Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Słoneczko_86

szumy w głowie i uszach dzwonienie tykanie itd- cd.

Polecane posty

Gość Gembara
Zgadzam się, aczkolwiek med. chinska. podaje takze pewne wskazowki jak sie leczyc. Miedzy innymi to jak sie odzywiac, i to jest dobra droga, niestety najczesciej jest to trudne do wdrozenia. Juz to ze wzgledu na przyzwyczajenia juz to ze wzgledu na to ze ktos inny nam gotuje. Fakt musialbym na spokojnie wszytko opissac jak sie lecze i podac konkrety, ale ogolnie niestety nie jest to takie proste. Nie ma zadnej tabletki i przepisu, sa to raczej wskazowki jak postepowac a jak nie. Grunt ze to dziala. Ogolnie chodzi o to aby oczyszcic organizm i wzmocnic przez co sam bedzie mial sile do oczyszczania. Jednoczesnie baczac na to aby nie dostarczac mu zlych materii. Czyli mowiac bardzo ogolnie, zdrowe jedzenie produkujace dobra krew,(podstawa!), swieze powietrze i odpowiedni oddech daje wbrew pozorom bardzo duzo ale to nie wszytko..

Gembara, albo jestesmy tu po to by sobie nawzajem pomagac albo nie wchodzimy i trzymamy wiedze dla siebie. Takie uogolnienia nic nam nie daja, to kazdy zna. Co jesz a czego unikasz , jak to sie ma do szumow, takie rzeczy mnie interesuja. Wybor stosowania zalezy indywidualnie. Jeszcze napisz, zeby unikac steresu, wysypiac sie ... Szkoda czasu na banaly i uogolnienia! Mielej nocy!

Gość 0547 Miłej nocy zyczysz

Gość PETERKA74
KOCHANI SZUMIACY JA PO DWOCH LATACH PISKOW JAKOS SOBIE RADZE TYLKO SPANIE NA PROCHACH MORELA KATOWICE NIC CI NIE POMOGA ZROZUM PRZEBADAJA I TYLE TEZ TAM BYLEM POZDRO

Gość artur_poz
Piterka74 Co bierzesz na spanie? Ja na razie biorę stilnox i trochę się tego boję, że się uzależnię.

Gość Dr Hause
Każde leki uspakające uzależniają.Pani Morelo ,niech pani da już spokój z tym leczeniem ,to i tak już nic nie pomoże. Trejser Nie bądź taki niby mądry ,tak naprawde to Ty bzury opowiadasz,pozdrawiam.

Morela, dzisiaj mialem rozmowe tzw konsyliarna z szefem kliniki, ktory uchodzi za najlepszego experta od tinnitusa w Niemczech. Posluchal dosc uwaznie mojej historii oraz obejrzal moj audiogram i .... powiedzial, ze mam bardzo duze szanse pozbyc sie szumow. 2x pytalem czy jest tego pewien bo mi szumi juz 1.5 roku a on , ze jak najbardziej. Nie mam zadnego uszkodzenia organicznego i to jest podstawa rokowan. Ponadto jemu samemu przeszly szumy po 4 latach i to calkowicie ( zadna habituacja ). Warunek: najpierw musi byc wyleczona depresja. Ze statystyk, ktore prowadzi od ponad 20 lat 29% pacjentom szumy przechodza calkowicie ( powtarzam calkowicie a nie habituacja ) po 5 do 10 lat. Sam nie wiem co o tym myslec. pzdr

Gość PETERKA74
artur stilnox to paskudztwo , wszystkie leki nassene szkodza ale z tego co wiem stilnox jest bardzo mocny ja biore clonazepamum kiedys bralem wiecej lekow ale staram sie ograniczac

Polmex już kilka razy pisałem że trzeba najpierw coś z depresja zrobić. heuse całkiem możliwe, jak wiele osób tutaj. Nie jesteśmy lekarzami.

tzn Dr House, pardon, nie mogę się przyzwyczaić do klawiatury w laptopie. A wie ktoś jak się mają prace nad generatorami ultradźwięków? Mają to być małe urządzenia zmniejszające szumy, wszczepiane w kość za uchem i ładowane ciepłem ciała (prawdopodobnie). Ale nic o tym więcej nie wiadomo :/...

Gość A moze to dziala
Znalazlem Ten link; www.neuromonics.com http://www.neuromonics.com/patient/index.aspx?rollover=true Oczywiscie moze to byc tylko jakis nowy biznes Ale; Zgadzalo by sie z moimi spostrzerzeniami ze niekture dzwieki wzmacniaja szumy, a inne je postrafia uciszyc. Nawet na kilka minut. Marek-a.

Dr Hause może masz racje ale te piski tak mi dokuczają, że juz cazsami psychika nie wytrzymuje i dlatego ciągle czegoś szukam aby mi pomogli. Peterka zastanowię się z tymi Katowicami, bo badania juz miałam w Kajetanach a miałam nadzieję, ze może Katowice na coś nowego wpadna i troche mi ulżą Polmex moją chorobą podstawową jest silna nerwica z elementami depresji i jak pisałam cały czas jestem na lekach i myslę, ze będę do końca zycia. Piszesz, że szumy temu panu przeszły po 5 latach no to mi zostało jeszcze 3 lata jak mi przejdą niezła perspektywa. Ale mnie w Kajetanach powiedzieli, że mam uszkodzone komórki nerwowo-słuchowe - rzęstki więc nie wiem czy te piski w ogole kiedyś przycichną. Ja na sen zażywam Nitrozepam ale on nie działa na mnie nasenne tylko ucisza mi troche te piski wiec dlatego go zażywam pozdrawiam wszystkich i zyczę miłej niedzieli

Gość poczytajcie sobie powodzenia
merkaba Niedobór żelaza doprowadza do niedokrwistości niedobarwliwej oraz uszkodzenia troficznego włosów, skóry i paznokci (cienkie, łamliwe, rozdwajanie się płytki paznokciowej i końcówek włosów). Objawami niedoboru są także: bezsenność, uczucie zmęczenia, zaburzenia koncentracji i zapamiętywania, brak łaknienia, bladość powłok skórnych, zespół zimnych dłoni i stóp u młodych dziewcząt z blednicą twarzy, przedwczesne siwienie włosów, szum w uszach, zawroty głowy, częste omdlenia, zmiany zanikowe języka, dziąseł i błon śluzowych gardła (ból przy przełykaniu śliny) oraz żołądka, utrata smaku i węchu, zmniejszenie siły mięśniowej. a np brak witaminy b3 i b6 powoduje schorzenia neurologiczne depresja schizofrenia wypowiedzi demonów

Nie istnieje cudowny lek na szumy dla wszystkich, tu trzeba z każdym indywidualne leczenie zastosować. Co jednemu pomaga na szumy nie musi od razu drugiemu pomagać – czasem nawet pogorszyć można. Dlatego nie łapcie się za wszystko co wam tu ktoś napisze. Różne są przyczyny szumów tj. nadciśnienie, stres, uszkodzenia kręgosłupa, chałas, uszkodzenie ucha wewnętrznego itp. więc i leczenie każdego przypadku powinno być inne. Niestety lekarze uparli się i prawie każdemu jedno i to samo leczenie przypisują. „habituacja” pewnie dlatego że sami jeszcze dokładnie nie wiedzą jak nam pomóc. Pozdrawiam.

Gość szumowiczka szumianka szmy usz

Gość szumy uszne ciąg dalszy
”~~”*°•....*•-•* ..) ……. .•* DOBRY WIECZÓR! …. .•* ........ .•*¯¯*•. ….( ……. .•*,•*¯*×...) ….*•.¸_¸.•* ..*•.¸_¸.•* Jutro poniedziałek... Dla jednych dzień jak co dzień, dla drugich dzień roboczy, dla innych jakieś święto i można gdzieś wyskoczyć. Jutro znów poniedziałek, można go lubić lub nie, trzeba go jakoś przeżyć ...może nie będzie tak źle... Pojutrze wszak już wtorek, a w środę powiemy że... pojutrze mamy weekend(!) i znowu fajnie jest. Co mi tam poniedziałek, gdy jeszcze niedziela trwa i można gdzieś wyskoczyć nie warto marnować dnia!!!! POZDRAWIAM SERDECZNIE _-:¦:-___×__-:¦:-__×___-:¦:-_ ©:::© © DOBRANOC © ©:::© _-:¦:-________◊_______-:¦:-_ ¯¯¯¯-:¦:-¯¯¯¯×¯¯¯¯-:¦:-¯¯

konrado321 dokladnie tak jak napisales, i dlatego nie mozliwe jest wynalezienie uniwersalnej tabletki na szumy uszne.

od jutra ruszam pełną parą do pracy, totalne lenistwo się skończyło, może i piski się troszeczkę przyciszą zobaczymy, dobranoc

Polmex wiesz jak w szkole młyn, gwar a dzieci to "żywe srebro" ale ja to lubię - oczywiście piski słyszę nawet w pracy niestety, pozdr...

Morela na pewno ucichnąć, zobaczysz. Mnie zagłusza już to nowoczesna lodówka z innego pomieszczenia :).

Gość Pani Magister
czy mial ktos z was operacje na ucho-przewlekle zapalenie ucha śr. ? Chodzi o perforacje blony bebenkowej, narazie mam masc wkraplac 3x dziennie po 2 kropli,al prawdopodobnie czeka mnie operacja. Napiszcie jak ona przebiega ,czy bol jest okropny zaraz po niej,jak z narkozą?

Gość ale głupie pytanie
do PANI MAGISTER Właśnie ci odpisałam,pytaj o co chcesz.Jestem po operacji ucha:)) odpisałam ,ale na forum(narkoza itd)

Gość hehehehehehehhihihihihihihihih
do Pani Magister najwięcej o tym bedzie wiedziała alda i słoneczko86.

Trejser one juz powinny się uciszyć, przecież to już 2 lata tych głosnych piskiów ,a poprawy nie ma, pozdr......

Gość przestancie rozczulac sie nad
soba!

I poprawy nie bedzie dopóki nie poradzisz sobie z depresja i będziesz ciągle wyczekiwać poprawy. Nie można na to czekać bo wtedy o tym myślisz, zastanawiasz się czy dziś trochę lepiej czy może nie, porównujesz itp.

Gość pomarańczowy jestem
Trejser Wreszcie coś mądrego tutaj napisałeś.Co za odmiana;;))

Nie jestem taki pewien. Nie wiadomo jeszcze dokładnie jak powstają szumy, więc podejrzewam że wszyscy tu "błądzimy we mgle".