Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stara zgreda

Pytanie do tych co usuwaly

Polecane posty

Gość Schule ist gut
nie martwcie się, następną tez usunie... A do autorki - jak najbardziej, zrób golenie, potem talk i obowiązkowo perfumy... może chcesz pasemka na paseczku: Albo wytniesz serduszko z napisem ruchnij mnie raz jeszcze to sobie znów usunę? Mam nadzieję, że kiedyś się to na Tobie lub najbliższej osobie zemści...a ponoc energia w przyrodzie nie ginie.

Gość polipol
no nie ma co...najlepiej sobie usuwac dzieci hurtem, bo na zachodzie tak robią :/ egoistka!

Gość atenteges
Autorko moim zdaniej na 90% to jest prowokacja, ale jesli nie to jestes zwykla pizda CO TY NAPISALAS ?? ZE ZYJEMY W NOWOCZESNEJ EUROPIE I M.IM. ABORCJA POWINNA BYC DOZWOLONA ? TO JESLI JUZ ZYJEMY W NOWOCZESNEJ EUROPIE TO GWALTY, MOLESTOWANIE, WYŻYWANIE SIE PSYCHICZNE I FIZYCZNE POWINNY BYC DOZWOLONE ?? W NOWOCZESNEJ EUROPIE ZYJA SAMI GEJE, PUSTAKI, ZLODZIEJE, DUPODAJKI, DRESY (KTORE TYLKO PRAGNA KOMUS NAJEBAC) CHCIALA BYS ZYC W TAKIM SWIECIE ????? JA NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość Schule ist gut
nie bójcie się, jak już przestanie skrobać i dorobi się dziecka to dzieciar wsadzi ją do domu starców i podpisze papier na eutanazję... A autorki nie ma, poszła golić cipę.

Gość blablablablablablabla
usuwałam 12 lat temu, ale jednym zastrzykiem nie rozumiem dlaczego chcesz się golić albo irygację robić? przecież w 6tc (czyli 4 tygodniowy embrion) usuwa się zastrzykiem

Gość Ten film
jest STRASZNY!!! Tylko potwór bez serca może obejrzeć go z obojętnością.

Gość polipol
no film strasznie wstrząsa :(

Gość lolllll
chyba najbardziej wstrzasajaca to jest ta muzyka mhm jaka nastrojowa ^^

Gość pomidory czerwone
pierdolone mohery, idzcie robic sobie bachory a nie sie zapluwac na forum, zasrane obronczynie zycia, takie same hipokrytki jak klechy, plody to by ratowaly ale kobiete by zabily, szkoda ze was nie pusuwali mniej by takiego gowna chodzilo po swiecie, juz widze jak jebane mohery ponosza konsekwencje kazdego bledu swojego, pewnie nie dadza ani zlotowki na biedne dzieci, nie sa wolontariuszami zadnymi, zostawia przy dordze umeirajace zwierze, jebana mentalnosc polaczkow-katolkow pelnych hipokryzji, co to sie modli a potem w domu zone bije... rzygac mi sie chce autorko sie nie przejmuj tym gownem, twoje cialo i zycie zasrane kretynki potrafia wrzeszczec nie usuwaj!! a potem juz chooj je obchodzi, czy to dziecko bedzie mialo co jesc poza tym kobieta to nie rzecz poswiecajaca sie dziecku, ma prawo do wlasnego zycia i jak dziecka nie chce to ciaze moze usunac bo jej przeszkadza, wam sie w tych pustych czerepach nie miesci wiec idzcie sie poswiecac dla mezulkow i bachorow, jebane katole i mohery

Gość polipol
nie jestem moherem, ale jestem obrońca ludzkiego życia. uważam, że jeśli sie nie chce mieć dziecka, to sie stosuje zabezpieczenia. sama stosuję od 6 lat i jakoś nie mam dzieci, bo nie chcę. autorka tematu też nie chce tego dziecka, ale chyba nie pomyślała. a nawet jesli stosowała antykoncepcje i ona zawiodła to powinna się z tym liczyć. seks to nie tylko przyjemność, to również odpowiedzialność :) niektórzy o tym zapominają :) najłatwiej pojechac komuś od moherów hehe, no tak tak :) ja osobiście jestem wolontariuszka w hospicjum dla dzieci i wierz mi, że każdy chce żyć. bogami nie jesteśmy, nie my powinniśmy decydowac, kto ma zyć :) dlatego jestem przeciwna aborcji (za wyjątkiem np. sytuacji kiedy to płód zagraża życiu matki), eutanazji i tym podobnym

Gość polipol
poza tym my jej nie zabronimy usunąć tej ciąży, ale kurde to jest niesmaczne, skoro jedynym jej problemem jest to czy ma sobie ogolić cipkę :|psychika widze jak głaz....

a ja też się wypowiem odnosnie aborcji, mimo tego, że to nie o to tu chodzi. uważam,że każda kobieta powinna mieć wybór. każda powinna móc zadecydować o sobie. jak i o swoich komórkach. bo nie da się ukryć, że to na początku jest zlepek komórek. i tak jak pozwala się sobie pobrać szpik czy wyciąć znamię- tak samo powinno się móc zadecydować o innych komórkach. oczywiście w rozsądnych granicach czasowych, nie wtedy, kiedy dziecko ma ręce, nogi i głowę. i nie ma sensu pieprzenie- urodzić i oddać. ja na przykład nie zamierzałabym być inkubatorem przez 9 miesięcy, po to, żeby ktoś inny miał dziecko. moje ciało, moje decyzje. proste. i jakkolwiek okrutnie to zabrzmi- aborcja powinna być legalna, pod tym względem żyjemy w kraju pięćdziesiątego świata. mam na myśli aborcję uzasadnioną (nie tylko przestępstwem ,są równie ważne powody, równie przerażające dla matki dziecka), a nie latanie na skrobankę co tydzień, zamiast antykoncepcji. (która zreszta wg szanownych moherów też jest fuj, ble i nie do pomyślenia)/ Plujcie jadem drogie Mohery, mam płaszczyk od ojca Tadzia, nie zrobicie mi krzywdy:D:D

aaa odnośnie eutanazji.. tutaj też jesteśmy zacofani... co to w ogóle ma być, zakaz eutanazji? bo dla mnie to się równa nakaz cierpienia, a to chyba nie o to chodzi... ja jestem przekonana, że gdyby ktoś z moich bliskich cierpiał niewyobrażalnie a w perspektywie miał jedynie coraz większe cierpienie- ulżyłabym mu. na tym polega miłość i szacunek dla drugiej osoby, dla jej woli. zapominacie o tym. w imię czego? głupich frazesów. "bo nie jesteśmy bogami". owszem nie jestesmy, ale czasy , w ktorych to bogowie pomagali ludziom tez juz dawno minely. zdani jestesmy na siebie i pora zaczac tak zyc.

a jesteś świadoma, że skoro "usuwasz bo wpadłaś" to jest to nielegalne? A nielegalne jest dlatego, że w Tobie jest życie. Jeżeli zabijesz 25 letniego człowieka - pójdziesz siedzieć, bo odebrałaś komuś życie, stosując aborcję również odbierasz życie, na dodatek człowiekowi, w którym są Twoje geny.

Gość nie odbiera życia
po prostu go nie daje. a to różnica.

nie dawała by go gdyby była na tyle rozsądna by stosować antykoncepcję.

a skąd wiesz, że nie stosowała. moja kuzynka jest na przykład dzieckiem spirali i co?

Gość logiki trochę
Kodeks cywilny: Art. 8. § 1. Każdy człowiek od chwili urodzenia ma zdolność prawną. (zdolność prawna to zdolność do bycia podmiotem praw i obowiązków, jakbyście nie wiedzieli;P) A więc- nabywa się prawa z chwilą urodzenia. Wcześniej jest częścią ciała matki, jej własnością. A ze swoim ciałem to mam prawo robić co chcę, tak czy nie?

Gość aska1234567
dalas temat jak bys pytala sie czy na badanie ginekologiczne mam sie przygotowac widze ze szczesliwa i wesola jestes nie dziw sie ze sa takie reakcje jutro zabijesz wlasne nie narodzone dziecko i nic sobie z tego nie robisz

nie usunęła, ale powinna, bo ledwo to przeżyła. całą ciążę leżała. przed moją kuzynką 3 razy poroniła i urodziła dwójkę martwych dzieci. więc założyła spiralę, miała depresję. nie chciała tej ciąży, bała się że się załamie kompletnie, wszyscy się baliśmy.

w takich wypadkach aborcja jest dozwolona, ale nasza koleżanka z forum chyba zagrożenia życia swojego albo płodu nie ma. Warunki dopuszczalności przerywania ciąży wynikające z ustawy z dnia 7 stycznia 1993 roku "O planowaniu rodziny, ochronie płodu ludzkiego i warunkach dopuszczalności przerywania ciąży": Art. 4a. 1. Przerwanie ciąży może być dokonane wyłącznie przez lekarza, w przypadku gdy: * ciąża stanowi zagrożenie dla życia lub zdrowia kobiety ciężarnej, * badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu, * zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego.

Gość pomidory czerwone
nie zyjemy w sredniowieczu gdy konsekwencja seksu byla ciaza I NIC SIE Z TYM NIE DALO ZROBIC, po to wlasnie wymyslono aborcje by niechciane ciaze nie niszczyly zycia kobietom, w katolickim kraju gdzie kobieta jest inkubatorem aborcja jest zabroniona ale tam gdzie jest czlowiekiem ktorego sie szanuje jest dozwolona. a prawa nie ma co szanowac w kraju ktory sam go nie szanuje!! tzn sprawa 14 latki ktora nie moga legalnie usunac ciazy, i banda klechow i moherow latajacych za nia, przeciek jej danych do prasy itp.. a wy cos ie dziwicie ze ona sie nie przejmuje dzielacymi sie komorkami? ze pyta o higiene itp, ma wylewac zale nad komorkami, inaczej plodem ktorego nawet nie zna?? pojebancy z was juz widze jak wylewacie zale nad kazdym czlowiekiem ktorego nie znacie, wojownicy milosierdzia od siedmiu bolesci zycze wam by niechciana ciaza zniszczyla wam zycie totalnie,

Gość pomidory czerwone
aha, i nie cytuj tu ustawy antyaborcyjnej bo jest srednowieczna i stawia nas daleko za doopa cywilizowanego swiata,

Gość trochę logiki
a nie wiadomo czemu chce usunąć, moze ma inne cele w zyciu i nie zamierza z nich rezygnowac... ma teraz oddac sie dziecku, rzucic studia/prace/cokolwiek, porzucic marzenia, usiasc na dupie w domu i byc na utrzymaniu panstwa do konca zycia? najpierw rodzina, wyksztalcenie i wtedy, kiedy juz sie ma predyspozycje i mozliwosci- ciaza

ehh ja skończyłam prawo i generalnie połowa naszych ustaw to się do niczego przylepić nie da (to tak przy okazji) znam ta ustawe , ale znam tez realia. i czesto ustawy bardzo mocno kloca sie z zyciem. sa nielogiczne, zyjemy w panstwie , w ktorym kazdy musi byc podporzadkowany, robic co kaza, placic na co kaza, i jeszcze swoje cialo ma im podporzadkowac. nie tak powinien wygladac cywlilizowany demokratyczny kraj.

Gość polipol
no to nie wpadajcie w ciąże, albo nie seksujcie się :D :D :D

Gość to nie macica
\"zycze wam by niechciana ciaza zniszczyla wam zycie totalnie\" Niechciana nawet ciąża nie zniszczy nam życia, bo my wynik tej ciąży szanujemy. Polskie prawo jest do d... Konstytucja naginana wg własnego widzimisię :O Ale jest coś co stoi ponad prawem: MORALNOŚĆ, której co niektórym brak.