Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAKRĘCONA JADZIAA

SŁUCAHM ROCKA, A HIP-HOP TO NAJWIĘKSZE GÓWNO ŚWIATA

Polecane posty

tekst jakiś dziwny, na siłę zrymowany. myślę, ze chłop się czymś ujarał i widzi obcych. nawet nie musze tego słuchać a juz wiem jak to brzmi - kazda piosenka rapowa brzmi tak samo.

zgadzam się, że metal to muzyka, sama tego słucham... słucham rocka alternatywnego, Tool'a, APC, The Prodigy, Michaela i Janet Jackson, Coldplay... słucham też O.S.T.R. i uważam, że to jest muzyka

no cóż to twoje zdanie. Tak śpiewa właśnie o jego wizji po narkotykach prawdą jest że początek hip hopu to biedni zagubieni chłopcy którzy szybko wpadali w sidła uzależnienia hip hop to szare bloki i kamienice to polska rzeczywistość po komunie. To prawda widziana ich oczami to graffiti które ma zamalować szarą rzeczywistość. A rymowanie z sensem nie jest proste po za tym hiphopowcy nie mają może wyszukanego głosu lecz wątpie żeby gwiazdy rocka dobrze rymowały

hip hopowcy rymują bez sensu, o zyciu na ulicy, lachonach i dupencjach. A wlasnie, ze gwiazdy rocka umieja rymować, np Bob Dylan. podobno wlasnie od jego piosenek zaczą się formować rap. chociaz ten rap, ktory mamy teraz nie ma nic wspolnego z jego wspaniałą poezją.

Ty uważasz że nie potrafią rymować z sensem. Ja uważam że potrafią(te starsze zespoły bo te nowe to tragedia) hip hop, nie jest dla każdego. Ja także lubię Boba Dylana, uwielbiam U2, Nickelback Red hot chili peppers. A twój ulubiony zespół?

nie mam jednego ulubionego, ale najbardziej ulubione to Queen (z najwspanialszym wokalistą na świecie), The Beatles, Led Zeppelin, The Rolling Stones, Deep Purple, C.C.R, Aerosmith, Pink Floyd, The Doors. Ja rapu nie lubię, bo ich teksty są beznadziejne, na silę rymowane i bezsensowne. Za duzo nasluchalam się tego polskiego rapu z komorek jakichś dresiarzy na ulicach, a tam śpiewaja o dupach, autach, zyciu na ulicy... nieee, to nie dla mnie.

Gość zla na caly swiat
dla ciebie hh jest gownem , inny powie to samo o rocku , jeszcze inny bedziue zachwycal sie disco polo. kwestia gustu. tobie sie nie podoba wiec go nie sluchaj , nie kazdy musi byc taki jak ty. i dzieki Bogu , gdyby nie roznorodnosc swiat bylby choolernie nudny.a tak na marginesie ... a ty co w zyciu osiagnales autorze ?? udalo ci sie wypuscic jakies ciekawe kawalki ? udalo ci sie napisac ksiazke ? otworzyc jakies ciekawe lokum ?? NIE !! siedzisz w domu przy kompie , marnujesz byc moze najlepszy czas w swoim zyciu na dopierdalanie sie do innych , szydzenie i wytykanie bledow...zalosny jestes

Dude, o dupach autach życiu na ulicy rapują jedynie pseudo raperzy jak np Peja:o to nie jest prawdziwy hip hop...

Ja tam się bardzo cieszę, ze nie wszyscy sluchaja rocka, nawet się cieszę, ze istnieje takia zakała jak lady gaga, bo nielubię jak ktos slucha tego co ja, jestem samolubna na tym punkcie i... zazdrosna. Wolę zeby ktos sluchał juz rapu i dal mi się zachwycać rockiem. Oczywiście to wspaniale, ze sa na świeie ludzie, ktorzy tak jak ja uwielbiaja rocka, ale w najbliższym otoczeniu jakby kazdy sluchal dokladnie tego, co lubię, przypuśćmy; cala szkola - to bylby dla mnie horror nie do zniesienia :-P

ostra - nie wiem, nie znam się. taki rap slyszalam i jak narazie nic bardziej ambitnego ze strony raperow do mnie nie dotarło.

Gość 689688
I_I ;p

Gość platki z mlekiem
dude .. a slyszales eldo " nie pytaj mnie o nia" ? fajny kawalek

Gość 689688
ja slucham prawie wszystkiego, w zaleznosci od nastroju

nie, nie słyszalam, ale chyba nie posłucham tego, nie lubię polskiego rapu, wolę sobie posłuchać czegoś co lubię :-)

Gość platki z mlekiem
wiec nie sluchaj jesli nie lubisz , ale to wlasnie przyklad czegos ambitniejszego od peji. wiadomo..w hh sa gowniane klawalki ale sa tez takie ktorych naprawde warto posluchac..jak w kazdej muzyce

no więc widzisz...nie znasz się, a krytykujesz ktoś próbuje ci pokazać dobry, wspanialy rap, ale mówisz, że nie posłuchasz.... no więc wg mnie nie masz prawa krytykować i mówić o rapie źle, bo w ogóle go nie znasz🖐️

no ale ciekawość wzięła górę i posłuchałam - facet głos ma okropny, ale to chyba się nie liczy w rapie? Mówię, ze sie nie znam na rapie, bo nie slucham go, nie znam zadnych wykonawcow ani nazw piosenek. tylko mowię, co myslę. ta piosenka, ktorą mi polecały płatki z mlekiem tez mi się nie podoba - jest taka jak wszystkie inne rapy. tekst tez mnie nie zachwyca.

Gość platki z mlekiem
dude wiec masz poprostu juz wypaczone zdanie na temat hh i tyle... eldo glos ma okropny to fakt , ale tekst ma nardzo dobry..piosenka o polsce ( tak tylko dla wyjasnienia) a rock ... kazda jedna piosenka rockowa ci lezy ?? ja slucham kazdej muzyki .. doslownie. i w kazdym gatunku znajde jakas fajna , ambitna piosenke

Gość najglebsza tresc i przeslanie
niesie w sobie muzyka i teksty zespolu feel...

Pytasz, czy podoba mi się wszystko co jest rockiem? nie, nie podoba mi się. W ogole rzadko podoba mi się cokolwiek nie mieszczące się w granicach 50 i 91 roku. Nie słucham tylko i wyłącznie rocka, rap mi się nie podoba i koniec, ja lubię się muzyka delektować i ja podziwiać - piękne głosy, piękną grę na instrumentach. A nie sluchać czyichś wypocin wyrecytowanych pod komputerowo zrobiony podklad muzyczny.

Gość platki z mlekiem
ok , rozumiem , wszystko juz jasne... jak mowilam , kwestia gustu.

gadacie bez sensu:o nie mozna wszystkiego tak szufladkowac, zawsze w danym gatunku znajda sie perełki ktos tu napisal ze lubi K44 podpisuje sie pod tym:) ta muzyka dziala na psychike, szczegolnie glos wykonawcow lubie sluchac psychodeli wieczorami gdy jestem sama w domu:classic_cool: ogolnie to ja slucham tzn 'techno'. oczywiscie zaraz pewnie mnie ktos zjedzie , ze techno to szit bez przeslania:) ble ble ble. posluchajcie sobie chcomy Armina van burrena, Tiesto.. ta muzyka ma w sobie magie... uwielbiam trance ❤️ przy tym sie idzie zrelaksowac, tam trzebe czuc muzyke poprostu ! oczywiscie lubie tez Krola tj. Michaela oczywiscie :) ale o nim duzo tu bylo pisane , wiec nie bede sie rozspisywac za co dokladnie go lubie tak jak mowilam nie mozna oceniac gatunku po szitowych wykonawcach typu rock - feel pop - lady gaga hh - mezo :o bo Gga do piet nie dorasta MJ, tak jak i Feel chocby do Nickelbacka 🖐️

Gość 7676
a jakie zespoly rockowe lubicie najbardziej

Gość Grave
Powiem wam jedno wielcy znawcy muzyczni... Hip-Hop To kultura, a rap to muzyka, która należy do owej kultury...:)

Gość kk2a
ten kto uwarza ze HIP HOP jest do dupy ten ma w ryj czyli ten co zrobil strone

Gość WTC
Jeśli ktoś uważa, że rap to gówno bez przekazu niech posłucha sobie Wu-Tang Clan czy Sunz of Man gdzie większość tekstu jest o Bogu (i tak pewnie 90% nawet po odsłuchaniu nie zrozumie nawet słowa bo w rapie trzeba trochę pomyśleć) A co do grania na instrumentach to myślisz że w Rocku teraz tak grają jak kiedyś. Mam wuja który pracuje w wytwórni i mówi, że zespoły Rock'owe nagrywają płyte która jest ch*jowa, ale później oddają ja masteringowi i masz kolejny klasyk Rockowy. Peace

Też słucham rocka,wszakże tak nie uważam, gdyyż nie warto zamykać się na jeden rodzaj muzyki 🖐️