Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misquamacus

percing, kolczyki, jaki macie stosunek??

Polecane posty

to pryszczyk :) chcialam kółko ale każda próba zakładania go się nie udawała...kiedys jescze wroce do niego :)

ZNAM TO. siostra moja miała kółko w wardze. z kulką. tego się nie zakręca, po prostu wciska. jak jej się znudził i chciała wycianać to każdy z tym się szarpał. w końcu wyciągnęłam jej to obcążkami ojca. poza tym wolę klasyczne kolczyki -kulki, żadne stożki kolce kółka itd wszędzie mam kulki.

wiem potrzebne sa do tego zaciskacze :) moj brat tak mial :) ja moze zrobie sobie jeszcze w wardze , tylko musze dobrze uglaskac brata :)

za bardzo nie chce sie przekonac do kolczyka w wardze bo ,,mama'' pozniej bedzie sie darla na niego... ech kochane te nasze mamusie sa... kolczyka w jezyku zrobil mi na 16 urodziny :)

Jak już coś to "piercing" Śmieszą mnie wypowiedzi typu nie "jest modne", " nie higieniczne", " można dostać zakażenia" Po pierwsze to w jakim wy świecie żyjecie zawsze chodzicie za tym co modne?? Jak nie macie swojego stylu to tylko pogratulować, po drugie na jakiej podstawie twierdzicie, że to jest nie higieniczne i można dostać zakażenia?? Zachowujecie się jak mohery usłyszycie coś i paplacie takie głupoty. Nie higieniczne to może być jak ktoś się nie myję, a kolczyk nie wymaga jakiegoś specjalnego czyszczenia, a zakażenie to już mnie najbardziej rozśmieszyło. Mamy XXI wiek a nie średniowiecze. W profesjonalnych studiach, nie ma mowy o jakimkolwiek zakażeniu. Używa się jednorazowych rękawiczek, jednorazowe sterylne igły i narzędzia, do tego kolczyki wysterylizowane za pomocą autoklawu i płyny do dezynfekcji. Owszem jak ktoś się kłuje gdzie popadnie i z kim popadnie to, tak jak odbieranie porodu samemu :O Oj.. moja babcia już jest bardziej "kumata" Ogólnie rzecz mowiąc piercing to zajebista sprawa ale nie każemu pasują kolczyki niektórych szpecą, niektórym dodają odrobinę pikanterii a niektórym po prostu pasują. Sama mam: standard tongue standard eyebow cleavage Standart Navel 5 x standard lobe helix robiłam industriala ale popsuł mi się wenflon także nie mam

a dlaczego napisałaś mama w cudzysłowie?? jeśli można wiedzieć. a jeśli fachowiec, to znaczy, że dorosły, więc obroni:) KlauDDynka69--> oburzasz się, więc z percingiem masz do czynienia. jeśli chodzi o słowo ,,percing'' czy ,,piercing'' obydwie formy są poprawne wypowiesz się?? opowiesz o sobie(kolczykach)?

Klaudynka, jeśli się wypowiadasz na ten temat, to wypowiedz się,opowiedz, nie dawaj ang nazw, nie każdy je zna, nie każdemu chce się sprawdzać. nie bądź famfa ramfa., bo nikogo nie zadziwiasz.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że słowo "percing" jest poprawne? Jeśli tak to uświadom mnie bo interesuję się tym od ładnych paru lat . Na pewno z j.ang to nie jest, już kiedyś z ciekawości szukałam w słowniku. A co tu opowiadać ? Co chcesz dokładnie wiedzieć sprecyzuj bo dużo można by było napisać.

Obracając się w świecie piercingu łatwiej mi używać angielskie nazewnictwo, po za tym już takie zboczenie. Zresztą są to takie słowa, że każdy się raczej domyśla o co chodzi. Ale po kolei * standardowe przebicie języka - kolczyk kuleczka z zieloną cyrkonią * standardowe przebicie łuku brwiowego - malutki kolczyk grubość 1,2 mm długość 6 mm, maciupkie kuleczki z rózówymi cyrkoniami czasem z zielonymi * cleavage zwane także sternum przebicie przy użyciu kolczyka powierzchniowego tzn. sztanga i wystające ramiona( można sprawdzić jak wygląda na google pod nazwą "surface bar") świeży bo od sierpnia różowe cyrkonie w kuleczkach * pępek * 5 razy standardowe przebicie ucha lewe x1 prawe x 4 * helix czyli przebicie chrząstki * industrial sztanga przechodząca przez chrząstkę w dwóch miejscach.. No cóż to tak w skrócie

to napiszę Klaudynko: lewa brew prawa brew pod wargą po środku pod wargą po lewej pod wargąa po prawej w dzyndzelku: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/22/Tragus_bar.jpg/250px-Tragus_bar.jpg dekolt pępek kolejne moje kłucie to albo mi ędzy piersiami albo nad kostką od wew strony. można po ludzku? po polsku bez chwalenia się? i bez zdjęć? w dodaatku jestem tu w miarę znana. dlatego wypowiadam się pod innym nickiem.

Gość cristabell
juz 2 taki sam temat załozyłaś w ciągu paru dni. czemu cie tak bardzo obchodzi co inni na ten temat mysla. jak ci sie podoba to się kolczykuj. mi się nie podoba( i to bardzo), ale co mnie w sumie obchodzi co sobie ludzie przekłuwają. w koncu nie musze sie tym zachwycać

nikt przecież nie każde dodawać Ci zdjęć. ja nie dodaję bo po co. Kto ma wiedzieć to wie. moje kolejne kłucie to industrial i pewnie nos. wargę chciałam ale kłuć nie będę z dwóch powodów mam zamiar zakładać aparat wiem, że bardzo by nie kolidowało ale jednak wolę dmuchać na zimne a drugie to po prostu facet. ogólnie mogłabym mieć więcej kolczyków ale czasem to po prostu przeszkadza też podobają mi się przekłucia powierzchniowe no ale niestety łatwo o coś zahaczyć. chciałam robić microdermala ale stwierdziłam, że będzie blizna po wyjęciu jak mi się znudzi.

Gość Karolinka1908
Eh czytajac to co tu piszecie to dla mnie jest smieszne..Ja mam kolczyka w jezyku przebijala mi kolezanka i wcale nie mam zakazenia ani zadnych powiklan...sa takie przypadki ze fahowiec moze zepsuc sprawe a czytalam o tym duzo...w pepku tez mam kolczyka i tez przebijala mi kolezanka nic mi sie nie stalo i nie dzieje do tej pory a oby dwa kolczyki mialam zakladane e ten sam dzien:]minol juz ponad rok i wszystko jest elegancko:]a teraz powiem wam zebyscie nigdy nie zgadzali sie na przebicie jaka kolwiek czesc ciala u fachowca pistoletem..oni ida na latwizne a ty masz 100% kalectwo:[ jezeli chcecie abym polecila wam dobra i bardzo bardzo tania kosmetyczke piszcie na www.Karolinka1908k@wp.pl z dopieskiem o percigu:];];];]To chyba juz wszystko bu$$$ki dla wszystkich;***

Taaak , pistolet to 100% krzywa dziurka- co innego w uchu... Przebicie w każdym innym miejscu tylko i wyłącznie igłą i najlepiej jednak w gabinecie.. Piercing fajny, ale wolę tatooo;)

Gość Madziula89
A ja mam w nosie a w ferie będę miała w języku tylko się trochę przekucia boje, bo takto percing to fajna sprawa jest. podoba mi się to:)

posiadam cleavage, kolczyk miedzy piersiami. ( tylko coś sie pieprzyc zaczyna.. niestety.) no i czekam tylko na odwiedziny dobrego piercera i robię traugusa [zdjecie zamieszczone powyżej] uważam, że piercing to następna kwestia do długoterminowych pogadanek. jedni lubią, inni nie uznają. osobiście za nim przepadam, ale wiem, że uzależnia. i walczę z sobą, bo juz duzo pomysłów było.. bo we wszystkim trzeba miec umiar. :) aaa, i uważam ze kolczykowanie powinno byc od 18 roku zycia. bo jak widzę te gorace 16, które kazda z nich ma kolczyk w jezyku, pępku lub w okolicach ust to aż niedobrze mi się robi.. ;]

to uwazaj na clevage, bo one niestety lubia wylazic i zostawiac brzydkie blizny :( a te "gorace 16" maja to za zgoda rodzicow niestety :o a przynajmniej w szanujacym sie studiu bez zgody im nic nie przekluja. no chyba ze kluja sie same :o piercing uzaleznia, oj tez wiem cos o tym :D mnie na szczescie hamuje moja praca :P

Gość Masakra_She...
Ja mam kolczyk w wardze i mi nie przeszkadza. Czasem go wyjmuję ale dziwnie się w tedy czuję. Ktoś wspomniał ze to szkodzi zdrowiu. To nie jest prawda. To jak jakby koś miał kolczyk w uchu. Nic nie szkodzi. Niehigieniczne też nie jest.

Gość Saidpl
Dajcie spokuj dziewczyny z kolczykami gdziekolwiek!!... jedynie uszy, w innych miejscach dla mnie to wygląda odrażająco.. sorki ale takie jest moje zdanie, jak patrze na dziewczyny z kolczykami gdzieś przy ustach czy w nosie to nie nasówa mi to pozytywnych myśli o takiej osobie, która nie szanuje swojego ciała i przebija go błyskotkami, gdzie sie da dla mnie to jest badziew!!;) piękne kolczyki w uszach i naszyjnik wygląda cudnie:]