Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dostalam worki ciuchow

niemowlak i ciuchy z drugiej reki

Polecane posty

Gość dostalam worki ciuchow

moj synek ma 1,5 miesiaca. kuzynka przywiozla mi torby z ciuchami po dziecku jej znajomej. nie znam tych ludzi, nie wiem jakie zasady panuja u nich w domu, czy jest czysto itp. ciuszki sa ladne. czy takie zwykle pranie w proszku dla dzieci bedzie wystarczajace zeby potem ubrac w te ciuszki mojego synka??? a co zrobic z ubraniami typu body??? tez wyprac czy odrzucic?

ja z używanych używałam tylko tych, które nie były bezpośrednio przy skórze np. polarki, kurteczki, sweterki, spodnie... bo jakoś nie mogłam się przekonać do bodziaków i kaftaników, w końcu to jak nasza bielizna :)

wypierz w normalnym proszku dla doroslych i dwa razy wyplucz. a najlepiej wlacz jakis dlugi cykl, tak ze 2 godziny. jak sa plamy wsyp vanish. i odloz. zobaczysz jak bedziesz kiedys czegos potrzebowac i nie bedziesz miala czystych, to siegniesz po te awaryjne;)

Gość bez przesady kobiety
upierz i korzystaj !

Gość ja kupowałam masę rzeczy w
lumpeksach dla swojej siostrzenicy. Teraz kupuję dla swojego dziecka, a sporo ciuszków dostałam od siostry i znajomych. W zasadzie niewiele kupiłam nowych rzeczy, a te używane wystarczy wyprać porządnie w wysokiej temperaturze. Zależy jak kto podchodzi do tematu. Mnie nie stać na nowe ciuszki, a te używane są świetne, często firmowe i mają niepowtarzalne wzory. Zdarza się, że ktoś pyta "gdzie to kupiłaś" :-) Sama też chodzę w ubraniach z lumpeksu, żeby nie było, że dla dziecka nie mam a dla siebie tak.

ja tez nie mialam wszytkich ciuchow nowych..czesc dostalam od kolezanku,wypralam w proszku dla dzieci i potem uprasowalam na najwyzszej temperaturze.dziecko nie mialo zadnej alergii,zreszta na poczatku dziecko szybko rosnie

Ja też dostałam ciuszki używane i normalnie używam....ale grudniowa- vanish? do prania dziecięcych ubranek?

ja mam zdecydowaną większość używek. wyprałam w proszku dla dzieci na długim programie, wypłukalam dokładnie, teraz prasuję i myślę ze będzie ok :) nie ma co przesadzać. jakbym miała sama tyle ubranek kupić to na nic innego by kasy nie starczyło, a i maluch bardzo szybko wyraska z tych najmniejszych rzeczy.

Gość zielon
przeciez ciuiszki sie pierze tylko i wyłoncznie w proszku dla dzieci anie dla dorosłych i ten ?Vanish:O

pralam w proszku dla dzieci przez pierwszy miesiac, potem stopniowo zaczelam dodawac po jednym ciuszku do naszego prania. dziecku nic nie bylo wiec zaczelam prac w normalnym. no i vanish oczywiscie, inaczej w zyciu nie dopralabym tych plam po sokach czy marchewce. a plucze dwa razy i nie widze problemu w tym, ze dodaje vanish:O

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niehigieniczne i okropnie wyglada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja zakladam dziecku tylko nowe i firmowe ubranka-Mariquita, Coccodrillo, Reserved.

Gość do edyty
a pytał cie ktoś w jakich sklepach kupujesz ciuchy swojemu dzieciakowi? Naucz się czytac ze zrozumieniem:O:O:O

Edyta26 nie każdego stać, żeby kupować wszystkie ciuszki nowe- zwłaszcza markowe.

grudniowa pogielo cie???????????????????? vanish do ubranek????????????????????????? I zwykly proszek do ubranek miesiecznego dziecka???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A np.po marchewce to mozna od razu zdjac i zaprac i nie ma zadnych plam. Ale jak ktos jest fleja... A ja piore tylko w mleczku Lovela, i dodaje delikatny plyn do plukania Lovela a moje dziecko ma kilka lat.

A i nie rozumiem co okropnie wygląda? Jeśli ciuszki są zadbane to wyglądają dobrze.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
edyta to glupia psita :P

Edyta26 ----- może jeszce w wodzie sprowadzanej ze świątyni Złotej Kupy w Chinach . Bo tam przecież najczystsza woda ... ;/

jej dziecko pije jeszcze z wyparzanych butelek przez wysterelizowanego smoka choc ma juz kilka lat i markowe ubranka :P

ty pomaranczowa -ja napisalam jakie ubranka polecam, ktore sie nie rozciagaja ani nie kurcza, nie mechaca. Mnie nie stac zeby kompletowac jeden rozmiar razy dwa!!!!!!!!!!!!!!!!!! A gdybym kupowala zwykle i z taniego ciucha to tak by bylo. Wiec podziwiam te co takie kupuja:) Poza tym jak dziecko wyglada w takim czyms? Jak fleja i sierota!

sama jesteś sierota :P

nikt cie nie pytał jakie ciuchy polecasz :P

edyta - mozesz swoje dziecko wlozyc do akwarium, przykryc pokrywka z dziurkami, trzy razy na dzien wrzucac mu jedzenie, postawic na kominku i ogladac jak ladnie rosnie:O a coccodrilo czy reserved - sorki, ale chwalisz sie, czy zalisz? :O przeciez te marki znane sa tylko w polsce:Ogdybys miala jakies wyczucie smaku to w zyciu nie kupilabys dziecku czegos tak zasciankowego jak coccodrilo:P:P:P

Ha ha ha hi hi ha hi ha hi hi ha ha!!!!!!!!!!!!!!! Ale zazdrosne wsiury:)

wcale nie jestesmy zazdrosne za to ty jestes tania snobką :P

sorki za moje wpisy laseczki ale edyta mnie rozbawiła musiałam jej podniesc cisnienie ,juz sie nie wtrącam papap

co innego napisać: polecam takie ciuchy, bo się nie rozciągają itd. a co innego komentarz typu : fujj na pół strony. A tak poza tym to ty myślisz, że używane ubranka były zakupione gdzie? W bezmetkowym sklepie?? No sorry, to może wyrzucaj ubranka po jednorazowym użyciu, bo używanych dziecku nie założysz przecież:P

Gość ciocia dobrarada
oj dziewczyny nie kłoćcie się,ona chce Was tylko zdenerwować. Smam kupuje czasem dziecku ubranka z lumpexu czy jak kto woli z drugiej ręki. Niektóre są naprawde w przyzwoitym stanie i wystarczy je tylko wyprac w proszku dla dzieci. Mnie tez nie stac zeby kupowac tak czesto nowe,firmowe ciuszki. Są drogie a poza tym dziecko szybko rośnie i szkoda na to kasy!wole kupic za to lepsze pieluszki.