Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAKRĘCONA JADZIAA

SŁUCAHM ROCKA, A HIP-HOP TO NAJWIĘKSZE GÓWNO ŚWIATA

Polecane posty

Gość Pan i Łajdak
Warto oczywiście słuchac nowych "kawałków" bo może się nam spodoba. U2 to rock oczywiście bo gatunków jego bez liku ,progresywny ( ew art ), hard, soft, pop itd

Gość Pan i Łajdak
>Ja wiem najlepiej muszę przyznać że masz szeroką wiedzę muzyczną i dobrą pamięć :)

Gość ewelkasss
Jak dla mnie muzyka powinna nieść ze sobą jakieś przesłanie, wnosić coś do życia a nie jak techno czy hip hop w którym tylko klną czy przez 8 minut leci ta sama melodia bez żadnych słów...

Gość lukasz9996
hip-hop jest super a te wasze techno rock są do dupy

\'\'Real thing\'\' jest słabe, łączą sie, tylko po co? Jeden z wykonawców mógłby sobie pójść. Link przypomniał mi o tym filmie, stare dzieje, kiedyś go widziałam nawet i, z tego co pamiętam, stylistyka soundtracku pasowała do niego idealnie :) \'\'Another body murdered\'\' - mój typ, jedyny, który żyje poza filmem w mojej pamięci własnym życiem. Muszę go znowu obejrzeć.

hehe Komuś sie ten topic przypomniał... Ale widzę,że kilka postów z niego ubyło:o A co do tej wypowiedzi: \"ewelkasss Jak dla mnie muzyka powinna nieść ze sobą jakieś przesłanie, wnosić coś do życia a nie jak techno czy hip hop w którym tylko klną czy przez 8 minut leci ta sama melodia bez żadnych słów... \" ..co do tej wypowiedzi to nie chce mi sie po taz kolejny przekonywać kogoś do Rapu..na poprzedniej stronie wklejałem Freestyle Fellowship, Pete Rock`a dając w ten sposób dowód, ze Hip Hop nie jest taki nudny i monotonny szczególnie ten oparty na Jazzie..ale komu to tłumaczyć..jeżeli czyjaś wiedza na ten temat ogranicza sie do serwowanego przez Vive gówna to sie nie dziwie..

Gość oj znawcy
jak widzę takich pier*****ych, zaslepionych ignorantow to az mnie skręca w dolku denna muzyka, bez przekazu.... ludzie jak wy slyszeliscie pare kawalkow jakichs nagly atak spawacza, lub tym podobne scierwo to sie nie dziwie ze macie takie zdanie- poza tym hh to nie muza dla lamusow ktorzy przekaz widza w ladnych slowach i dzwiekach... gdyby kazdy najpierw troche naprawde TROCHE zaznajomil sie z tematem ktory porusza to nie bylo by w rzadzie takich matołow jakich obecnie widac w tv... zal mi Was ignoranci

Gość Nordycka Bogini
OTO JEST MUZYKA...

coz zrobic, jak vivowym ignorantom pwoiesz hip-hop to oni pomyslą mezo.... hh to szlachetna muzyka, ale w mtv jej nie uslyszysz. feel tez sie nazywa zespolem rockowym. tak samo jak mezo sie nazywa wykonawca hiphopowym... ale chyba nie ebdziemy oceniac tych stylów z tego, telewizyjnego punktu widzenia

Gość scud
to że Wy nie słuchacie hip-hopu nie znaczy że jest to ''gowniana muzyka'' może nie przypada Wam do gustu ale przecież o gustach się nie rozmawia- więc nie wiem po cholerę ktoś taki temat poruszył.. sam słucham HH - ale nie twierdzę że rock to ścierwo... więc apeluję- ludzie! trochę tolerancji!

Gość dj_who loves..
litosci.ludzie.prosze was.litosci.przeciez tego sie nie da czytac.argumentacja w stylu hip hop to gowno bo jest chujowy jest szczytem ignoracji i idiotyzmu.totalny brak jakiejkolwiek rzetelnej wiedzy na ten temat nie pozwala wal sklecic sensownego zdania.zakrecona jadzia i inni pseudosatanisci :D to pelni kompleksow, nietolerancyjni gowniarze. po pierwsze nie nazywajmy hiphopowcami dresow ganiajacych po osiedlach.ludzie kochani.przeciez hiphop to subkultura.hiphop sie ma w sercu.hip hop to nie ubrania czy jakis tam wyglad.kolejna rzecz.spodziewam sie ze wiekszosc z was nie slyszala nigdy prawdziwego hip hopu a to co okreslacie mianem tegoz hiphopu jest zapewne jakims totalnym muzycznym chlamem.polecam wszystkim posluchac np.dj cam,rdj2 tudziez soul position, dj shadow, dj premier albo gangstarr,nawiazujac do gangstarra polecam solowe wydawnictwa guru - jazzmattazz.jak sama nazwa mowi.mam nadzieje ze ci wykonawcy rzuca wam nieco inne swiatlo na hip hop.oczywiscie moge wymieniac kolejnych - mobb depp np z albumem hell on earth albo the infamous.czy CunninLynguists.albo a tribe called quest.moze tez byc kolejny pro jazzowy de la soul.zeby nie bylo nie jestem zaszufladkowanym hiphopowcem.slucham rowniez rocka a nawet metalu.uwielbiam pink floyd,led zepellin, deep purple, king crimson, yes, genesis, camel, gong, mahawishnu orchestra, opeth, porcupine tree i wielu innych choc w glownej mierze slucham czarnej muzyki czyli hiphopu i jazzu.nie szufladkujcie tak muzyki.nie oceniajcie ludzi po wygladzie.nie generalizujcie bo pewnie sami nie chcielibyscie by postrzegano was przez pryzmat tego jak wyglacie(zalozmy ze komus nie spodobaja sie wasze przypuszczalnie dlugie wlosy)miejcie szacunek dla drugiego.w kazdym gatunku jest cos godnego uwagi.nie kazdy musi sluchac rocka ale tez nie kazdy musi sluchac hip hopu.

Gość RobsonRockMachine
Od dziecka słucham bluesa jazzu i klasycznego rocka . Lubię metal ALE Nie chodzę w glanach nie jestem masochista i nie składam ofiar z ludzi, nie noszę glanow a rap i hip-hop to muzyka bez przyszłości . Stworzona dla drechow i kryminalistow którzy dali sie Zlapac takich właśnie frajerów.

Gość RobsonRockMachine
Wniose poprawkę do mojej wypowiedzi... Muzyka musi mieć przesłanie a nie tylko " madafaka jol mam dużo kasy , złoty lancuch i stara mazdę" ale Za to słucham np. Kalibra 44 i pfk-i to jest muzyka podkreślam słowo muzyka,z przesłaniem !

Gość SixForZero
Nie lubie H-H ,ani rapu ,ale Techno to najwieksze gowno ,niewiem kto tego slucha ,chyba tylko gluchoniemi ,Sam teraz ,slucham tylko : Punk'a ,Rock'a,troche metalu ,rock alternatywny,punk rock,street punk .itd

Gość DAMIAN 1990
Co to za durny temat? Przecież każdy szanujący się człowiek wie, że muzyka hip hopowa to królowa wszystkich muzyk

Gość tobybylotak
hip-hop to kultura! muzyką jest rap(elementy hip-hopu: rapowanie, graffiti, breakdance, DJing, freestyle, beatbox, zośka) Ludzie, która z innych kultur jest tak rozbudowana jak ta? Pop? gdzie w większości przypadków chodzi o pokazanie pizdy czy cycków? Rock? długie włosy, to wszystko co ich charakteryzuje? Metal? no sorry ale tego nie można nazwać muzyką.. Disco Polo? dobre tylko i wyłącznie po najebaku na jakiejś domówce.. nie to żebym się zamykał na jednym gatunku muzyki, ale rap w wykonaniu takich artystów jak O.S.T.R., Tetris, Dilated Peoples czy Łona jest muzyką szczerą i prawdziwą

ja tam słucham prawie każdej muzyki pod warunkiem , że wpada mi w ucho :) omijam natomiast szerokim łukiem polski hh bo faktycznie to gówno przynajmniej dla mnie...aczkolwiek mam kilka swoich "perełek"

mialam okazje posluchać jednego "utworu" O.S.T.R bo ktos na forum to zamieścil - i ty nazywasz go artystą? zwykly dres, ktory mysli, ze wymyslił mądry tekst ;/ metal mozna nazwać muzyka, bo to JEST muzyka w pzreciwieństwie do rapu!

Sam słucham rocka i wielr innych gatunków muzyki ale trzeba przyznać że hip hop jest niesamowity to niesamowita magia słów wykorzystana w rymach. Ja bardzo lubię grupę Kaliber 44 dziś juz nieistniejącą zapraszam do posłuchania kawałków "Film", "Plus i minus " a także "Moja obawa", "Ja się wcale niechwale", "Psychodela" moim zdaniem genialne kawałki mające swój niesamowity klimat trzeba pamiętać że hip hop to zupełnie inny klimat od rocka. Niestety dziś już polski hip hop najlepsze lata ma już za sobą...

niesamowita magia słów wykorzystana w rymach? ok, wpisalam kaliber 44 w google, szukam tekstu - Dziś wam zaśpiewamy o Mietku żulu, co wciąż alkohol pił do bólu Cztery sikacze za swym łóżkiem trzymał, pił je a potem pod stołem kimał. magia słów, ach myslalam, ze spadne z krzesla!

miałem na myśli piosenli wyżej wymienione chodzi o to że Hip Hop ma piosenki bardzo proste i wyrafinowane sprawdz tekst "film" kaliber 44 a najlepiej posłychaj i powiedz mi o czym oni śpiewaja twoim zdaniem