Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona88

Jestem w 8 tyg ciązy i krwawie!!!! Co to możne oznaczac??

Polecane posty

Gość zmartwiona88

Gość w te pędy do ginekologa

Gość poronienie

Gość jaaaaacieee
Do lekarz idz a nie siedzisz na necie i sie glupio pytasz.Każde krwawienie w ciązy jest niebezpieczne i nalezy to skonsultowac z lekarzem.

Gość zmartwiona88
ale nie sa to duże ilości zeby to bylo poronienie...

Gość to siedz dalej na necie głupia
pipo

Gość poronienie
czasem poronienie zaczyna się od lekkiego plamienia, nie można tego lekceważyć, leć do lekarza!

Gość jokoaa
a jakiego koloru jest krew o poronieniu mowimy jak jest czerwona swieza .brazowa to krew z nadrzerki lub krwiaka albo macica sie oczyszcza nie stresujcie jej ja tez krwawilam w 7 i 11 i to sama macica sie oczyszczala nic nie bezpiecznego

Gość jokoaa
czy masz bole brzucha przy poronieniu boli brzuch i jest swieza krew nie kazde plamienie w ciazy musi oznaczac poronienie!! kazde powinno byc sygnalem do odwiedzenia lekarza ale nie denerwuj sie niepotrzebnie

Gość jaaaaacieee
Widze jokoa ze za lekarza robisz.Moze gbinet otwórz albo kącik porad.Do lekarza.Ja również byłam w 8 tc i nie miałam krwawienia tylko leciuchne plamienie.Niestety ciąża nie rozwijała sie.Do lekarza.

Gość zmartwiona88
niestety nie mam możliwości isc do lekarza bo jestem za granica i ciezko tu sie dostac do ginekologa:(

Gość no taaaaa
to jest cos takiego jak szpital.. w szpitalu zawsze Cie przyjma... troche pomyslunku

Gość jokoaa
kolejna rzecz ze na poronienie samoistne do 12 tyg nie ma sie wplywu zarodek jest slaby lub ma wady i natura go usuwa .najwiecej poronien zdarza sie do 12 tyg.idz do lekarza przepisze ci pewnie luteine i duphason bo w polsce kazdej ciezarnej go zapisuja inaczej jest za granica gdzie te leki sa zabrionione ja nic nie bralam i ciaza mi sie utrzymala

Gość nie możesz
to siedz w domu a twój płód powoli z ciebie wypłynie głupia pipo może jeszcze jest czas na podanie leków podtrzymujacych

Gość jokoaa
dziewczyno wiec pytam jakiego koloru jest krew i czy boli cie brzuch dzwon na pogotowie jesli krew jest swieza i czerwona

Gość nie ma lekarza prywatnego
jesli nie to do szpitala . ja tez plamilam tylko ze w 9 tyg , poszlam tego samego dnia do lekarza ktory przepisal mi luteine - lekarz nie zalozyl mi wtedy karty ciazowej ( to byla moja pierwsza wizyta u gina jak bylam w ciazy wczesniej nie chcialam isc lecz to plamienie mnie zmusilo ) lekarz mi przepisal luteine i kazal przyjsc za 2 tyg i wtedy zalozyl mi karte ciązy . urodzilam zdrowe dziecko . oczywiscie mozesz ta ciaze donosic czego ci zycze a mozesz ja poronic - dlatego sugeruje szybko interwencje w tej sprawie

Gość jaaaaacieee
obojetnie jaka krew.Jak nie lekarz to do szpitala.a ty jokoaa nie rób za lekarza, poronic mozna i w 20 tygodniu z tym ze płód umiera,a nie wypływa z ciebie.

Gość zmartwiona88
strasznie mnie bolał brzuch po stosunku...myślałam ze mnie rozrywa:( i tak ze 3 razy...to jest normalne??

Krwawiłam porządnie w 15 TC, lekarz powiedział, że co ma być to będzie i, że czasami się zdarza, wcale nie musi to oznaczać poronienia, ale niestety może :( Leć natychmiast do szpitala albo najbliższego lekarza.

Gość jokoaa
jaacie ja nie robie za lekarza moja droga ale uwazam ze straszenie jej jest gorsze ja tez tutaj pisalam jak mialam krwawienia to wiecej stresu mi to narobilo niz porzytku.a teraz w ciazy ona nie powinna sie stresowac. powinnas isc do lekarza ja caly czas to pisze! ,tylko nie stresuj sie przewaznie poronienia to bol w dole brzucha i swieza krew wiec jesli masz brazowa i nie duzo to nie musisz odrazu myslec o najgorszym!

Gość zmartwiona88
ale to normalne ze po stosunku tak mnie brzucho bolalo?? Bo naprawde byl to straszny bol...

Gość jokoaa
oczywiscie jesli zarodek ejst slaby to chodz by latala po spitalach to ciazy nie utrzyma bo tu natura decyduje! gdzie ejstes zagranica? za granica nie daja duphasonu ani luteiny na podtrzymanie te leki sa zakazane i uwaza sie ze jesli ciaza ma sie utrzymac to sie bez nich tez utrzyma

Gość jokoaa
nie powinien ciebie bolec brzuch, moze byc to spowodowane nadrzerka czesto po stosunku mozna odczuwac bol i krwawi sie brazowa krwia

Gość zmartwiona88
w Holandii

Gość jokoaa
ty tez jej nie strasz zasiadem bo jesli to ma to czeka ja zabieg usuniecia

Gość jokoaa
to mysle ze ci nic nie dadza w holandii na podtrzymanie ale dobrze by bylo pojsc do szpitala(masz ubezpuieczenie?) i zrobia ci usg zobacza czy sercuszko bije i zbadaja ciebie

Gość jaaaaacieee
znawczyni sie znalazła. Obojetnie jaka krew przy poronieniu nie musi byc swieza i czerwona.Moze byc wczesne poronienie.i nikt tu jej nie stresuje, tylk opogania zeby szła do lekarza a nie czytała mądrości jokoaa. W szpitalu musza pomóc a jak nie masz ubezpieczenia mozesz wykupic jednorazowe.8 tc to juz powinno bic serduszko.