Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkującaaa

czy mieszacie pranie?

Polecane posty

Gość poczatkującaaa

w sensie jak pierzecie rzeczy dla malenstwa (noworodka) to dorzucacie 'zwykłe' rzeczy typu- ręczniki,reczniki kuchenne,swoją bieliznę itp czy TYLKO maluszkowe rzeczy ?

Rzeczy maluszka osobno, no i piorę w specjalnym proszku.

No tak i dodam, że ja się wtedy ogólnie na proszek jelp dla całej rodziny przerzuciłam.

Gość deli26
ja też mieszam z moimi, bo nie uzbieram 5 kg maluszkowych ciuszków

ja narazie wszystko co dla maleństwa piorę oddzielnie w oddzielnym proszku, myślę że jak się urodzi to też tak będę robić.

Gość mamamamama
noworodkowi prałam osobno ... Jak dziecko podrosło mieszam ale piore w loveli wszystko

no nie uzbierasz 5 kg ale można nastawić na 1/2 wsadu, a po za tym teraz większość pralek dostosowuje ilość wody do prania, więc nie trzeba całego bębna wypełniać.

aneczka masz rację, ale ja po ukończeniu przez dziecko 3 miesięcy prałam już razem. Na początku to ręcznie wszystkie ciuszki malutkie- chuchałam i dmuchałam, a potem mi się odechciało:P

ja tez prałam oddzielnie dopóki maly nie skonczył roku , teraz piore wszystko razem w zwykłym proszku, Ale w jakims programie o takiej tematyce słyszałam ze mozna mieszac pranie pod warunkiem ze nie pracuje sie i nie przebywa ze zwierzątemi.. gdzie ma sie kontakt ze zwierzęcymi odchodami chorobami itp...np weterynarze lub pracownicy zoo

Gość też piorę razem
bo mam dziadową pralkę że brak słów, tyle że mieszam jedynie ze swoją bielizną, tj. majtki, skarpetki czy podkoszulki.

Gość przykrodol
a ja bede prac razem w specjalnym proszku dla dzieci.dziecko przeciez przytula buze do waszych ubrac i byly juz tu posty ze dzieci mialy potem czerowna buzke od zwyklego proszku tak wiec do pol albo roku bede prac wszystkie rzeczy razem w proszku dla dzieci

mieszalam od zawsze piorac w proszku dla dzieci, oczywiscie jesli cos z doroslych ubran bylo bardzo brudne czy farbujace to pralam osobno wychodzilam z zalozenia ze sie ciuchy nie pogryza, a w koncu w pralce maja sie uprac a nie wzajemnie czyms ubudzic:) poza tym czasem potrzebowalam cos pilnie dla dziecka a bylo tego za malo nawet na pol wsadu a ja z natury jestem ekonomiczna:) ale jak ktos chce prac osobno to nie widze problemu...

ja na początku mieszałam z moimi koszulami i koszulkami faceta. Teraz piorę osobno. U mnie zawsze jest tego sporo bo często piorę ręczniki maluszka, kocyki itp. Pranie córci robię mniej więcej raz w tygodniu więc udaje się nazbierać

ja piore dzieciece rzeczy odzielnie, nawet nie trzymama ich razem tz. nasze brudne rzeczy zbieram w koszu na pranie a malego w pralce , piore od poczatku w Arielu i nie urzywam plynu do plukania..

Gość marta1979...
Od poczatku piore ubranka synka z naszymi i to w proszku vizir i plynie lenor .Nie mial nigdy uczulenia ,na szczecie :)