Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Kochane dziewczyny, Zajelo mi kilka dni zeby pzreczytac to forum od pierwszej strony. mam nadzieje, ze nie zwolnia mnie z pracy:) Od poczatku przechodzilam z wami przez wasze historie, smutki a takze wielkie radosci(gratuluje nowym mamusiom). Mam nadzieje, ze przygarniecie mnie do grona staraczaek? ja jestem po dwoch cyklach starankowych, teraz zaczynam trzeci. Narazie pije ziolka ojca Sroki, jezeli i w tym cyklu sie nie uda, w nastepnym planuje zrobic badanie hormonów a takze zaczac cykl z castagnusem i wiesiolkiem. A tak w ogole to jestem Aga i mieszkam w Dublinie. Pozdrawiam serdecznie wszystkie staraczki a takze zafasolkowane mamusie*

Witaj Minia:) im nas więcej tym lepiej życzę szybkiego zafasolkowania:) Kataśka Kochanie jak jesteś w ciąży to ja nie potrzebuje żebyś mnie ozłacała wystarczy że się pomodlisz za moje szybkie zafasolkowanie:) i będziemy cieszyć się obie:) Buziaki

Hej Kobietki :) Minia80 - witam wśród Staraczek :) Oby twoje staranka nie trwały zbyt długo - ale oczywiście jesli się uda nie opuszczaj Nas. Moje Drogie - jestem w 26dc, na razie żadnych objawów @ ale castagnus mógł tak zadziałać że nic nie poczuję. Natomiast dzisiaj pojawiła się (skąpo bo skąpo ale zawsze) jakaś wydzielina biała. Nie wiem co to oznacza. W ogóle to około tygodnia po owu miałam dopiero jakieś ilości śluzu (ok21 dc). Nie mam pojęcia o co chodzi. Czy ta wydzielina teraz może oznaczac @ czy nie? Pozdrawiam

Szpilka, nie chce zapeszac ale slyszalam, ze czasami biale uplawy przed data spodziewnej @ moze oznaczac ciaze:) Apropo plamien przed @, to ja mam tak od bardzo...bardzo dawna...zazwyczaj zaczynam plamic dwa dni przed @ a potem sie rozreca na calego. Wielu lekarzy powiedzialo mi, ze to nic takiego i taka jest moja natura, ale ja moze i mam podwyzszony poziom prolaktyny albo za malo progesteronu? No nic..w nastepnym cyklu ide zrobic badanka na hormony to sie wszystko wyjasni:)

Minia - jeśli masz rację to będę najszczęśliwsza osoba na świecie :) Pozdrawiam

Szpilka ja w cyklach z castagnusem miałam takie białe upławy przed spodziewaną @ :( Minia jeśli chodzi o Ciebie to nie radzę brać castagnusa na własną rękę ja tak zrobiłam i to był mój największy błąd:( pierwszy cykl z 29 wydłużony o ponad 2 tygodnie, drugi cykl wydłużony o tydzień a 3 cykl w 32 dniu plamienia jednodniowe i koniec już jest 42 dc i normalnej @ brak, brak objawów ciążowych i okresowych również w przyszłym tyg idę do gina i niech mi powie co jest grane bo nie wiem co myśleć test ciążowy negatywny:( także masakra.....:(

O kurcze Karolcia, to mnie dopiero przerazilas. A mialas przed braniem Castagnusa jakies plamienia przed @ albo bolace piersi? Bo ja mam juz po owulce strszne bóle piersi, normalnie zyc sie nie da, no i te plamienia, wiec tak mysle, ze castangus moglby mi pomoc.

Do Syś: Moja Droga Ania Pomorskie chyba się pomyliła podczas miesiączki są dni nie płodne:) no chyba że masz bardzo krótkie cykle to w tedy jest taka możliwość a jeśli Twoje cykle są długie to nie masz o co się martwić:) Pozdrawiam

Minia plamień nie miałam ale od momentu owulacji do @ piersi strasznie bolały a castagnus nie do końca mi pomógł na te dolegliwości oprócz tego miałam straszne miesiączki musiałam brać bardzo silne leki przeciwbólowe typu ketonal bo nic innego nie pomagało:( no i może bóle miesiączkowe są zmniejszone, bo wystarczy apap lub ibuprom piersi nadal bolą, ale mniej:) Najbardziej mnie martwi to, że rozregulował mi tak strasznie cykl bo miałam regularny co 29 dni max 32 a zaczełam brać castagnusa żeby pomógł zaciążyć no i niestety mi nie pomógł.....;( a nadzieja była wielka.......teraz bardzo żałuje, że byłam tak nierozsądna bo nawet nie wiem teraz kiedy mogę mieć owulacje bo tak jak pisałam wyżej okropnie wyglądają moje cykle:(

więc nasze staranka wyglądają tak, że przytulamy się kiedy mamy ochotę bo z określeniem dni płodnych mamy problem.....:) bo ten śluz podobny do płodnego pojawia się po castagnusie dwa razy w jednym cyklu i weź tu być mądrym;)

No właśnie Karolcia!!! miałam pytać czy nie zauważyłyście cudu z płodnym śluzem dwa razy w jednym cyklu...ja zgłupiałam, w sumie to nawet kłucie dwa razy miałam, i ból jajników jak przy owulacji dwa razy w tym cyklu. Ale co najlepsze: zrobiłam dzisiaj tak z głupa test ciążowy bo mam ich kilka w domu, ale to takie zamówione na allegro razem z owulacyjnym. No i zrobiłam ten test, i wyszła druga jaśniutka kreska. Więc albo: 1) testy z allegro są do d. 2) sfiksowały mi na amen hormony 3)mam jakieś inne problemy zdrowotne tzn ..nie wiem co by to mogło być ale we wszystko już uwierzę... 4)albo się udało!!!! Tyle że ta druga krecha gdzieś po 15 min ją zobaczyłam, bo zapomniałam że test zrobiłam, bo tak raczej z nudów a nie z wiary w powodzenie starań..Aaaa i dodatkowo obudziłam się dzisiaj i pierwsze co powiedziałam do M. to "niedobrze mi", poczułam jakby ogromny głód i ssanie dziwne w żołądku..tak jakbym kilka dni nie jadła i nagle mi niedobrze się zrobiło Karolcia może się udało..!! a jeśli mnie by się udało przy tych wynikach męża dupiatych to Tobie tym bardziej. Ja w tym cyklu nawet nie zakładałam i właśnie dalej nie wydaje mi się żeby to było możliwe.... Dzisiaj sobie pomyślałam jakie to musi być szokujące odkrycie ta druga kreska na teście czy się człowiek spodziewa czy nie...Najbardziej się boję że nawet jak pokaże się druga krecha mocna to znowu będzie to co dwa cykle temu....:(

witam staraczki. ja również zaczęłam przygodę z castagnusem i na razie po kilkunastu dniach stosowania zauważyłam, że czuję owulację. poleciałam do gina bo wyraźnie czułam prawy jajnik i chciałam się dowiedzieć czy faktycznie w nim dojżewa pęcherzyk. gin potwierdził pęcherzyk właśnie w prawym jajniku ale powiedział że jest za mały by się udało. na badaniu byłam w 11 dc. pęcherzyk powinien jeszcze urosnąć prawda? powiedzcie, że mam szansę.....

Gość syś
no ja mam przez 5 dni miesiaczke czasami 6,7 zalezy jak dlugo nie mialam , ale nie mam krutszychniz 4-5 dni. to sie stalo 3 tyg temu.... zmienilo sie to ze caly czas jem,nie chce mi sie ruszac,duzo spie, a jesla cos wiecej zjem to mam mdlosci...

Kurcze, Kataśka, ale Ci zazdroszczę tej drugiej kreski :) Marzę o niej od dawna - głupie zdanie, nie? :) Myślę, że mimo wszystko Ci się udało. Kiedy robisz drugi test? Już się nie mogę doczekać wyniku. Oj, Dziewczynki, z tą podwójną owu to chyba cos jest na rzeczy po castagnusie. Ja byłam pewna na 100% że miałam w 14 dc, tak mnie jajniki bolały. Poza tym testu owu to potwierdziły. Kilka dni temu (ok tygodnia po owu) czułam wilgoć dziwną. Właściwie to jajniki i tak mnie kłują prawie codziennie - nie jest to intensywny ból jak wtedy ale odczuwalny. Zdarza się to powiedzmy raz lub 2 razy dziennie przez krótką chwilę. Aha, Kataśka w którym dc jesteś? Czekalaś już na @?

a jak długo czuć takie okołoowulacyjne kłucie jajników? po zakończonej owulce też?

Kataśka Kochanie mówiłam Ci:) testy owulacyjne nie mogą tak długo dawać pozytywnego wyniku:) Test ciążowy jeśli jest już druga krecha nawet mało widoczna i pokazująca się po dłuższym czasie to i tak zwiastuje ciąże musiałabyś mieć naprawdę poważne problemy hormonalne żeby test pokazał dwie krechy a ciąży brak:) Jestem pewna, że Ci się udało i nie martw się na zapas stres naprawdę nie pomoże a może poważnie zaszkodzić trzeba myśleć pozytywnie:) powtórz sobie teścik za kilka dni i jak nadal będą dwie krechy to pędź do gina powiedz mu że raz już poroniłaś i da Ci progesteron na podtrzymanie i zobaczysz, że będzie wszystko dobrze tylko bardzo Cię proszę masz mi myśleć pozytywnie i mi się nie stresować!!! Zrozumiano? a i modlić się za mnie;) Siś moja droga moje pytanie brzmiało: jak długie masz cykle nie ile trwa twoja miesiączka:) chodzi mi ile dni masz od pierwszego dnia miesiączki do kolejnego pierwszego dnia:) Jeśli każdy Twój cykl trwa dłużej niż 28 dni to płodne dni zaczynają się około 9-10 dc a owulacja przypada na 14 dc lub nawet później w zależności ile trwa Twoja faza lutealna:) Pozdrawiam i czasem myśl przed niechcianą ciążą daje wszystkie objawy:)

Co do kłucia jajników na owulację może trwać jeden dzień a czasem dłużej 2 lub nawet 3:) ale tak jak już kiedyś wspomniała Kama ukłucie jajnika nie zawsze symbolizuje owulację:) ale skoro gin potwierdził to na pewno ją masz:) kłucie zaczyna się czasem troszkę wcześniej niż samo pęknięcie:) a co do tej długości to każda kobieta jest inna, jedna odczuwa kłucie, inna ból podobny do okresowego a jeszcze inna nie ma żadnych objawów owulacji:) my kobiety jesteśmy strasznie skomplikowane:)

Gość Ania85pomorskie
Minia80-witam nowa starczke i formułlowiczke,tak czytanie forum zajmuje sporo czasu,ja tez przeczytala cale niedawno bo od niedawna tu jestem. ja biore castagnus na wlasna reke i wiesiolek chociaz powiedzialam gin. i mowil ze moge brac,nikomu nie zaszkodzi. jestem po zjedzeniu 1 opakowania i dostalam okres normalnie co 28dni czyli tak jak przed braniem. zawsze mialam bardzo bolesne miesiaczki,tym razem to bylo takie parcie na mocz,bol troche przy siusianiu i troche bol piersi tydz przed okresem.dzis jestem 2dc i bolal rano strasznie brzuch ale potem przeszlo po ibupofronie duo.mam nadzieje ze wkoncu bede w ciazy. jutro jade po wyniki do Gdanska LH i Progesteron,ciekawa jestem jakie beda... a ty Aga nie martw sie widze ze dopiero starasz sie o dzidzie,zrob wyniki to bedziesz spokojnieksza.ja 13 miesiac staran przy podwyzszonej prolaktynie... Kataśka28- fajnie uczucie zobaczyc upragnione 2 kreseczki,hm ale taki czas to ciekawe czy byl wiarygodny..powtorz test najlepiej rano.Fajnie by bylo zebys i ty zafasolkowała.powodzenia... z-aga-witam nowa staraczke.ja jestem 1 cykl po castagnusie i dobrze sie czulam czuje,owulka byla,mysle ze pecherzyk rosnie najbardziej w dzien owulki.

z-aga ja to kłucie okołoowulacyjne to mam kilka razy ale w ciągu godzinki i takie strasznie mocne ukłucie że aż rosnę na krześle. Co do wielkości pęcherzyka. Rośnie od 1-3 mm na dobę. Nie napisałaś ile dokładnie miał ten pęcherzyk więc ciężko powiedzieć..Pęcherzyki pękają między 15 a nawet 23 mm. Zależy oczywiście od kobiety. Nie wiem na jakiej podstawie lekarz stwierdził że się nie uda na stówę w tym cyklu, bo nawet jeśli Twój miałby..z 5 mm to licząc że u Ciebie może rosnąć ok.2 na dobę, to w 18 dc miałby 20 mm i spokojnie pęka. Ja np owulkę mam ok. 16 dc. Oczywiście zależy czy masz krótkie czy długie cykle. Wystarczy że masz ok. 32 dni.Poza tym może też być tak że Twoje pęcherzyki rosną po 3mm na dobę i już w 16dc mógłby pękać. Masz może info ile miał dokładnie pęcherzyk?może dostałaś wydruk z usg..? Ciekawy lekarz ktory po jednym usg stwierdza brak owulacji... Szpilka ja wiem że okaże się że to nie ciąża..Naprawdę przestałam wierzyć że nam się uda naturalnie...więc nawet nie planuję na razie robić testu , u mnie ok. 24 dc. cykle były po 30 dni ale 2 cykle temu 6 dni przed czasem, później 4 dni przed @ bo to poronienie..więc ok. cykle ok.28 Trzymajcie kciukaski, A jak się uda poinformuje zaraz po mężu!!:) Jak ja o tym marzę żeby móc to napisać:)

Gość dziewczynki mam pytanie
Cześć Minia80 , z-aga, syś.....ale tu się robi tłoczno :-) Kataśka28 slońce gratulacje :-) A ja chciałam powiedzieć, że w sobotę wyjeżdzam na tygodniowy urlop z dzieckim, więc w tym cyklu nic z tego. Ale nie martwię się, trzymam kciuki za Was, nawet te u stóp. Kataśka28 zrób jutro teścik co? Ja też zakupiłam na Allegro testy owu wraz z ciążowymi. Jestem na Castagnusie 2 cykl, trala la, ale tu dziś dużo do czytania :-)

Gość syś
dziewczyny odpiszcie mi bo nie wiem co mam robic ;(

jak juz mówłam u gina byłam w 11 dc i mój pęcherzyk miał 14 mm. Dzia mam więc 17 dc i ciągle czuję takie skurcze i kłucia. kurcze nigdy tak nie miałam, cast. biorę pierwszy cykl i na własną rękę, mam nadzieję że pomoże bo już tak długo próbuję....

a wogóle to idiotka ze mnie!!!! Strasznie Was wszystkie przepraszam,że nawet się nie przywitałam, nic tylko odrazu o sobie, a przecież wszystkie jedziemy na jednym wózku, nie. Jeszcze raz przepraszam za mój brak taktu. witam wszystkie staraczki i dziękuję za miłe powitanie i szybkie odpowiedzi na moje pytania.

syś nie łam się w czasie miesiączki nie zachodzi się w ciążę

Gość Ania85pomorskie
dziewczynki mam pytanie- mam pytanko czy testy owulacyjne i ciazowe z allehro sa dobre?zastanawiam sie czy kupic bo sa o wiele tansze niz w aptece.

z-aga ja też w końcu przy Castagnusie czułam w 1 cyklu że mam owulację, co potwierdziły też testy owulacyjne. Tak więc jestem przekonana, że Castagnus działa, owulkę poczułam po raz pierwszy chyba od 5 lat. Teraz jestem w trakcie brania drugiego opakowania obecnie w 13 dniu cyklu. Zaczełam go brać na wyregulowanie miesiączki tak na wlasną rękę gdyż moje cykle wachały się ok. 35-70 dni... niestety. Castagnus zaczełam brać w ok. 40 dniu cyklu i owulację miałam o ile dobrze pamiętam w 63 dniu cyklu - więc bez wątpienia jest to zasługa Castagnusa. Coś jest nie tak bo moja faza lutealna trwała tylko 7 dni, zobaczymy jak będzie w tym i następnym cyklu. Nie zaczełam jeszcze brać luteiny przepisanej przez lekarza. Zacznę ją chyba po Castagnusie - w tym cyklu i tak raczej nie uda się zajść w ciążę bo pojutrze wyjeżdzam na urlopik na tydzień, więc luteinka w tym miesiącu nie będzie mi do niczego potrzebna.

Ania85pomorskie ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, gdyż testów ciążowych nie miałam jak potwierdzić, dwa które zrobiłam słusznie wykazały brak ciąży. Nie wiem stosunkowo jak wcześnie wykryłyby ciążę. Co do owulacyjnych akurat się sprawdziło - bo ewidentnie czułam wtedy pobolewanie podbrzusza. Ze względu na niską cenę zakupiłam sobie 40 szt. owu i tak sobie testuję. Myślę, że są wiarygodne - ciążowych pozytywnych nie miałam jak sprawdzić :) Ale myślę, że są ok.

Ania te testy z allegro są do bani, ja ich używam na przemian z tymi z apteki LH test drugi cykl, i robiłam kilka razy równocześnie tzn w jednym siusianku taki z allegro i taki z apteki, i na tym z apteki były już widoczne dwie grube krechy a na tym z allegro druga bardzo słaba..więc robię je dalej bo mam jeszcze ale w wynik nie wierzę, ten ciążowy który dzisiaj zrobiłam to też z allegro, więc mimo że wyszła druga słaba kreska to nie wierzę w niego. z-aga no to ja nie kumam o co chodziło Twojemu ginowi bo Twój pęcherzyk może mieć dzisiaj 20( gdyby rósł 1mm/dobę- 26mm jeśli ok. 2 mm na dobę. No chyba że miał na myśli że pęcherzyk przerośnie i zacznie się wchłaniać.Ale też nie powinien tego stwierdzać bez monitoringu po którym wiedziałby ile na dobę rośnie...Jedno usg guzik mu mówi... Dziewczynki nie ma czego gratulować. Naprawdę jestem przekonana że ciąży nie będzie, że to te testy do bani, albo że jutro jakbym zrobiła test to ani cienia nie będzie drugiej krechy..Moje cudowne szczęście...:( A Ty kochana jedź, odpoczywaj, opalaj się i witaminkę D jak optymizm czerp ze słoneczka..:) a nuż się uda

Kataśka28 a który to dzień cyklu?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się