). Wcześniej stosowałem citrosept i prawie wszystkie, dobrze znane wam, inne "przeciwgrzybiczne" środki, którymi się między sobą na forum wymieniacie. Niestety efekt był mizerny. Język biały, śluz w gardle, przytkane zatoki, ciągłe zaparcia, nieprzyjemny zapach z ust, świąd skóry i wiele innych znanych wam objawów, łącznie z przymglonym myśleniem. Szperając w internecie trafiłem na informację o kuracji tlenem atomowym. Wgłbiłem się w temat - jest tego dużo ale po amerykańsku (tak po amerykańsku, ponieważ trzeba wszystkie przepisy przeliczać na układ metryczny). W linku, który podałem są odpowiednie dozy do stosowania w zależności od stężenia używanego H2O2. Trzeba używać H2O2 o czystości "dla przemysłu spożywczego" lub "czysty do analizy" (można kupić w sklepach Polskich Odczynników Chemicznych). H2O2 kupiony w aptece jest niestety tylko do użytku zewnętrznego, ponieważ zawiera stabilizator - najczęściej jet to fenol.

no tak ale ten czysty nadtlenek wodoru jest mocno stęzony i dla przeciętnego człowieka co nie uważał na lekcji chemii może to sie skończyc tragicznie- to środek silnie żrący , mozna kupić na allegro a jak mowa o takich środkach to cyt. \"rywanolem tez można się leczyc doustnie podaje się 200 mg rivanolu lub preparatu Metife (Cassella-med) – draż. 200 mg 3 razy dz. w razie bakteryjnego, grzybiczego i pierwotniakowego (np. lamblie, pełzaki) zakażenia żołądka i jelit. Etakrydynę można podawać dzieciom 5-10 letnim – 100 mg 4 razy dz. \" ze str. http://luskiewnik.webpark.pl/antisepticum2002.htm

Es Jot a czy piles orzech wloski i gotowane drozdze tak jak pisala wyleczona, i tez jej nic nie pomoglo innego, stosowala diety i wszelkie srodki przeciwgrzybicze i grzyb jej wracal z podwojna sila po ich przerwaniu, a taki prosty sposob jej pomogl, i byla po wielu operacjach na zatoki DO WSZYSTKICH ja mam ogolnie dzisiaj dola strasznego,jakos tak mam czasem dosc wszystkiego, a najbardziej mnie denerwuje, ze najblizsza osoba ma gdzies moje problemy, dobrze, ze jest to forum i czlowiek moze choc napisac jak sie czuje, zapytac o cokolwiek,najblizsi powinni wspierac najbardziej ale niestety......a tu tylko uniki, by nie padlo czasem pytanie jak sie czujesz? ANDY GRATULUJE CI BARDZO,ZE od CZERWCA NIE MASZ CANDIDY W WYNIKACH ze smutkiem dzisiaj ide popic wywaru czosnkowego,pozdrawiam wszystkich....

KINGO Doly dzis ma chyba pol europy. Ja czuje sie fatalnie (jestem zdechal i boli mnie glowa czego nie mialam od miesiecy), w mojej grupie pare osob rozlozylo sie z jakimis francami. Z poludnia Niemiec dostalam maila od mojego znajomego ze wlasnie \'rozbiera\' jego rodzine jakas paskuda. Sadze ze nie jest to masowy atak grzyba :-D tylko jakas jesienna franca. Glowa do gory. Za pare miesiecy i Twoja grzybnia sie zmniejszy. Przypomnij sobie siebie sprzed ... chyba jakis 2 miesiecy. Nawet ja poprzez neta widze roznice.

a poza tym bylam u lekarza, ktory stwierdzil, ze nie powinno byc nawrotow grzyba po antybiotyku, ale o dziwo nie skrytykowal picia propolisu, tranu, nawet dobrze sie wypowiedzial o aloesie, i stwierdzil, zeby sprawdzis, czy jestem na niego uczulona musze sprobowac go brac i polecil zebym go sobie kupila w aptece, polecil pic probiotyk jeszcze dwa tygodnie, koniecznie leczyc grzybice pochwy globulkami, jak znowu bede miala nietolerancje to sie chyba zalamie, potem zapytalam czy mozna moj probiotyk ultra levure zastapic drozdzami piwnymi, stwierdzil jak najbardziej, ze to prawie to samo, pytalam o diete, nic nie powiedzial, wedlug niego produkty mleczne jak najbardziej odbudowuja flore i ze trzeba wszystko jesc po trochu, stwierdzil, ze nie odbuduje nigdy flru bez produktow mlecznych, a najbardziej potrzebne sa jogurty naturalne, nastepnie zapytalam go o hydrokolonoterapie, zrobil takie oczy , na mnie jakby zobaczyl zjawe i stwierdzil ze nie slyszla o tym, ze nie zajmuje sie tym, ze to pewno lekarze medycyny naturalnej, ale mial szok straszny, ale stwierdzil, ze takie rzeczy jak propolis itd pomagaja tylko trzeba brac dlugo, ze jest to dlugotrwale lecenie, nie potrafil mi wytlumaczyc mojej suchosci w gardle, przepisal mi jakies swinswto na to, i tak nie wezme, a pytalam go tez o badanie na moj system immunologiczny, wiec stwierdzil, ze w moim obecnym stanie, ktory sie poprawil nie sa konieczne te badania, ale byl powazny, od momentu wykrycia grzybicy przeze mnie jest bardzo ok.stara sie mnie powaznie traktowac, gdy powiedzialam mu ,ze po leku na grzybice moj stres zmalal o 80 procent, byl zszokowany, i powiedzial czyzby to byl przyypadek? i co wy na to? zalalam go ogromem pytan...byl zdziwiony skad tyle wiem pozdrawiam

ANDY dzieki az lza sie w oku kreci, ze nie jest sie tu samemu i jest wsparcie, i widze nie jestem sama w dole, wiem ze jest lepiej i nie poddaje sie, tylko wiesz nieraz opada sie zsil, ale moze rzeczywiscie to jakis czas nie za bardzo, powiedz mi prosze, czy takie rzeczy jak orzechy, pestki dyni, slonecznika mozna jesc ile sie chce bo mam zamiar je wpowadzic

A ndy nawet lekarz zauwazyl, ze jest lepiej,specjalnie zadawalam mu pytania, by uslyszec co powie i mowilam to , co sie juz tu nauczylam i powiem , ze by zszokowany, miala dawke lekcji na temat grzybicy od pacjenta,powiedzialam mu wprost, ze bez diety nigdy sie nie wylecze, nie bylo odpowiedzi

Gość ludi
KINGUŚ nie zalamuj sie ,chyba cosik w powietrzu siedzi bo ja dzisaj mialm odlot prawie i to w banku/napisalm ci maila kochana/nnie zalamuj sie pamietaj ,a lekarz to bzdeci moja tez muwila ze nie powinno byc nawrotow ,a lekarka od grzyba mowi ze to nie nawroty tylkoo nie doleczona choroba ,wiem jak to jest z tym wsopariem najblizszych,kto jak kto j ciebie rozumiem doskonale,jestes fajna babka i tego sie nalezy trzymac ,a dzis ewidentnie nie jest dobry dzien i zwal to na to

LUDI Nie jestem zadnym \'moderatorem\' tego topiku ale odwaze sie powiedziec ze kazdy ma takie same prawa napisac co (jesli cos) mu sie nie podoba (jestem tu krotko wiec nie smialam tego napisac) niezaleznie od stazu.

Gość Zagrzybiony
EsJot wnioskuje po twoich wypowiedziach ze naprawde znasz sposob jak wyleczyc te cholerstwo. Tak jak tu piszesz wiele osob piszze o tym samy: Citrosept, orzech wloski, bursztyn itd itd ale sami dobrze wiemy z jakim skutkiem to dziala na candide. Mam prosbe czy moglbys nam napisac dokladnie jaka ta wode kupiles producent itd, jak ja stosowales itp. Jesli dales rade pozbyc sie tego grzyba to super by bylo jak bys pomogl nam ktorzy caigle marnujemy czas na stosowanie wymienonych tutaj na forum sposobow ktore i tak nie dzialaja na Candide. Pozdrawiam

ZAGRZYBIONY A co sam stosowales co nie poskutkowalo? Z tego co wymieniasz (Citrosept, orzech wloski, bursztyn ) to na ile ja sie doczytalam na tym forum skutecznym okazal sie wg WYLECZONEJ orzech. Stosowales? NA TYM FORUM pisze sie takze o wielu innych sposobach. Chyba niezbyt uwaznie je sledzisz.

Gość Zagrzybiony
Masz racje sa przypadki ktorym wyzej wymienione sposoby pomogly. ALe jak kolega ktory stosowal wode utleniona pozbyl sie candidy w 3 miesiace i skutecznie to czemu nie posluchac jego rad i sprobowac jego sposobu. Fajnie by bylo jak by napisal jaka stosowal wode utleniona no i przede wszytkim ile i kiedy . pozdroo

Absolutnie sie z Toba zgadzam ze warto poznac szczegly tego innego sposobu Zaprotestowalam przeciw \"caigle marnujemy czas na stosowanie wymienonych tutaj na forum sposobow ktore i tak nie dzialaja na Candide\". A czy H2O2 dziala to inna sprawa? Ja mam pelno watpliwosci I co do metody i co do tych 3 miesiecy. EsJot na razie saczy swoje informacje po kropelce (jakby to byl wlasnie nadtlenek wodoru) i niewiele z tego wiadomo

Gość ludi
dziewczyny; dajcie jakies przepisy na najbarziej kaloryczne przepisy z naszej diety,jakies propozycje ,bede jadla wszystko ,byleby nie chudnac juz,ostatnio znou 1,5 kilo ,kosci policzkowe mi wystaja,poradzcie cos prosze

Gość Zagrzybiony
Mam nadzieje ze uchyli rabka tajemnicy i podzieli sie z nami jak tego dokonal. Wkoncu musimy sobie wzajemnie pomagac bo jak my sobie nie bedziemy pomagac to kto ?? pozdrooo dla wszystkich :)

An Dy mumijo w tabletkach 30 szt.mozesz zamówic pod numerem telefonu 0696-880-434 ,0696-993-855 koszt 15 - 20 zł.jest to dystrybutor preparatów naturalnego pochodzenia rosyjskich,amerykanskich i chinskich.Mozna do nich dzwonic od pon - pt. w godzinach od 8 - 17.

Andy -> objaw grzyba przejezyczenia :] W 1 etapie leczenia polecaja np. soczewice itp. czyli strasznie duzo bialka i weglowodanow, zrobilem sobie z tego zupe i zoladek nieciekawie po tym mi funkcjonowal zoladek. Wczoraj tez probowalem zupke cebulowa. Mniam. A dzisiaj od rana po posilku znowu jakas hipoglikemia. Nadchodzi zima, przed snem zawsze mi zimno ale dzisiaj to masakra, nie wiem jak przezyje mrozy.

LUDI dzieki, dzieki dzisiaj potrzebowalam wsparcia , mam nadzieje, ze to szybko minie, pozdrawiam zagrzybiony nie marnujemy tu czasu, tylko sie duzo uczymy, bo weszlam na to forum w fatalnym stanie a jest juz duzo lepiej,i wierze ,ze bedzie jeszcze lepiej i wierze, ze wyjde z tego

JANISKA Dzieki, na razie kopie w necie by sie cos wiecej dowiedziec. Jest duzo stron gdzie zalecaja .. do wzmacniania kosci, wzmacniania organizmu, przy walce z osteoporoza. EDSONIK na mrozy polecam cieple ubranko :-D

Jeszcze sie dowiedziałam,że z naturalnych sposobów pozbycia sie helicobactera nalezy stosowac Vitalbon to jest ekstrakt z zurawiny ,ta bakteria tego nie lubi oraz jesc duzo brokułów,ktore zaiwrają sulforafan ,który tez działa zabójczo na ta bakterie,lub wyciag z brokułow tabletki o nazwie Active Life Broccoli ,30 tabletek kosztuje 15 zł lub troszke mniej zalezy od apteki. Miałam tez zapisane w swoich notatkach,ale nie wiem skad to wziełam i zapisałam,ze na helicobacter nalezy pić 1/szkl.soku z białej kapusty z wodą 2 x dziennie.Jeszcze jedna z naturalnych kuracji zaleca przez dr.Janusa Antiparasite firmy Starlife kuracja powinna trwać 2x po 25 dni z przerwa pieciodniowa,probiotyki Gr8 -Dophilus firmy NOW Foods i Bion 3.

edsonik ty miales testy na alergie rozne mozes przypomniec jakie to testy i czy pokaza np czy jest sie uczulonym na aloes, sezam idt, bo dzisiaj mi lekarz powiedzial, ze nie ma takich badan przez krew, chyba bzdury gada wiesz nieraz jak jem to mysle, o tobie co ty jesz przy tych twoich alergiach na tyle pokarmow, jak mnie odrzucilo od wielu rzeczy przez grzyb to katorga, i dalej wiele nie moge, nawet ziol,ale mysle, ze powoli to minie bo sie polepszylo,jestes mocny jak mysle i podziwiam cie za to

>> kinga wiekszosc lekarzy jest zszokowany. Mi jeden lekarz powtarzal, ze chyli czola przed wiedza na temat grzybicy, probiotykow itp. by dodac po chwili, ze kazdy ma candide, wiec zadne to zwyciestwo heh. Sam jutro ide na drobna wizyte, wyciagnac skierowanie na badania krwi i zrobic morfologie by sprawdzic watrobke.

Gość EsJot
Nadtlenek wodoru 30% o czystości "dla przemysłu spożywczego", który stosowałem kupiłem w sklepie Polskich Odczynników Chemicznych. Nie można stosować H2O2 kupionego na Allegro lub w aptece, ponieważ zawierają one trujące dodatki (stabilizatory - po to aby podczs magazynowania H2O2 się nie rozkładał). Oczywiście kupując 30% H2O2 musimy mieć świadomość, że jest to substancja silnie żrąca, dlatego obchodzimy się z nią bardzo ostrożnie. Przechowujemy w lodówce. W aptece kupujemy zakraplacz. Kurację rozpoczynamy od dwóch kropel, które wkraplamy do szklanki z niegazowaną, małozmineralizowaną wodą. Wypijamy naczczo rano, drugą w południe, trzecią przed spaniem. Zawsze na pusty żołądek (minimum trzy godziny po jedzeniu), po to aby ten roztwór nie zatrzymywał się w żołądku lecz szybko trafiał do jelit. Kolejny dzień zwiększmy dawkę do 4 kropel na szklankę wody i też trzy razy dziennie. Stopniowo zwiększamy stężenie codziennie o 2 krople, aż do 25 kropel na szklankę wody. To stężenie utrzymujemy tak długo aż znikną wszystkie objawy naszych dolegliwości. Po drodze (przy silnej grzybicy) możemy mieć cały szereg nieprzyjemnych ubocznych objawów (ból głowy, bóle w tych narządach, gdzie grzyby się usadowiły w dużej ilości, nasilone swędzenie skóry, wysypkę, rozwolnienie, nudności). Wszystkie te objawy należy zignorować. Są one wywołane przez gwałtowne wymieranie drożdży i oddziaływanie produktów ich rozpadu na nasz organizm. Broń Boże abyśmy się wystraszyli tych objawów i przerwali kurację. Kurację kończymy, kiedy nos stanie się czysty, język różowy, stolec naturalny oraz kiedy oddychamy pełną piersią i całym swoim jestestwem czujemy się zdrowi i chce nam się żyć.

kinga -> na alergie z krwi (nie mylic ze skornymi) sa rozne przeciwciala: typowe to IGE (tzw. natychmiastowe) i IGG (reakcja od 8 do 72 godzin) i ja mialem robione te drugie. na IGE wysepilem kiedys skierowanie (w przychodniach mowia, ze platne, ale w NFZ ze darmowe! i w jednej przychodni immunoglociznej w koncu po wielu klotniach z lekarzem zrobili mi to i wyszly mi dwa produkty moze na kilkanascie ale 2 w klasie 0 czyli nic. co do IGG robilem w instytucie mikroekologii. 270. Jest sezam, jest min. Aloes, herbaty, miod, syrop klonowy tez, miesa, algi, dodatki spozywcze, nawet takie kosmosy jak mleko klaczy :] a o jedzeniu to moj najwiekszy dramat, calymi dniami mysle co zjesc, co moge a czego nie. Petla na szyji i mi sie zaciska coraz bardziej, bo jem prawie to samo powodujac stany zapalne pewnie w jelitach (wiadomo jak alergen dziala) i lecze sie a zarazem powiekszam stan zapalny. Kalafiory, brokuly, kopry wloskie to wszystko mi juz zoladek wywala i mam bol z prawej strony czasem w okolicach zeber (watroba?). Mam stosowac rotacje, a prkatycznie co drugi dzien jem marchewke, pietruszke, selera naciowego, nie moge ulozyc sobie diety, cudem znalazlem jakos komose ryzowa ostatnio w sklepach ze zdrowym zarciem. Kasz i priduktow skrobiowych nie mozna za duzo, Burak to skoleji za duzo cukrow, pomidor nie bo bo nim zaraz gardlo i uszy mnie bola. Czerwona papryka to samo. Kasze lub ryz braz. jem 2 razy dziennie mieso raz. Cukinie mi odpada, bo mam na 2 stopniu (w sklaei 1-4 z IGG), np. Kabaczek ma wysoki indeks glikemiczny i ponim dostaje jakis akcji hipo. Tapinambura znalazlem, ale tez moj zoladek go dziwnie toleruje i mam po nim wzdecia itp. Ostatnio zaczalem kapusty (pekinska, biala, czerwone itp), ale to znowu nie moge ich jesc caly tydzien. Nie wiem jak dlugo pociagne. Na samej diecie z 1 etapu to bym chyba zdechl. Jeszcze najlepiej z niskim indeksem GM. Miesa za duzo tez nie mozna bo grzybek. Nie wiem czy nie zaczne brac flukonazole na wlasna reke, bo dluzej ta dieta mnie wyniszczy.

Gość ludi
napewno niejeden nazwie mnie panikara ale ja sie tego boje cos stosowac ,no nie iem czemu ale sie boje

Andy-> hmm szalik mam zaciagniety na nos nawet, kaptur czapka, dwie bluzy, bezrekawniki, grube skarpety, zimowa kurtka a i tak mi pizdzi, lekko zawieje mi w nos i od razu katar. Nawet jak sie napije cieplych ziol to cieplej mi sie nie robi. I te bole kregolsupa, usiada na chwile i po chwili mi dretwieja plecy i takie znuzenie, ze musze wtsac i chodze jak glupek zeby mnie stagnacja nie dopadla, bo jak siedze to zaraz zmeczenie mnie dopada. Czasem mam przeblyski checi, energii, zaczyanm robic i byle szybko zemnie to nie dopadlo i robie robie i nie wiem czy to z glodu czy z cholera wie czego lapie mnie to. Czasem po posilku lub przed (objaw hipo?) patrze na litery i nie widze zdan tylko jakby zdjecie jakby mgla. Po prostu do strefy 11 musze isc. Lekarze to debile jak kiedys padne to ich bede nawiedzac hehe.

Mumijo -wrzody żoładka i dwunastnicy,nadkwasota,choroby watroby,trzustki,regeneruje uszkodzone tkanki,nomalizuje mikroflore,zmniejsza procesy gnilne,dziła przeciwzapalnie,neutralizuje zatrucia.działa przeciwzapalnie i bakteriobójczo na Staphilo-,Strepto-,Phneumococcus usuwan nadmiar wydzieliny z błon sluzowych na choroby przewody pokarmowego stosowac z olejem rokitnikowym 2- 3 cykle leczenia na błony sluzowe z miodem 2-3 cykle leczenia,obniza poziom cukru normalizuje poziom hormonów ,funkcje trzustki,tarczycy, wzmacnia układ immunologiczny .Jest tez maść z mumijo na dolegliwosci kostne,reumatyczne.

sama informacja: srodek silnie zracy troche mnie niepokoi, kurde to juz jest mocna chemyja.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować