Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga68

guz tarczycy2

Polecane posty

Krecik To swietnie , że nie podzieliłaś naszego losu , a o przytarczycach ani słowa? To może i z wapniem uda ci się. Lepiej już się czujesz ? pozdrawiam

Gość lolek605
Lalinka_54 - co ty udajesz takiego eksperta we wszystkich tematach. Coś ci niebardzo wychodzi.

Gość lolek605
Lalinka_54 Przykro,że nie wszystko ci w zyciu wychodzi. Zabierasz głos nawet wtedy , kiedy cie o to nikt nie prosi.

Gość lolek605
ktoś podszywa się pod mój nik tylko niewiem kto czy ktoś wie jak zablokować nik proszę pomóżcie

Ela Przepraszam , że pomyślałam że już brak jednej tabletki Ci zaszkodził :(. Kliknij w preferencje i tam ustanowisz hasło. Jeszcze raz przepraszam .

dziękuję za informacje mam nadzieję że zrobiłam wszystko dobrze i mój nik będzie chronion pozdrawiam wszystkich ela

Lalinka_54 dziękuję ślicznie już nikt się nie bzie pod mój nik podszywał i ciebie obrażał pozdrawiam ela

Witajcie debili nie brakuje napewno ta sama osoba co wczesniej robila zamieszanie, juz mialam napisac jak masz sobie poradzic ale Lalinka uprzedzila mnie, a tak na marginesie Lalinka54 jak samopoczucie? Lolek605 my moze i nieraz bylysmy razem w jednym terminie bo Twojej i mojej dr gabinety sa na jednym korytarzu ale sie nie znamy,ale moze kiedys do tego dojdzie, a propo czy nie wiesz kiedy przychodnie przeniosa na Arkonska?pozdrowionka,i jeszcze jedno czy mozecie mi zdradzic jak sie wstawia usmieszki bo jestem gapa i nie moge sobie poradzic.

Nie wiem kiedy przenoszą przychodnię na Arkońską mieli już przenieść w maju, później był termin czerwcowy lub lipcowy ale dalej cisza mam nadziej że nadal jest na Piłsudskiego gdyż jadę do lekarza endo w piątek 7.08. Ja się leczę od niedawna pierwszy raz byłam na Piłsudskiego u endo 17 kwietnia i tak prawie systematycznie co miesiąc lub półtora. Pozdrawiam Ela

MariaannazGdyni Pięknie dziękuję za pomoc w odnalezieniu stron o jodowaniu :) Jedna rzecz mnie zastanawia-poczytałam trochę forum i widzę, że przed jodem odstawiają hormon, a mi lekarz kazał brać jak do tej pory :/ No ale chyba wie co robi pozdrawiam wszystkich

beztarczycy Ja miałam pierwszy jod podawany bez odstawiania hormonu. Dostałam na oddziale 3 zastrzyki, po którym TSH wzrosło mi ponad 100. Jod w maju w przyszłym roku będę miała bez odstawienia hormonu, niestety... Dziękuję wszystkim za słowa otuchy :-)

Gość Lalina_54
danan122 Dzięki za zainteresowanie, czuję się dobrze , pracuję . Co prawda nieistniejąca tarczyca jeszcze mnie trochę dusi ale mam nadzieję że z każdym dniem bedzie lepiej. Dla mnie to trochę dokuczliwe bo przed operacją nie wiedziałam , że ją mam .Żrę :) wapno tonami bo moje przytarczyce nie chca wrócić do formy , endo mówi że mają jeszcze czas.Pzdr. Lolek605 Uśmieszki stawia się tak, dwukropek i prawy nawias a jak chcesz popłakać to dwukropek i lewy nawias. :) :( Ozam O co chodzi z tym odstawianiem albo nie i dlaczego szkoda to lepiej miesiąc się męczyć bea? Zrób jakiś wykład . Bo ja też 20 sierpnia odstawiam. Pozdrawiam wszystkie , a tak swoją droga że też są ludzie , ktorym chce się z nas drwić?

moje przejęzyczenie. Będę miała odstawiany hormon, niestety.

Witam serdecznie!!! Tak sobie czytam Wasze wpisy i mam pytanie związane z operacją wycięcia tarczycy - czy długo sie dochodzi do siebie, jesli chodzi o głos? Czy długo boli jak sie mówi? Dowiedziałam sie,że mam Tumor Follicularis, czyli guza pęcherzykowego na całym prawym płacie tarczycy.... Moje zapytanie i niepokój wiąże się z tym,że jestem z zawodu wokalistką i śpiewanie, to całe moje życie... Pozdrawiam gorąco!!! Ania

Anutka2 Jak przeczytałaś nasze wpisy to wiesz, nie ma na to żadnej reguły. Myślę że najwięcej zależy od chirurga oraz od strun głosowych . Ja mogłam śpiewać chyba zaraz po obudzeniu , niestety Bozia talentu poskąpiła. Pzdr.

Anulka2 Rod Steward miał usunietą tarczycę 9 lat temu i zobacz jak śpiewa!!!!

nie Anulka2 ale Anutka2 nie Rod Steward ale Rod Stewart a poza tym wszystko prawda (miał raka brodawkowatego).

Gość Będzie_OK
MariaannazGdyni Dzięki za info tak jest napisane właśnie ale gdy brałem miałem trzustkę i wątrobę ok pewnie podrażniłem sobie trzustkę tym lekiem no nic będę musiał podleczyć trzustkę osłonowymi i wątrobę a potem zobaczę wrócę do Metizolu wpierw będę nadal łykał osłonę na te moje podroby a potem Metizol bynajmniej na mam brać go po jedzeniu tak mi pani Endokrynolog powiedziała nie wiem jak inni biorą i raz dziennie ...ja mam troszkę tylko ponad limit więc nie mam takich złych wyników chwilowo mam nadczynność tarczycy ale będzie dobrze już widzę poprawę :)

Witam wszystkich gorąco - i to niezależnie od żaru lejącego sie z nieba.. Dzisiaj przy przegladaniu naszych postów dostrzegłam, tego "barana" - co chce wprowadzić miedzy nas "kwasy". Mnie to wcześniej "dotknęło " - teraz na następną "pomarańczową" Nie dajmy się ! - Wszystkie "zaczerniajmy ' swoje pseudonimy. Lalinko 54 - pytałaś mnie o chemioterapię - jakoś umknęło mi to -sory. Chętnie odpowiem - jeżeli temat jest jeszcze aktualny. Będzi_OK- ja już metizolu nie biorę, bo od trzech tygodni moja tarczyca " na śmietniku":), ale tak jak Ci pisałam, ten lek wybitnie mi nie "leżał" . Moja psychika sie przeciw niemu buntowała. Tu miedzy nami raczej mało kto ma przypisany Metizol , bo raczej wszyscy jesteśmy bez tarczyc.- Wątroba napewno tego leku bardzo nie lubi, a trzustka ? nic w ulotce nie wspominają. Pozdrawiam i życzę dobrej kondycji Twoim "podrobom":) Anutka 2 - witam Cię w naszym gronie. Podaj swoje namiary tu na forum -to znaczy skąd jesteś - gdzie się leczysz.? Latwiej nawiążesz kontakt z którąś z nas z twojego regionu, aby zdobyć informację o dobrym chirurgu. Tak jak Lalinka 54 Ci odpowiedziała - nie ma reguły ile czasu potrzeba na powrót do formy po operacji. Ja jestem - "równiutko"trzy tygodnie po wycięciu całej tarczycy w szpitalu w Gdyni - Redłowie. Dotarłam do dobrego chirurga i po "wyparowaniu " narkozy - mój głos był taki jak przed operacja. Choć podczas mojego trzydniowego pobytu na oddziale - dwie pacjentki obudziły się "szeptając ", ale były operowane przez innego chirurga.. pozdrawiam marianna

MariaannazGdyni Marianna jeśli ten temat nie jest dla Ciebie bardzo drażliwy to opisz swoją gehennę z chemioterapią. Zawsze moim zdaniem lepiej wiedzieć co czlowieka spotka. Ciesze się , że przy naszym schorzeniu się nie stosuje. Pozdrawiam

Ja jestem z Wrocławia i najprawdopodobniej będę miała operację w szpitalu wojskowym na ul Weigla - jeśli ktoś ma info o dobrych chirirgach tu, lub ogólnie w okolicach Wrocławia - będę wdzięczna.... Pozdrawiam gorąco!!! A

Gość Będzie_OK
MariaannazGdyni Dzięki wielkie za odpis ... mi przepisała pani na początku Thyrosan taki lek ale nie tolerowałem brałem tydzień i cały czas mnie mdliło i nie dobrze było a metizol pomaga mi nie powiem że nie łyknąłem sobie go i nie mdliło mnie nawet po 1 łyknięciu Metizol dobrze toleruję nie mam mocnych objawów złych gdy to biorę/Brałem chwilowo nie łykam... ... tak Metizol jak i Thyrosan musi mieć człowiek ok wątrobę i jak widać trzustkę też przekonałem się o tym ... to fajnie że twoja Tarczyca jest w śmietniku ale jeśli mogę wiedzieć to miałaś operację że tak napisałaś czy po prostu ją wyleczyłaś ? :) stawiam że operacja ale mogę się mylić ...hm jeśli możesz napisz mi jaki jest lek na nadczynność tarczycy który jest brany przez Tarczycowców ? :) jeśli mówisz że Metizol raczej nie ... :)

Dzień dobry wszystkim w kafeterii. Będzie_OK - witam Cię i niestety niewiele w temacie o lekach na nadczynnośc mogę powiedzieć. Ja przyjmowałam Metizol w bardzo małych dawkach. - Ft4 - przez cały czas leczenia i obserwacji mojej tarczycy było w normie i moja endo tak mnie prowadziła. Przez trzy lata byłam wogóle bez leków, a wizyty u endo zwiazane były z obserwacją guzka, który umiejscowił sie w prawym placie tarcycy. Guzek był USG go "widziało" dwa lata sobie "spał ", aż tu nagle coś go postawiło na "nogi" i zaczął rosnąć . Szybko podwoił swoje gabaryty i decyzja - operacja. Z :) napisałam, że moja tarczyca " na śmietniku" , bo podczas operacji - 13 lipca - chirurg - opertor b.dobry "fachowiec" usunął całą, bo lewy płat tez był w kiepskim stanie. Podczas przyjmowania Metizolu - moje włosy zmieniały swoją "strukturę " staly się cieńsze i trochę więcej ich wypadało niż "normalnie" , a co 2 , 3 m-ce badany obraz krwi przedstawiał spadek hemoglobiny i płytek. Pisałam, że "fizycznie" go " nie cierpiałam " - to chyba tak po kobiecemu, ze wzgledu na włosy. Moje , jak to określiłeś "podroby " zachowywały sie poprawnie. - Wątrobę mam tak "zakonserwowaną " chemipterapią po chłoniaku, ze chyba nic jej już nie rusza :) pozdrawiam marianna

witajcie:) cały czas jestem z wami choć nie zawsze się wypowiadam .ja przez cały czas monitorowane mam tylko tsh , a ft4 i ft3 moj endo i onkolog wogule nie badają , twierdza ,ze one nic nie wnoszą w moim przypadku . tak więc jak widac w zaleznosci od historii choroby w rózny sposób lekarz prowadzi .pozdrawiam .zyczę zdrówka.

Lalinko 54 - moja "nocna kolezanko" - witaj. Na razie o moich "chemicznych'" doswiadczeniach nie piszę , trafnie to nazwałaś -" gehenna ", ale bardzo chętnie podziele sie wiadomościami z medycyny niekonwencjonalnej. Moze przydadzą się Twojej przyjaciółce , o której wspomniałaś,że będzie miała chemię, ale to jak będzie już w trakcie, za mało wiadomości. Mój chłoniak - Lympohoma malignum, był agresywny lll stopnia, a nim bardziej agresywny - bardziej "łakomy" na chemię . Pierwsza już tak "załatwiła",że wszystkie moje włosy - i tu i tam wyszły. Brwi i rzęsy zostały - miałam co " malować " :) Będzie trzeba to odpowiem na konkretne pytania. pozdrawiam Cię Lalinko marianna

Gość Będzie_OK
MariaannazGdyni Dzięki za obszerne info o chorobie ... ja jestem mężczyzną mi włosy nie wypadają tak na szczęście :) a ja wypadały to malutko jak mnie złapała tarczyca to dusiłem się normalnie nie mogłem przełknąć śliny dziś jest o niebo lepiej i nie łykam Metizolu jak wspominałem .... jak się ma guza tarczycy to odczuwa się to jakoś ? jeśli mogę wiedzieć to jak wysokie niskie miałaś swoje FT3 i 4 czy TSH ? :) ja gdy robiłem badanie miesiąc temu wyszło mi FT4 - 23,76 norma 12 - 22 czyli 1,76 miałem ponad granicę normy :( .. FT3 w normie elegancko TSH 4 również elegancko w normie ... Mam nadzieję że nie jest z moimi wynikami tak źle prawda ?