Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stara zgreda

Pytanie do tych co usuwaly

Polecane posty

Gość no nie wiem co robic
niedoszła mamo, jak wygląda zabieg? też o tym mysle..

Gość to nie macica
Stara zgreda, ależ proszę bardzo. Jestem pewna że skorzystacie ;)

Gość polipol
ja jeszcze zanim nie brałam tabletek, miałam chwilę kryzysu, bo obawiałam sie wpadki, a wizja ciąży w wieku 20lat, bez skończonych studiów, własnego mieszkania, pracy jest straszna nie ukrywajmy ;) byłam w wielkim stresie i co chwile ryczałam, bo z jednej strony nie chciałabym urodzić dziecka, bo krzyżowałoby mi moje plany, ale z drugiej nie umiałabym się oddać np. skrobance. nie umiałabym potem patrzec się na inne dzieci, bo bym pewnie myślała o swoim niedoszłym, niestety słaba psychika. nie wierze, że ty to tak przyjmujesz na zimno, naprawdę... a do pomidora czy innego/innej jesteś daremny/a :) bluzgac i wrzucać do jednego wora tylko potrafisz :)

Gość to nie macica
Tremendo, ja mam dwójkę dzieci, jestem wykształcona, kocham i jestem kochana, codziennie mąż mi to udowadnia (ma na to czas i siły mimo że zapierdala codziennie, jak to nazwałaś). Wystarczy chcieć, bo dla chcącego - nic trudnego ;) Po drodze trochę kompromisu, uczucia, szczerości, empatii i wszystko gra :) To jest najważniejsze - osoby, które darzysz miłością -> echo uczucia wraca do mnie. Dlaczego Wy zaraz tak pesymistycznie podchodzicie do życia, z takim ogromnym lękiem przed utratą stanowiska, szkoły?? Jak sama nazwa wskazuje, praca to nie życie, szkoła to nie życie ( nie żyje, nie oddycha, nie oidczuwa głodu ni miłości). Ludzie to życie, życie to ludzie!

Gość Niedoszła Mama 86
Wiesz, trochę nie mam siły, żeby opisywac krok po kroku jak to wyglądało. Poszukaj w internecie.

polipol, no widzisz, juz taka jestem nazywajcie to jak chcecie ale powiedz mi szczerze, czym mam sie przejmowac\? ja widzialam na usg moja ciaze 3 dni temu przeciez to nie zadne dziecko jakies jajko to jest na razie plodu nie ma jeszcze w tym pecherzu plodowym widzialam na usg nie moglam wypatrzec nawet ksztaltu byl tylko czarny cien, ktory ma nie caly 1 centymetr i jeszcze nie jest plodem nawet

Gość to nie macica
Cóż, trzeba mieć świadomość co to jest i co będzie z tego \"cienia\" :O

Gość polipol
a nie myslałas nad aborcja farmakologiczną? ja bym sie skrobanki bała, że coś pokickają mi w narządach rodnych... u nas w pl robisz zabieg?

no wlasnie, ja mam swiadomosc co by to MOGLO byc, ale nie bedzie to nie jest zadne dziecko i please, nie probujcie mi wmawiac, ze takie cos jedno centymetrowe ma uczucia, mysli i tak dalej

to nie macica, Tobie się udało. ale wiesz, że są różne sytuacje i różni ludzie, podałam tylko uproszczoną wersję.

Gość pomidory czerwone
jestescie tak jebniete ze az zal dupy sciska rodzcie sobie co roku jak sie wam podoba, ale odpierdolcie sie od cudzych macic :O a ja jestem wulgarna dokaldnie w tym samym stylu jaki zawsze prezentuja mohery gdy sie pojawi topik o aborcji, specjalnie, aha, oczywiscie bede bede robic kariere, itp bo najwazniejsze to dazyc do tego by byc szczesliwa i skoro mnie uszczesliwia sukces w pracy, rozwijanie zainteresowan to nie zamierzam z tego rezygnowac, najciekawsze za to jest to ze najgorliwsi obroncy plodow sa zwykle niewyksztaceni, prostaccy i glupi, i nie wyjezdzac z tym jakie studoa skonczy;yscie bo dzis studia to nic trudnego, a wy mohery, idzice juz spac bo sie mezowie wkurza i po doopach dadza, w koncu matka polka powinna sie sluchac swego pana i wladcy i cale swoje zycie podporzadkowac jemu i potomstwu

Gość to nie macica
To JEST, bo proces rozwoju już się zaczął, \"to\" już zaczęło istnieć.

no to co, ze zaczelo istniec? beze mnie nie ma szans na istnienie poza tym to jest jeszcze niczym pecherz plodowy lekarz mi wytlumaczyl, ze wczesna ciaza nie musi miec jeszcze plodu tylko pecherz plodowy ktory sie przygotowuje na przyjecie plodu

pomidor, juz sie tak nie denerwuj ja tam mam to gdzies co ktos mysli sami jestesmy kowalami wlasnego losu i jak sobie poscielimy tak sie wyspimy

Gość z ciekawosci
ile placisz za zabieg?

Gość to nie macica
Masz rację, Pomidor, za każdym Twoim wpisem coraz bardziej nas uświadamiasz, że wykształcenie nie świadczy o inteligencji :O Tremendo, tak, udało mi się. A wystarczy tylko nieco szacunku...

Gość polipol
pomidor napisz coś jeszcze, bo mnie bawisz :D daj coś jeszcze o gejach czy coś, bo mohery, dawanie po doopach to słabe już jest, przewijasz to samo przez kilka stron :P a co do studiów, skończyć dzienne studia na niektórych kierunkach to jednak czasem nie jest tak łatwo :) z twoim niewyparzonym ryjem mogłoby byc ciężko :D

Gość Niedoszła Mama 86
Powinnyście próbować wesprzeć autorkę, a nie jeszcze ją dobijać. Myślicie, że to jest taka łatwa decyzja?

Gość polipol
to dosyć dużo, ale teoretycznie drożej może oznaczać bezpieczniej :) rozumiem, że nie masz rano tego zabiegu, bo się chyba nie wyśpisz hehe :)

Gość polipol
NiedoszłaMamo, ale autorka tematu jest z tego co tu widać opanowana i wie doskonale co robi, nie przeżywa, więc czemu mamy ją podnosić na duchu? psychicznie trzyma się świetnie ;)

Gość to nie macica
Niedoszła Mama, jak widać - tak, autorce łatwo podjąć taką decyzję. Ona to nie Ty, a Ty to nie ona, ona nie ma żadnego \"ale\"

Gość to nie macica
To cofnij do 5 tygodnia lub czwartego ;) Już się tworzy. A myślisz, że 40 tydzień ciąży oznacza, że dziecko ma 40 tygodni?? A jednak to 40 tydzień ciąży jest teoretycznym terminem porodu, a nie wiek dziecka.

Gość to nie macica
No nic na to nie poradzę, że to tak się liczy a nie inaczej :O zresztą było tam napisane \"Kalendarium ciąży\" a nie \"dziecka\".