Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Słoneczko_86

szumy w głowie i uszach dzwonienie tykanie itd- cd.

Polecane posty

witajcie Sylwia to nie jest tak ze sie nakrecam może kiedyś na początku, wręcz przeciwnie zaczyna mi to wszystko obojętnieć . a neurologów to czterech mnie badoło i żaden nic nie znalazł

KWASNY, powiem tyle, kiedy laryngolog nic nie znalazl neurolog zbadal mnie, powiedzial, ze jestem zdrowa i kazal mi zrobic RM, twierdzac, ze wiele chorob glowy jest, ktore tak sie objawiaja a to taki neurolog, ktorego polecil mi laryngolog :) Rodzinny tutaj na miejscu stwierdzil, ze trafilam na madrych lekarzy wiec ja szukalabym wlasnie takich, ktorzy Cie uspokoja. To tylko moje zdanie, moze ja zbyt dociekliwa jestem ale musze miec czarne na bialym i juz:) milego dzionka:)

Sylwia audiolog stwierdził u mnie jakieś ubytki w uszach środkowych i zlecił dalsze badania jest też podejrzenie nerwicy ale nie badałem sie, mam na nią leki których nie biore miłego dnia

Kwasny,troszeczke sie pogubilam :))) To po co Ci ten RM w takim razie? Moj szum jest jednostronny a uszy zdrowe, stad i badanie. Nie nerwuj sie tyle:) pa

Sylwia. jak to po co? jest najdokładniejsze i można wiele spraw wykluczyć lub potwierdzić w100% ale to wiesz. i nie nerwuje sie. dlaczego tak myślisz? pozdrawiam

kwasny ja choruję na nerwicę jestem pod stałą opieką lekarza i zazywam leki - to jest paskudna choroba, pozdrawiam

Gość wandzia-1961
A ja mam podejrzenie ze mnie szlag trafi z tem szumiacem lewem uchem;-) W czwartek mam termin wizyty u jakiegos chiropraktyka- to ekarz od sportowcow- moze mnie cos ponastawia w te szyje? Bo mnie tak sztywni ze ledwo panuje nad sytuacja;-)

Gość martynajad
silviia WITAJ SYLWIO KOCHANA jestes jak widze z sosnowca podobnie jak ja (z Boru tuz przy dzielnicy Niwka) a szpital gorniczy znam dobrze bo mam tam miec operacje przepukliny na poczatku stycznia. Ale numer. ja ostatnio mniej tu zagladam ale zawsze bede obecna. mniej zagladam bo skrzydla mi opadly. jeszcze pare miesiecy temu czytalam z nadzieja o kazdym nowym sposobie leczenia a teraz pogodzilam sie juz chyba z losem troche. Sylwia ja sie wybieram wlasnie do laryngologa do górniczego - prosze polec kogos jesli warto. ja do tej pory chodzilam do szpitala na francuska do katowic (tam jest najlepszy dr pakuch ale ciezko sie wbic do niego) i do slaskiego centrum sluchu i mowy w katowicach na brynowie chyba to jest. to tyle z tych miejscowych. Morelka 23go jade po generatory. a tobie jak idzie? Alda co tam u ciebie? nie piszesz do mnie ostatnio Mewka pozdrawiam

Martynko krajanko! hihi ja nie znam zadnego laryngologa w gorniczym ale na luty planowlaam zabieg na zylki i znam tam jednego baaardzo milego chirurga:) jest taki kochany:) Uwlielbiam go!On polecil mi laryngologa bo ja to prawie w ogole nie funkcjonuje juz w Polsce jako obywatel:) tylko paszport mam polski i kawalek ziemi w gorach:)hahahaha Widze, ze tak jak i ja dorobilas sie przepuklinki mam taka malutenieczka- po ciazy ale jeszcze nieoperacyjna, wiec nie moge przytyc:) bo trzeba bedzie robic ciecie. No i wlasciwie ja tak chodzilam sobie z tym szumkiem i ten pan chirurg wskazal mi pana laryngologa, zeby sie tym zajac a z malego szumku mam teraz SZUM ale to nie wina lekarzy tylko tego calego stresu, grzebania dmuchania itp itd. Nie wiem co mam Ci powiedziec a propos laryngologa-on tez jest kochany ale specjalizuje sie w innych sprawach laryngologicznych-nie w szumach. On wykluczyl mi najgorsze schorzenia, szybko sprawnie i na temat no ale tak jak pisze specjalista od szumow to on nie jest. Chaos tu panuje w tym moim pisaniu do Ciebie. Ja jestem z DG ale tam to dopiero nie znajdziesz nikogo od szumow no i kolo Niwki - niedaleko pracowalam:) W Fashion House:) i duuzo czasu spedzalam w Sosnowcu bo sedziuje koszykowke a kiedys jeszcze nawet niedawno kosz byl tam na wysokim poziomie:) mam tu kolege z Niwki, ktory mieszka niedaleko mnie tu znaczy na emigracji :) a nawet dwoch kolegow hyhy swiat jest maly:) co najwyzej to Ty mi mozesz kogos polecic:) od nowego roku mam zamiar podbic tutejszy rynek lekarski choc...bida ,bida tu. Takze jak bedziesz w gorniczym to od razu zagadaj o tym swoim szumieniu, popytaj pielegniarek i w ogole, oni tam na pewno Ci kogos poleca.A jak chcesz isc do tego, do ktorego ja chodze to powiedz jakos Ci podam jego namiary.On nie ma gabinetu prv tylko pracuje w szpitalu. Daj znac to sie zgadamy a propos tych doktorow:) Pozdroweczki, Sylwia

Sylwia, myślałem że mówisz o chorobie,tym już raczej sie nie stresuje, jak juz kiedyś pisałem myśle że to forum mi pomogło pozdrawiam wszystkich

Kwasku no wlasnie, mowilam o tym, ze masz sie nie stresowac bo tak jak napisala Morelka nie ma zartow z nerwica albo sie nie nerwuj albo idz do lekarza. jezeli chodzi o leki to mnie tez dali psychotropy tu na miejscu-nie biore-sama sie wyciszylam. jeszcze jedno dziwne zauwazylam u siebie, niby nie mam chorych zatok, ale chyba mam cos nie tak bo przegroda krzywa i dzirka nosowa zatkana i po zazyciu kropel Afrin szumy mam duuuzo mniejsze, coz to moze byc? jakby cos od trabek sluchowych??? Pozdrawiam

nie wiem co to może być , ale te dziurki w głowie to są ze sobą powiązane i trzeba na nie uważać. mi wczesniej woreczek łzowy płukali aż w gardle wypłynęło od tamtej pory głowa mniej mnie boli

Gość na skraju załamania
Ja wpadam w obłęd. Mam szum, a raczej świst na poziomie wypuszczanej pary lokomotywy lub śnieżącego telewizora. Sypiam tylko kilka godzin, wyłącznie ze zmęczenia, bo inaczej nie da się. Cały czas mam wrażenie, że mózg mi się topi. Jestem załamany. Mam wszystkie badania, z których wynika, że jestem zdrowy. Lekarze nawet nie chcą słyszeć o skierowaniu do szpitala.

Sylwia! Przegroda też może byc jedną z przyczyn szumów usznych,także jak będziesz następnym razem u laryng.wspomnij o tym.Ja mam mieć zabieg w marcu na przegrodę choć mam tez stwierdzoną otosklerozę to zalecili też przegrodę do renowacji.....Mama mówiła uszy się myje a nie wietrzy ,a jednak przy krzywej przegrodzie nie wietrzysz uszu a powinnaś :) Pozdrawiam wszystkich . Mam nadzieje że Alda niedługo wróci jak tylko upora się ze swoim malutkim problemem!

witajcie łobuziaki:) tylko mnie chwile nie ma a juz ciekawych rzeczy sie tu dowaiaduje:P postaram sie pokolei.. 1. graty dla Sylwii za piekna wypowieddla tego..hmmm beznadziejnego..mam podobne odczucia i mysli , po za tym ze nie jestem piekną kobietą:)))))))) 2. podziw dla kwaśnego..nie za ilośc tylko , ze mu sie to wszystko nie pomyli:P 3.dla osoby o pomaraczowym nicku beznadziejne....wieesz, ciągłe gadanie ochorobie wpędza w depraesje i nie pomaga napewno..tu szumi wszystkim, ale MY staramy sie jakos z tym zyc , wiec właśnie fajnie , że mozna pisac tu o tym i owym a nie tylko...o jesu jak mi szumi i znow o jesu ...szumi mocniej i ojesu....krytyka jest potzrebna...ale przeciez nie musisz krytykowac jak ci towarzycho nie pasi:( poczytaj i idz biadolic gdzies indziej..pozdro, cudow nie ma..szum zostanie..niestety....i sam wiem o tym jak zapewne reszta tutaj...więc PO JAKA CHOLERĘ?>? mam ciagle miec to przypominane?? bezm\\nadziejne... 4.pozdrowienie dla wszystkich tutaj:Aldy, Mewy,Sloneczka, Kwaśnego, Brzydaka:D -Martyny,Sylwii,Nowych na forum i reszty o ktorych zapominam ale gdzies tam w serduchu mam was wszystkich:)

moje wrażenie powiedzmy , że sie z lekka poprawily:) ale naprawdę troche sie tu nudzę....śniegu nie ma, mżawka co chwila...dobrze że na tych wycieczko-impraezch mozna odreagowac... a ..wzięcie mam a jak:) bo jestem w grupie kilkunastu osob, powiedzmy delikatnie- troche mlodszych od reszty kuracjuszy:-) a jesli dodam do tego moje heheh czarowanie:) to wiecie:Pwięcej nie pisze:) bo zona poczyta i co będzie po powrocie?? 3majcie sie i bądźcie grzeczni:) czaruś:-)

Gość Martynajad
Sylwia ja tez znam dobrego chirurga w gorniczym pana dyczkowskiego. moze mowimy o tym samym bo faktycznie mily i ma niezle poczucie humoru. prosze napisz jak sie zwie ten laryngolog bo nie wiem do kogo sie zarejestrowac. I tez pozdrawiam was wszystkich szumiaki z paki

Martyna ja sie wstrzymam z tymi generatorami szumów, poczekam jakie będą Twoje reakcję ale jeszcze się zastanowię. Mam pewne obiekcje, bo tobie lekarz ustawiał a mnie protetyk słuchu a jak mi źle ustawi?pa

Martynko, Chirurg nie ten sam-znaczy, ze jest ich wiecej takich:) laryngologa od ucha chyba mi polecala Morelka-pani dr Sowa w Katowicach a tego pana, do ktoregoja chodze to musze Ci podac jakos na prv bo nie chce na forum, wyjasnie Ci dlaczego:)Ale jak to zrobic? Czarus z ta moja pieknoscia to przesadzilam-chodzilo o moja energie, mlodosc, ktora uszla wraz z narastajacymi szumami. Ale powstaje od nowa:) Pewnie juz nie taka sama. nie mowilam, ze bedzie z Ciebie Maxi Kaz??? Hahahaha. Aldus wracaj do nas! Jolik, wiem,ze przegroda to zla wentylacja ucha-lar. w Sosnowcu od razu zwrocil na to uwage. No coz mam takie wrazenie zasynia bebenka usznego ale jak to sprawdzic? Jak ta nieszczesna tympanometria to sprawdza to mialam i jest OK.Wymaz z nochala tez mi zabrali i tez OK.Moze to tylko obrzek? A to wspaniale wilgotne powietrze mnie jeszcze dobija??? Pwnie tak. Musze sie chyba zapisac na te korekte przegrody ale tutaj-3 lata czekania, w Polsce 3,5 tys zabieg nowoczesna metoda, prv ubezp nie chce mi tego pokryc bo sie z tym urodzilam i jeszcze 3 lata karencji mnie czeka-problemy techniczne:) Ale czy zabieg przegrody na pewno zalatwi ten problem? Nie wiadomo. Trzeba pewnie sprobowac. Sloneczko, dlaczego zniknelas? Mewe dzis widzialam i to nie jedna - ciekawe, ktora to nasza? jak lubi frytki to wiem, ktora to jest:))) Kwasny co u Ciebie? pozdrowienia szumiaki :)

gdzie wszyscy? dziewczyny przestańcie robić już te seromakowce i wracajcie tutaj Sylwia , Tobie przeszło pieczenie ciast? u mnie robi się kołowrotek przedświąteczny a miało być tak spokojnie . pracy przybywa. ale to dobrze mniej czsu na myślenie o głupotach.

Gość rudinka1306
czy ktoś wie, gdzie w Olsztynie można zrobić porządne badanie słuchu? Pozdrawiam

Gość Martynajad
Sylwia bardzo prosze o te namiary. jesli masz gadu gadu to prosze napisz. moj numer 2998102

Gość Martynajad
Alduchna gdzie ty?

Rudinka osoby które najwięcej wiedzą ostatnio nie udzielają sie , musisz poczekać

Gość rudinka1306
poczekam:) szumi mi juz dlugo ale kontrole musze zrobic:)

Gość Martynajad
Rudinka to zupelnie nie moje okolice. zdrowka Alda no co sie dzieje? Morela pozdrawiam. zabo mnie to chyba tez protetyk ustawi w tym poznaniu. tak wywnioskowalam.