Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Mamogaby- nie mowie ze w twoim przypadku jest z owulacja i zajsciem wciaze tak jak u mnie- ale wide ze mamy troszke odmienne zdania-wiec chyba rozsadnie bedzie jak kazdy bedzie trzymal sie tego co uwaza za sluszne- i tak to zostawmy. ps. ja ginekologowi nie wierze jak Bogu-w ramach wyjasnienia... kalate i mamagaby- gin mowil ze mam problem z hormonami z estrogenem-ale chyba nie chche mi sie juz tego tlumaczyc... nadia- mysle ze dobrym rozwiazaniem byloby zadzwonic do spoldzieni-to az nemozliwe zeby tyle czasu nic sie tam nie dzialo... jeny...dzwon, dzwon..

Aaa.... załamana - gratuluję spadku wagi :) Ja to nie umiem tak - bez słodyczy to nie zycie... Ale umawiam się na bieganie z koleżanką, już od 2 miesięcy, więc niebaawem powinnyśmy zaczać biegać ;) hehehe :) Zadzwoniłam do spółdzielni - zgłosiłam, sprawdzą to mieszkanie:)

A dziekuje Nadia dziekuje :)jeszcze z 5 by sie przydalo :) Dobrze ze zadzwonilas do tej spoldzielni.Tylko ciekawe kiedy znajda czas zeby zrobic z tym porzadek :) Miłego dnia ;);)

Gość kaja_@@@@@
cześć dziewczyny dziś tak jakoś bez entuzjazmu chyba mam doła więcej obaw niż radości mam w tej ciaży przeczytałam dzis o dziewczynach które w 5/6 tyg nie miały widocznego zarodka tylko puste jajo płodowe i potem w 8/9 tyg też nic i już siedze od rana zamartwiam się , że u mnie tak samo może być a do wizyty lekarskiej13 dni , chyba oszaleje do tego przestał mnie boleć brzuch, nie bolą piersi i już tak nie streczą choc są twarde już mnie nie mdli itp.. az zaczynam sie bać , że coś sie dzieje nie tak jak powinno chciałabym już mieć to usg , a najlepiej chyba codziennie aby sprawdzać czy wszytsko OK pewnie już myślicie , że kaja zwariowała hehe ;-) ale nie umiem wyzbyć się tych szarych myśli w tamtej ciąży byłam taka spokojna , myslałam ze czeka mnie pięknych 9 miesiecy a wszystko sie skonczyło dlatego teraz zasypiam i budze sie z lękiem. biorę luteinę i czytałam ze po niej ma sie stany depresyjne wiec może i mnie to łapie ;-(

Gość kaja_@@@@@
nie mam żadnego powera do pozytywnego myślenia wciąż siedze i sie zastanawiam , czy zobacze to maleństwo na usg

Gość dodźo
Dzień dobry Kobietki. Kaja, nie zamartwiaj się na zapas i przestań czytać te durne statystyki, w internecie nie znajdziesz nic, co poprawi Ci humor, jedynie się zdołujesz jeszcze bardziej, bo my "baby" mamy skłonność do szukania dziury w całym i wyszukiwania problemów tam, gdzie ich nie ma :)) Wiem sama po sobie ;)) Kochana, co ma być, to i tak będzie. My jesteśmy za małe istoty, żeby mieć na to wpływ. Jedna z dziewczyn nie tak dawno tu napisała tak pięknie, żeby to, co mamy oddać Bogu i chyba to jest sposób, żeby choć namiastkę znaleźć ukojenia i spokoju. Trzymaj się kochana dzielnie :) Zalamana - ale ja Ci zazdroszczę konsekwencji i samozaparcia :)) Ja też bym chciała trochę zgubić, ale "jak widzę słodycze, to kwicze" więc nie jest tak łatwo ;) Tak, jak Nadia, hehe

Gość katale123
Hej Kaja nie martw się! Będzie dobrze! Pozytywne myślenie i piekna beta!! Jak chcesz się uspokić to po prostu powtórz betę za 3 dni i tyle wystarczy. Ja ma pytanie: Czy któraś z Was stoswała/ stosuje wraz z Castagnusem zioła ojca Sroki??? Zastanawiam się nad tym czy nie zacząć w przyszłym cyklu.. Miłego dnia!

fakt- zalamana jest mistrzynia w gubieniu kg- ja bym chciala schudnac 5 kg w ciagu lipca, ale nie wiem cyz sie uda bo u mnie to powolny proces.. wczoraj bylam na platformie wibracyjnej-trzesie konkretnie;) bylysckie kiedys na czyms takim? ja wcinam warzywa, i asystor slim biore rano i wieczorem do tego komplet witamin i standardowo kwas foliowy-powiedzialam sobie ze bede chodzila na platforma 1 raz dzienie, mam nadzieje ze ujedni mi to skore i pozwoli pozbyc sie brzucha tzn tluszczyku;) kaja- a nie mozesz isc na usg prywatnie? po co czekac? moze sie dzieki temu uspokoisz- czy jest jeszcze za wczesnie na usg? nadia- dobrze ze zadzwonilas do spoldzielni. ja zmykam na przeswietlenie zebow- a wieczorem na 19 do dentysty- musimy zobaczyc czy zabki sa od srodka zdrowe- przed wakacjami chche miec wsyztsko sprawdzone i naprawione;) teraz skupiam sie na tym i chhce myslec o czyms innym zeby sie juz nie zadrecac ;)

Kajuniu kochanie,Ty się tak nie zamartwiaj.Wiem,że jesteś pełna obaw ale pozytywne myśli mogą pomóc a negatywne niekoniecznie.Tak jak pisały dziewczyny-my,kobiety mamy tendencję do szukania dziury w całym i jak wiadomo kobieta potrafi z niczego zrobić trzy rzeczy: kapelusz,sałatkę i awanturę ;D Więc głowa do góry i nie czytaj żadnych takich takich;)Póki co u mnie 17 d.c.(tak jak u kilku z Was;),ostatnie staranka były w ndz.,śluzu płodnego nie widzę,Łykam dalej Castagnus(Wiesia porzuciłam parę dni temu-wydawało mi się że jajeczko przyszło),robię testy OWU(nic mi nie powiedziały konkretnego)i mam psychozę maniakalno-depresyjną,czyli:w poniedziałek git majonez,na pewno się uda i wgl już jestem w ciąży mentalnej natomiast we wtorek milion wątpliwości typu: a gdzie jest śluz płodny?Czy jajeczko było czy będzie?Ile dni potrwa ten cykl i wgl na jakim ja teraz jestem etapie?I tak mi życie mija uroczo:D Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie:):*

Gość kaja-@@@@@
dzieki dziewczyny za wsparcie ale nie da sie opisać tego lęku i obaw farnia zapytałała sie czy nie mogę iśc prywatnie na usg ja właśnie chodzę do ginekologa tylko prywatnie i to ona kazała mi przyjść za 3/4 tygodnie ale ja jej powiedziałam ze bede juz za 2 bo nie wytrzymam tyle i sie zgodziła licząc od miesiączki to jestem własnie w 7 tygodniu ciazy a liczac od prawdopodobnej owulacji to chyba dopiero w 4 pdopytywałam sie tak ( nie mówiąc nic oczywiscie o mojej sytuacji ) koleżanek o ich ginekologów , ale do każdego z nich wizyta rejestrowana conajmniej tydzien przed , większosc idzie na urlop , tak samo jak moja , wiec ciezko sie gdzies teraz upchać musze poprostu czekać jestem brunetką a chyba przez 13 dni osiwieje

Gość kaja-@@@@@
a wiecie dziś rano mąż zyczył mi miłego dnia i powiedział cyt: " kocham Was" Bożee jak mi sie łyz w oczach zakręciły , chciałabym to ciągle słyszeć

Gość dodźo
Kaja - ale się wzruszyłam!!! Będzie dobrze, musi być!!! Więc się ni zadręczaj, bo syn albo córeczka będą się wstydzić SIWEJ mamy :))

Wzruszająca sytuacja,naprawdę i taka rozczulająca:)Mi przed chwilą zrobiło się okrutnie źle:(Było u mnie małżeństwo z 4misięcznym synkiem.Kobieta wyjęła go z wózka bo marudził-mój Synek tak by teraz mógł wyglądać:(:(:(Tęsknie za Nim, a takie obrazki po prostu mnie zabijają...Rzucam się w wir pracy,nie ma co biadolić!!!Jak ręce zajęte,głowa nie myśli-i tego się 3mam!!

hej :) kaja kochan Ty sie nic nie martw :) wszystko będzie dobrze :)pamietaj o fasolce która masz pod serduszkiem :) a ona nie potrzebuje teraz strsow :) a ja coraz bardziej boje sie tego wyjazdu do zakopka..matko to juz w sobote...a wszyscy wkoło mi wmawiaja ze tam na bank sie uda..czuje taka presje ze szok :( przeciez jak sie nie uda to ja chyba tego nie przeżyje :( dziewczyny pomóżcie..jak tu wyluzowac i nie myślec o tym...???

fakt znam przypadki ze udało sie parom na wakacjach..np mój kolega z pracy z zoną byli w Hiszpanii wrócili z fasolka..moja kuzynka w gorach była tez wróciła z dzidzia :)ale czemu akurat mi tez miałoby sie udac...?ja jestem chyba jakas beznadziejna skoro do tej pory nic sie nie udało to i teraz sie nie uda..jak zwykle żyje nadzieja a konczy sie tak samo...ja po prostu czuje ze nigdy nie zostane matka :(no ale Was nie zadreczam..:(macie własne problemy...

Gość kaja-@@@@@
staraczka Monisia jest jakas szansa , bo bylismy właśnie na wyjeżdzie w zakopanem i tam sie udał!!!!!!!!!!

kaja o widzisz :) to super :) czyli jakas nadzieja i dla mnie jest :) ale za bardzo sie nie nastawiam..wiadomo zawsze lepiej byc miło zaskoczonym :) niz znowu sie nastawić i zawiesc...

Staraczka Monisia - w ciążę z córką zaszłam PO POWROCIE znad morza : wyjazd w sierpniu,potem dłuuugi cykl,chyba 50 kilka dni,a kolejny cykl - kinderniespodzianka :)

Kaja mysl pozytywnie :)napewno wszystko bedzie dobrze :)Czuje to :P A nie mozesz zadzwonic do jakis gina i powiedziec ze pilna sprawa i nie mozesz czekac ???ja zawsze tak robie i miejsce zawsze sie znajdzie :)Przynajmniej bys sie uspokoila.I Twoje dzidzi bylo by spokojniejsze,bo napewno czuje ze mamusia sie stersuje :) Monia nie mozesz sie zamartwiac i jechac na wypoczynek pod taka presja:) trzeba wyluzowac,cieszyc sie wyjazdem a reszta sama przyjdzie:) Frania te 5kg w ciagu lipca napewno zgubisz:0trzeba miec tylko silna wole,chociaz czasem ciezko.Bedzie dobrze :)Zaczelam teraz masaze na zbicie tkanki tluszczowej i na pozbycie sie tego ochydnego cellulitu:( Dziewczyny pozytywne myślenie i wszytko sie ułoży :)Ja jestem zdania ze na kazdego przyjdzie pora.Na jednych wcześniej a inni niestety musza troszke poczekac.:)

kaja ja tak jak zalamana chyba tez bym kombionowala zeby dostac sie gdzies do gina- skoro mialoby Cie to uspokoic (a napewno by tak bylo)- to ja bym kombinowala i szukala;) zalamana a ty chodzisz na rolmasaz na ten roletic zeby pozbyc sie celulitu czy na co? ja od wczoraj chodze na platforme wibracyjna dzis na nia usiadlam i trzeslo konkretnie;) marze o tym zeby zgubic 5 kg- a bierzesz jakies tabletki? czy tylko dieta i rolmasaz? ja kombinuje co by tu zrobic zeby szybko schudnac;p pankolina-Ty jestes niemozliwa w tych swoich wywodach;) strasznie mi przykro z powodu Twojego Syneczka- tule Cie mocno ;* staraczko monisiu- nie nakrecaj sie wyjazdem prosze Cie- wiem ze to sie tak mowi, ze ciezko jest ale trzeba nieraz odpuscic-ja jestem zmuszona zeby odpuscic bo mam kolejny cykl stracony- w kolejnym chcialam sie juz poddac- najblizsza owu powinna byc okolo 20 lipca dopiero a na poczatku sierpnia mam wyjazde do egiptu- tez wiarze z nim duze nadzieje ale akurat nie bede miala dni plodnych;p pytalm nawet lekarza czy jak bym w lipcu okolo tego 20 zaszla to czy wyjazd by nie zaszkodzil on mowil ze nie- a wy jak myslicie? najprawdopodobniej jak bede w egipcie bede CLO brala czego sie obawiam troszke-ale nie wybiejamy w sumie tak dalego do przodu.. wiesz monisu- ja nikomu nie mowilam ze sie staramy o dziecko i ze sie lecze- chodzi mi o rodzine- bo wlasnie balam sie ze eda takie sytuacjie o ktorych piszesz..ze presja... ps. jestem po rendgenie zebolkow-wieczorem dentysta a teraz drzemka ;*

Kaja - nie martw się kochana, musi być dobrze i uwierz w to - zrób betę i będziesz wiedzieć już więcej :) Głowa do góry - aaaaaaaaaaa maaaaaaaassssssssssszzzzzzzzzzzz!!!!! kopniaka ode mnie na szczęście :* Franiu - już widzę, że chudniesz w oczkach :D Ja jestem w miarę szczupłą os. i wysoką (177cm), ale brzuszek zawsze mógłby być ciut mniejszy ;P KURCZĘ _ SIĘ NAKRĘCIŁAM, że wakacje to extra czas - u mnie niebawem i jak bromek nie namiesza, to będę miałą dni płodne nad morzem :) Także Wam i sobie życzę ogromnej mocy sprawczej na wakacjach :D:D:D

I muszę Wam napisać bo cieszę pycha jak nie wiem co:D!Idę sobie z pracy a tu nagle stereo jakieś w podbrzuszu-lewy jajnik szarpie,zaraz prawy i tak ciągle.Kiepsko mi się szło,więc spacerując pomyślałam-zrobię test OWU jak wrócę do domu z pierwszego sikania jakie się nadarzy.Nadarzyło się po wejściu i co? 2 tłuste,jednobarwne kreski:)!Bardziej cieszy tylko taki wynik ciążowego ale dla mnie,na ten moment taki wynik testu OWU jest jak wygrana w totka!Tzn,że maszyna losująca(prawdopodobnie)została uruchomiona,ciało wyraża chęć współpracy-gorzej z mężem(ze też na nockę musiał pójść:/)ale nic to!Plan jest taki-pójdę spać jak przedszkolak i o 3ciej nad ranem będę podespana i ponętno-zaczepna;D DAM RADĘ!(muszę koniecznie ogolić nogi;p):D NIECH MOC BĘDZIE I Z WAMI DZIEWCZĘTA!NA WYJAZDACH,ROZJAZDACH I W DOMACH-MNÓŻMY SIĘ;D!

Tylko się nie zatnij :P Owocnych nocno-porannych starań. Ja meczyk oglądam i wyczekuję @, ma być ok. 29-30 czerwca...

witajcie nadia z moim chudnieciem to chyba nie bedzie tak kolorowo- dzis mam szyt- waze 57 kg orzy wzroscie 167 cm... dzis bylam na platrofmie i troche na jej posiedzialam zeby brzuszek wzmocnic- jutro tez ide na platrorme-teraz codziennie bede tam zagladala-trzeba sie wziac za siebie- jutro tez ide na zabieg na brzuch naka elektrostymulacja czy cos;) mam nadzieje ze cos drgnie- na kolacje zjadlam 1 pomidora, pol ogorka, troche bobu i jedna marchewke :) zobaczymy ile bedzie kg rano- bo nimy trzeba sie rano wazyc;) nadia a Ty wysoka dziewczyna jestes- fajnie;) moj maz ma 193 cm wiec ja jestm mala do niego ;p super ze dni plodne przypadaja ci na wyjazd-az zazdroszcze- ja bym tez chciala miec na wakacjach plodne bo powiem wam ze w takiej goraczce i totalnym luzie jest zupelnie inaczej- ajjjjjj ;) a pisalam kiedys ze moja kolezanka brala bromek przez 2 tyg i zaszla wciaze a tez miala wysoka prolaktyne- za 4 tygodnie rodzi;) wiec masz spore szanse. ja sie zastanawiam jak bedize ze mna... boje sie ze podwojna dawla CLO tez nie zadziala-jakos sie zafiksowalam;( Pankolina aTy szalej szalej i nie pytaj co dalej;) tylko zebys sie obudzila bo ja jak juz usne to nie da rady mnie dobudzic-ostatnio maz probowal godzine a ja jak kamien spalam;p a ja lece kopertowac CV- trzeba zaczac szukac pracy- mam ich 133....

Pankolina... trzymam kciuki, do dzieła... :D ;) :D Tylko pracuj sumiennie i bez obijania, żeby praca była wykonana solidnie, bo pamiętaj, że starać się trzeba sumiennie, bo kryzys jest :D hi hi Szalej kochana, szalej kochana aż do samiutkiego rana... 85nadia85 Ja tez czekam tak jak Ty Kochana,ten sam termin @ mam, ale wiesz uszy do góry, nos do chmury i do przodu, byle z uśmiechem... :D

Pankolina musisz sie teraz bardzo postarac..:)ja owu mialam w poniedzialek.Staranka byly w niedziele a w poniedzialek poprawka ;)tylko zobaczymy jak to bedzie :) Frania moja tesciowa, zakupila taki specjalny materac do rehabilitacji i jest tam taki program do odchudzania ,pozbycia sie cellulitu i rozstepow:)wiec sobie z niego korzystam :)zadnych tabletek nie biore.Juz chyba wprobowalam wszystkie mozliwe suplementy jakie tylko byly w aptekach :)sama ta dieta praktycznie zero cwiczen.No chyba ze mozna wliczyc koszenie trawy kolo domu:):)no i jakos tak polecialo :) Nadia no to jest szansa ze z nad morza wrocicie juz we trojke:0 trzymam kciuki :) Milej nocki dziewczyki zycze:0 Oraz owocnych staran :):):):):)

No to fajnie, że mamy podobne cykle, ja ostatni miałam po 31 dniach, a ten, zobaczymy po ilu, u mnie starań owocnych nie było, bo mieliśmy wstrzemięźliwość 5 dni - akurat w dni płodne, jak teraz sprawdzałam kalendarzyk, to w niedz. oddawaliśmy, i w ten dzień byłam już po owulacji i wg kalendarz. miałam jescze szanse, a tak to się "przytulaliśmy" na luzie, wole spr. dni płodne po fakcie, żeby za bardzo nie myśleć i nastawić się na przyjemność, bo czyt., że z braku namiętności, tylko z rutyny dla ciązy, nie ma fasoli, bo brak rozluźnienia i podniecenia... Także u mnie pt. lub sob. to czekanie na @ na 99 %, no niech 1 % będzie szansy, że tuż po okresie zabłądził plemniczek i sobie wycieczkę dalszą zrobił ;) hehe