Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama++

kiedy pojawią się wymioty?

Polecane posty

Gość przyszła mama++

Mam takie pytanie w związku z tym że "od niedawna" jestem w ciąży mam pyatnie do doświdczonych mam :) kiedy pojawiają się te tzw. nudności poranne w którym miesiącu? dzieki

moje nudności pojawiły sie ok 7 tyg,trwały jakieś 10 dni,nie wymiotowałam wcale,jedynie niechęć do kawy została do jakiegoś 7 miesiąca aaaa no i wstręt do zapachu z lodówki:)

Gość zdziwiona pytaniem
a kto powiedział, że się w ogóle pojawią? tak Ci tęskno do rzygania? ciesz się, że Cie nie mdli bo to nic przyjemnego. Nie każda ciężarna ma mdłości.

Gość przyszła mama++
wcale mi nie teskno :P Jeszcze nie byłam u lekarza ale od zapłodnienia mija juz 4 tydz. czyli z tą lekarską numeracją jakis szósty tydz.? W piątek ide do gina. to się wszystkiego dowiem. Dzieki

a ja się jej nie dziwię,ze pyta jak ja byłam w ciąży to nie miałam neta,mniej bylo takich informacji,kupowałam Mamo to ja ,Dziecko i z tam szukałam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:)

u mnie od 7 tyg do 14 tyg mdliło, od 8-9 tyg pojawiły się wieczorne wymioty, za dnia też się zdarzały ...brrr zwłaszcza jak poczułam zapach z lodówki...mdliło natychmiast. Przez miesiąc nie otwierałam lodówki, robił to za mnie mąż i to po szczegółowych instrukcjach, że ma to robić powoli i jak jestem w pokoju najbardziej oddalonym od kuchni :) a i tak czułam :( ..bleeee.. Słowem wymioty nie są fajne.. no jest jeden plus.. wiesz że ciąża \"żyje\" :) Przynajmniej ja się tym pocieszałam :)

Gość to_juz_niedługo
ja wymiotowałam 4 razy w ciągu całej ciąży. Moja kuzynka jest w 4 mc i wymiotuje codziennie rano. każda ma inny organizm. to tak samo jak sprawa z rozstępami. niekórym nie wychodzi ani jeden inne męczą się z różowymi pręgami na całym brzuchu.

mnie tez to trapi okres spoznil mi sie tydzien zrobilam test wyszla druga kreska jasniejesza od pierwszej ale widoczna ;p.., jutro ide do gina. moja przyjaciolka rodzi w grudniu i wymioty miala wczesnie jakos tydzien po zrobieniu testu chyba w czwartym albo piatym tygodniu

Gość nie mile wspomnienie
ja miałam mdłości od 6 do 16 tygodnia .... czasami sie odzywaja - a jestem w 32 tygodniu.

Ja mdłości miałam od 7tygodnia, przechodzą dopiero teraz czyli w 17, a wymiotować zaczęłam około 14tc , tylko parę razy,ale to dlatego też,ze gdy robiło mi się bardzo niedobrze kładłam się na plecach i czasem mi przechodziło.

Gość to_juz_niedługo
dla mnie ta wrażliwość na zapachy była momentami...piękna:) zwłaszcza w maju jak zaczęły rozkwitać bzy..ehh albo jak wieczorem otwierałam okno..pamiętam zapach wilgotnej trawy ehhh nigdy wczesniej nie pomyslałabym że trawa może tak pieknie pachnieć:)

to_juz_niedługo tak to napisałaś,ze czuję ta trawe:)))) Matko jak mi teraz brakuje wiosny! Pocieszam się myślą,ze na wiosnę będę wdychać te wszystkie piękne zapachy razem z moim brzdącem:)))) Ja nie mogę znieść zapachu gulaszu i parówek, a wcześniej to uwielbiałam. Teraz jak mąż zje parowki to wietrze pokój:)

Ja pierwszy raz zwymiotowalam ... przy porodzie dopiero ;) cala ciaze mialam spokoj z nudnosciami i zero wymiotow za to tez nadwrazliwosc na zapachy :)

nudności to nic przyjemnego. Jestem w 8 tyg i meczą mnie okropnie. Wolałabym już zwymiotować i by mi ulżyło a tu tylko mnie ciągle mdli tak masakrycznie że nie mogę nic jeść. A jak nie jem to znów mnie mdli z głodu. I to takie zaklęte koło:)

Napiszę z własnego doświadczenia... Mdłości nie miałam wcale. Zwymiotowałam jeden raz, jadąc z mężem samochodem w bardzo upalny dzień i do tej pory, poza jednym razem wcale. Nadwrażliwość na zapachy owszem, bardzo wyraźna, ale tylko przez pierwsze 2- 3 miesiące ciąży. Teraz niestety mam wstręt do pewnych potraw, który mi pozostał. Nie tknę np. flaczków, a przed ciążą je uwielbiałam.

Ja lodówki nie otwieram jak nie musze, a ze męża nie ma w domu po 16 h to w koncu musze cos z niej wyciągnąc i upichcic lub zjesc ale konczy sie wymiotami w salonie (juz mam miskę dużurną ) :) za to ładne zapachy ech teraz jeszcze ładniej pachną :) nie tykam kiełbas, szynki za to jem słodycze miody dzemy czego nie ruszałam przed ciążą :) pogłaskajcie brzuszki odemnie :)

Gość 38 tc zero wymiotów

Gość bestiaczek
jestem w 15 tygodniu ciazy, wymiotowac zaczelam od jakiegos 5 tygodnia. codziennie rano od 10 tygodni klecze nad miska;/ i juz mam serdecznie dosc. nadwrazliwosc na zapachy trwala u mnie moze z tydzien, ale niedobrze mi na sama mysl o potrawach ktore przed ciaza byly dla mnie cudownie smaczne ... wymiotuje zawsze po chipsach, rybce w panierce, lodach i zupce chinskeij- wiec unikam jak ognia :) kiedy sie to skonczy?

Gość Agunmam
Ja właśnie wymiotowałam. Moje wymioty trwają od 3 tygodnia przez 24 h/dobę. Mam już dosyć tych zapachów i wymiotów. Mija mi 14 tydzień a tu nie widać poprawy. Co robić? Bo zaczynam myśleć, że ciąża wcale nie jest taka fajna jak wszyscy moi znajomi mówią.

Gość jhkljlkiipol
wymioty i mdłości od samego początku jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży trwały do końca 4 mi9esiąca

Gość Agunmam
Dzięki za pocieszenie :-) Zawsze to jakaś iskierka nadziei. Pozdrawiam

ja wymiotowałam od 6 do 20 tyg ciazy. teraz jestem w 25 i jeszcze mi sie zdarzy

Gość furrlady
Ja jestem w 10tc (wg. obliczeń gina) i narazie spokój...odpukać:):) Czasami coś mnie w nocy zemdli, ale wtedy oddycham głęboko staram się zasnąć i jakoś przechodzi. Co do zapachów, to czasami mi przeszkadzają, tylko, że zamiast wstretu do jedzenia odczuwam ciągłą chęć na papu:):) Już przytyłam dwa kilo z tego powodu:): także każdy ma inaczej

Jestem w 10 tygodniu od 3 tygodni mam mdłości i wymioty raz dziennie wierze że nie długo mi przejdzie bo mam dość schudłam 2 kilo ale na początku odobno może tak być,

Gość aluniaaluniaaaa
a ja mdłości miałam od 5tc,od 6 doszły wymioty teraz zaczełam 13 tc i trwa nadal mam nadzieje,ze to sie skonczy,bo czuje sie jak w klatce bo wiecznie nad miska siedze nic nie mozna zrobic,a ja chce zyc normalnie jak przed ciaza,moje starania trwaly 2 lata i sie ciesze,ze w koncu mi sie udalo,ale teraz co przechodze to jest katorga zazdroszcze ty co nie maja objawów ja to niedługo sie wykoncze,bo ile można no ile?? i to co czytałam jak sie wstaje to zjesc itd i co na mdlosci i na wymioty zazdroszcze,ze niektórym to pomaga mi to kompletnie nic a nic nie pomaga juz bardzo bym chciala koniec ciazy i dobrze sie czuc to taki super stan,ale chyba tylko dla tych co nie maja dolegliwosci,bo te co maja mega dolegliwosci to meczarnia

Gość kropkaaaaa
Hej dziewczyny ja jestem w 6 tygodniu i nic, zero wymiotów, tylko trochę mnie mdli. Boli mnie głowa i wciąż bym spała - śpię po 11/12 godzin!!! najgorsze są dla mnie wieczory bo wtedy czuję się fatalnie!!!:(

Gość jestem w 11tc,
Mdlosci tam jakies mialam ale dopiero od tyg wieczorem wymiotuje. Nie jest to za pozno?martwie sie