Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pajdka

zapalenie oskrzeli

Polecane posty

mój 7 miesieczny synek miesiac temu przeszedł obturacyjne zapalenie oskrzeli z dusznościami , powodem zachorowania była prawdopodobnie alergia.czy komuś też chorowło tak samo dziecko?:(:(:(:(:( proszę o odpowiedż bo miałabym kilka pytań .dziękuję.

to macie dobrze że wasze dzieciaczki nie przechodziły takiej ciężkiej choroby :):):):)

myślałam że ktoś odpowie mi na kilka pytań które mnie nie pokoją.

Gość no mi chorował
tydzień temu skończyliśmy antybiotyk tylko mój "dzidziuś" ma 3 lata i jego zapalenie oskrzeli wzięło się z niedoleczonego przeziębienia Lekarka powiedziała, ze wirusówka i kazała dawać jakieś syropki, które nic nie pomagały... jak po tygodniu zaszliśmy do niej to nie widziała gdzie oczy schować bo wirusówka,która według niej sama miała przejść przerzucała się małemu na oskrzela, ze aż się dusił, dławił i wymiotował w nocy...

mój synek już 3 raz to przechodzi :(, 2 razy byliśmy w szpitalu, teraz leczymy się w domu, kupiłam specjalnie nebulizator i poprosiłam pediatrę o zastrzyki. jutro idziemy do kontroli, zobaczymy czy już jest dobrze. teraz chorował w odstępstwie dwóch tygodni :( 21 października skończył pół roczku, pierwszy raz zachorował jak miał 6 tyg

moj starszy synek chorowal czesto na zapalenie oskrzeli od malutkiego,stwierdzono u niego astme oskrzelowa. jesli masz jakies pytania to chetnie odpowiem,nie wiem tylko czy to ta sama choroba?

apeluje do mam BADAJCIE DZIECI NA OBECNOSC ROBAKOW bo ostatnimi czasami to plaga a lekarze najpierw lecza i wmawiaja alergie i astme bo objawy prawie takie same a skierowanie na badanie pasozytow zdazaja sie raczej z przypadku a ostatnio duzo dzieci ma glisty i kaszla jak opetane az sie nieraz dusza

ja bylam tylko u pediatry,ona podejrzewala ta chorobe,ale nie wyslala mnie do zadnego specjalisty,przepisala lek wzeiwny FLIXOTIDE,ktory podaje sie przez taka tube z ustnikiem.mialam go inhalowac dwa razy dziennie,a w razie kaszlu 2x2..przy podawaniu tego leku juz nie mial dusznosci przy kaszlu,pomoglo mu,dodatkowo tez podawalam ZYRTEC. nie bylam u zadnego specjalisty.

Gość to chyba duzo
moja córka chorowała jak miała 8 miesięcy - antybiotyki nie pomagały, dopiero sterydy przyniosły efekt (3 dni podawania sterydów) - od tamtej pory nie ma nawrotów choroby - mała ma 3,5 roku

teraz ma 3 lata i po chorobie ani śladu,tylko nie wiem czy on juz poprostu z tego wyrosl,czy pomoglo to ze ponad rok temu przenieslismy sie do meza do norwegi i tu jest inne powietrze i po chorobie slad zaginal,jeszcze ani razu nie mial tu nawet malutkiego katarku. gdy bylam tamtej zimy w polsce chorowal mi przez miesiac bez przerwy!!!chyba pozostaje mi TU siedziec czaly czas.

tak,tez tak mysle podobno u dzieci z ta choroba,atak zapalenia oskrzeli moze wywolac nawet farba,mam na mysli to ze wlasnie w zimie,gdy przygotowywlismy pokoj na mlodszego braciszka,malowalismy go(mieszkamy wszyscy w jednym gdy jestesmy w polsce)a potem Eryk dostal zapalenia oskrzeli,ktorego przez miesiac nie moglismy wyleczyc ani antybiotykami ani zastrzykami,lekarka powiedziala ze to wlasnie pewnie przez to malowanie. warto zrobic testy na alergie,ja nie robilam,bo teraz jest zdrow jak ryba,mlodszy tez. ma tu ze soba leki,ale ani razu nie uzywalam:-)

mój maluszek ma alergię pokarmową na kakao i orzechy włoskie i to było przyczyną jego zachorowania, ale jak był malutki i mówiłam lekarzowi że jest coś nie tak to miał to w dupie, az teraz zachorował to dopiero że alergia., ja mu robię w domu inhalacje z pulmicortu i teraz jeszcze alergolog zapisała syrop ketotifen, i 17.11. na kontrol do alergologa.wczoraj po inhalacji znowu było słychać mu taki chrapanie w środku ale tylko kilka minut , dzisiaj już nie i właśnie nie wiem czy tak może jeszcze być czy cholera znowu coś się zaczyna dziać? i jaszcze jedno czy przy alergii pokarmowej może być nawrót tej choroby jak już go nie karmię i nie ma styczności z alergenami?

widzę że odezwałam się za pożno i nikt już tu nie zagląda :(:(:(:(:(:(