Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biduuuuu

Przed moim półtorarocznym synkiem badanie krwi, mamusie macie jakiś sposób

Polecane posty

Gość biduuuuu

na odwrócenie uwagi dziecka w tym czasie, jeszcze nigdy nie miał pobieranej krwi, skąd właściwie ją pobierać będą?

Gość dasasddsa
z palca (opuszka). Im bardziej bedzies się denerwować i panikować, uspokajać dziecko "nie bój się to tylko ukłucie" tym bardziej dzieciak będzie się darł...spokojnie....wszystkie dzieci przez to przechodzą.

z paluszka-nakluwaja go i wyciskaja odrobine krwi do specjalnego pojemniczka,moj maly mial pobierana krew i nie zaintersowaly go nowe zabawki a jakies tam pudelko,ktore pokazala m u laborantka,mial roczek i nie plakal- zycze powodzenia

Gość biduuuuu
Dzięki mamunie

o rety a mój 4 latek myslałam że rozniesie całe labolatorium strasznie to wspominam,musieliśmy na siłe go trzymać w dwóch sposobu żadnego nie mam i nie wyobrażam sobie następnego badania ale życzę powodzenia!

Gość mama mama mama
Ja jak poszłam robić z małą, wziełam ja na kolana , pani najpierw mi pobrała, potem córka dała paluszek, zagadałam ją, nawet się nie skrzywiła. Nie było żadnego problemu. Tez miała półtora roku.

synek miał pobierana krew miesiac temu pogadałm z nim w domu przed wyjsciem a i tak płakał pobierali mu z zewntrznej czesci dłoni

moja corka miala krew juz pobierana wielokrotnie- zawsze z zyly. Zawsze ja uprzedzalam o tym ze bedzie uklucie ale ze potem dostanie w nagrode piekny plasterek i np balonik. Corka przykazdej okazji wizyty w przychodni idzie sie sama przywitac z \"ciociami\" ktore pobieraja krew. Pozdrawiam!

Kuba-20 miesięcy miał już kilkakrotnie pobierana krew, zawsze z żyły. I zawsze płakał, a ja razem z nim. Tylko czasem bardziej, czasem mniej. Dużo zależy też od pielęgniarki pobierającej... Jak go zagadała, ja go wzięłam na ręce, to się nawet nie zorientował, że będą kłuć... A teraz miał mój Maluszek pobieranie krwi - co dwa tygodnie... Ostatnio to się tak darł, że myślałam, że ja nie wytrzymam, a co dopiero on. Pani też chciała pobrać krew z żyły (bo zazwyczaj pobierała). Ale się nie dało. Zrobił się skrzep. I pobierała z paluszka. Jeszcze ciągle słyszę ten jego przeraźliwy krzyk. Na szczęście wyniki są już dobre...