Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAKRĘCONA JADZIAA

SŁUCAHM ROCKA, A HIP-HOP TO NAJWIĘKSZE GÓWNO ŚWIATA

Polecane posty

Gość psychofanka led zeppelin
ja wlaśnie napawam się głosem Roberta Planta, Boże jak ja kocham LED ZEPPELIN! spotkać ich to najwyższy cel mojej egzystencji, mam nadzieję, ze w przyszłym zyciu poznam Bonzo, jak ja ich kocham! pozdrawiam fanow!

kto jedzie na AC/DC?

a kto na Wishbone Ash? ludzie gwiazdy rocka w POLSCE!

no to fuck you in the ass, nie jedzicie to nie, bedzie wiecej miejsca dla mnie :-)

Gość PEWNIEN SWEGO ZDANIA.
wy jebane skurwysyny PRZESTANCIE SIE WPIERDALAC W HIP HOP!!!!! WY NIE ZNACIE SIĘ NA TEJ MUZYCE WIĘC NIE KOMENTUJCIE JEJ!! TO JEST HAMSKIE! JA SIE NIE WYPOWIADAM NA TEMAT WASZEJ MUZYKI BO MI SIE NIE PODOBA CHCIAZ JĄ SŁUCHALEM DLA PORÓWNANIA ;/ WOLE SŁUCHAC POLSKICH TEKSTOW... PATRYJOTYCZNYCH, MÓWIĄCYCH O REALIACH KTÓRE SĄ WIDOCZNE WSZĘDZIE..... TA MUZYKA MÓWI O ŻYCIU O PROBLEMACH ALE TAKZE I O SZCZĘŚCIU ... POMIJAM TE ZESPOŁY CO O MELANZACH TYLKO NAWIJAJĄ I FIRME.. NIE DAJE ONA DOBREGO PRZYKŁADU..... LICZY SIE SZACUNEK DO KAŻDEGO CZŁOWIEKA WIARA I NADZIEJA I JEDNOSC LOJALNOSC BRATERSTWO MÓWIĄ WAM COS TE SLOWA? WĄTPIE..... SŁUCHAJĄC SATANISTYCZNYCH... CZY TAM INNYCH ŚMIESZNYCH ZESPOŁÓW NIGDY SIE TEGO NIE NAUCZYCIE A TO JEST NAJWAZNIEJSZE DO NORMALNEGO ZYCIA..... POMYSLCIE NAD SWOIMI SŁOWAMI 3 RAZY ZANIM COS NAPISZECIE.... A PRZYNAJMNIEJ NIE OBRAZAJCIE TAK MĄDREJ MUZYKI..... CZY TAM WIESZY LUB "DUDÓW" JAK WOLICIE... ;/ MI TO WISI... ALE TO TAK NAPRAWDE SMIEJECIE SIE SAMI Z SIEBIE...... PODAŁ BYM WAM PARE KAWAŁKÓW WARTYCH PRZESLUCHANIA.... HIP HOPOWYCH... ALE KURWA ZROBICIE Z TEGO PRZERÓBKE ;/ TRZEBA UMIEĆ SŁUCHAC HIP HOPU ... BO JEST MUZYKA PONAD CZASOWA I ONA NIE JEST "TRENDY" ONA OD ZAWSZE JEST I BĘDZIE DLA WIELU LUDZI NATCHNIENIEM.... TAKIE ZYCIE.... CZŁOWIEK CZŁOWIEKOWI WILKIEM ...... NIKT NIKOGO NIE SZANUJE... MYŚLCIE CO KURWA CHCECIE.... ALE ZASTANÓWCIE SIE NAD TYM CO MÓWICIE.... BO JA TU NIE NA MARNO... MAM NADZIEJE PISZE.... (ZNAJAC ZYCIE JAKIS PALANT NAPISZE POD MOIM POSTEM COS IDIOTYCZNIE GLUPIEGO, JAK NIE ZA CHWILE TO ZA GODZINE ....) ZYCIE. POZDRO DLA WSZYSTKICH KTÓRZY MNIE W TYM MOMĘCIE ZROZUMIELI :)

Gość RGM
Zgodzę się z tobą ale nie we wszystkim. Po 1) Hip-hop to nie muzyka tylko kultura (rap, graffiti, DJ, MC, Samplling itp.) :0 2) Faktycznie rap opowiada o realiach, religii i o szanowaniu drugiego człowieka. Bo taka jest prawda, że każdy człowiek jest równy i nie ważne czy jest biały czarny, żółty czy zielony i skąd pochodzi. Prawdziwy rap o tym mówi. 3) Trochę denerwuje mnie mówienie "SATANISTYCZNYCH... CZY TAM INNYCH ŚMIESZNYCH ZESPOŁÓW" ponieważ, jest trochę nie na miejscu, bo to też jest stereotyp, że zespoły metalowe popierają Szatana itd. I na pewno można od zespołów Rock'owych usłyszeć wiele mądrych i wartościowych tekstów. 4) Dla ludzi słuchających Rock'a. Nie zamykajcie się na jeden rodzaj muzyki, albo jeżeli już nie słuchacie nie krytykujcie, bo uwierzcie mnie na słowo, że rap to nie tylko JP, Peja, Hemp Gru i tym podobne badziewie (inaczej nie da się tego nazwać) rap potrafi wiele wnieść mądrego, a to, że telewizja pokroju VIVA'y wypromuje tych "pseudo raperów" (bo tacy się sprzedadzą :( ) to już inna sprawa, ale taki jest fakt, że większość ludzi zna rap typu wyżej wymienionego. Na koniec chciał bym dodać, że pisząc to nie chciałem nikogo urazić , a jeśli tak się stało to z góry przepraszam. Peace.

Gość TOKIO DARK CASTLE
A ja znam zespół który tworzy gotyckie techno [dziwne wiem] ale są zajebiści myślałam że nie polubię techna :P

Gość best:D
cóż napisać hah że hh to chała,w pewnym stopniu tak hah tyle ze chyba nie problem tkrwi w muzyce,tylko w samych ludziach,którzy nie tolerują się nawzajem ja jestem thrash metalowcem i właściwie mam wyjebane na tych łysych palantów czepiających się na ulicy w adidasach i białych dresach xD Ale jeżeli ktoś pisze takie coś że rock to gówno,a metal darcie japy no kurwa coś chyba z nim nie wporządku,heh ale dopóki ludzie niebędą się nawzajem się tolerować nie dogadają się , heh a wracając jak ktos jest zainteresowany to polecam:D takie połączenie rapu z metalem, niemylic z rapcore;dbo to zupełnie inna muza http://www.youtube.com/watch?v=-58-36lSqG4

Po pierwsze Hh to nie muzyka. To taniec. Muzyką jest Rap. Rap ma przekaz. A Rock to pieprzenie o byle czym.

Gość Jestem Legendą
Znalazłem ten temat po przesłuchaniu paru kawałków artyssty (ha! :D) pod tytułem Chada. Co za człowieczek! Serio,bo żal dupę ściska. Może i wynika to z moich wewnętrznych uprzedzeń,ale ten koleś traktuje tylko i wyłącznie o blokach,JP,wciąganiu kresek,dżinsach i kumplach! Dosłownie w tej kolejności. Więc ja zapytuję się- co to ma być! Wolę słuchać darcia ryja o zbawieniu świata,niż rymowanek o życiu na haju... Ten cały Chada zapodaje jeszcze,że "jak nie masz kasy,to ukradnij moją płytę w Empiku"... Na czym ta dzisiejsza młodzież się wychowuje... Mniejsza z tym. Tym razem się nie przekonałem,a jedynie jeszcze bardziej zraziłem do HH. Pozdro i zapraszam na Woodstock 2010! lml^^lml

Gość Eudezet Skate Zone
Cześć! Jesteśmy młodą grupą ludzi z Łodzi pracujemy obecnie nad zajebistym projektem.. który zadowoli na pewno wszystkich młodych ludzi, a także starszych nie czujących się jeszcze za staro.. Wszystko z myślą o kulturze hip hop.. Deskorolka, break dance, bmx, rolki, koncerty, graffiti, muzyka, vinyle.. itp itd. Nie mogę zdradzić jeszcze zbyt wiele, ale założyliśmy na facebooku konto, gdzie wrzucamy wszystkie nowiny. Na rozpędzenie wszystkiego mamy 8 dni ( zanim skończą się wybory samorządowe w Polsce ) i to jest właśnie nasza szansa, żeby coś zyskać.. Od kilku dni siedzimy 24/7 przy komputerach, dokumentach i przy telefonach, musi się udać. Podawajcie linka dalej. http://www.facebook.com/pages/Lodz-Poland/Eudezet-Skate-Zone/117242288340662

Gość Patriot
RAP jest OK!

Gość Misth
Śmieszne to trochę mało napisane w odniesieniu do większości bełkotu tutaj dawanego przez was. Kilka razy padło przy HH DJ Shadow i inni np. dobrze znany DJ Krush dający INSTRUMENTALNY HH czyli bez słów, ale przecież 'znawcy' wiedzą najlepiej i chociażby ktoś DOKŁADNIE napisał czym jest HH to i tak znajdzie się protegowany inny pseudo znawca który napisze swoje widzi mi się i tak w kółko aż w końcu nic z tego nie wyniknie i nadal nie będzie wiadomo czym jest HH. Dla mnie HH to nie jest muzyka, nie jest to coś dla mnie czego mogę słuchać - notoryczne nawijanie o życiu, problemach, nierozwiązanych zagadkach i tak samo mówienie zagadkami to nie dla mnie (wolę porozwiązywać krzyżówki) bo przecież ile można pierdolić o tym samym, naprawdę rzygać się chce. Teraz dla osób chcących się wywyższyć ponad innych i którzy stwierdzają, że Rock i pokrewne nurty to tylko nadęte darcie ryja i nic poza tym to radzę posłuchać m.in. Dream Theater czy Killswitch Engage no ale zaraz! Przecież większość z was tępi kretyni nie rozumieją angielskiego i nic z tego nie wyniosą, bo najlepiej przenieść się do tekstów typu "...od 1990 klepie biedę, starzy mnie bili, a na ulicach sprzedawałem narkotyki..." by potem pisać w odniesieniu do tego "Przecież ja znam rzeczywistość!" Hip Hop to gówno jest dobrym, jedno znacznym aczkolwiek prowokującym stwierdzeniem, a ludzie którzy właśnie przez takie stwierdzenie spinają proszę niech nie pierdolą o tolerancji i lepiej odstąpią od muzyki.

Gość Drwal2000
Cóż, temat stary ale jakże aktualny. Jako że zawodowo zajmuję się muzyką, a przez przypadek trafiłem tutaj to podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Odkąd muzyka nabrała pewnej formy i skomplikowania jej składową była melodia, harmonia i rytm, a na miano muzyka zasługiwała osoba znająca się na niej od strony teoretycznej i praktycznej, która grała na jakimś instrumencie, która miała dobry głos, itd. Obecnie to co się dzieje w muzyce i z muzyką woła o pomstę. Hip Hop to podgatunek, to jakaś mutacja wytworzona w ramach potrzeby dowartościowania się miernot pozbawionych umiejętności, talentu z zakresu tego co wymagane jest by się nazwać muzykiem. Więc obniżyli poprzeczkę do swojego poziomu braku talentu i umiejętności, stworzyli hip hop, który od nich wiele nie wymaga, bo ani nie piszą muzyki, ani nie grają na instrumentach, nawet nie śpiewają. Jedyne co robią to mamroczą pod nosami dresiarsko kibolskim tonem jak to Policja ich gnębi bo nie pozwala im wina pod blokiem pić, i większość tekstów jest na tym samym prymitywnym poziomie. Najbardziej przeraża jednak to, że tanie gusta młodych ludzi, traktują hip hop jako coś wartościowego i uosabiają się z degeneratami, którym wydaje się, że są artystami. A najbardziej razi fakt, że białe smarkacze z europy, polski uprawiają naśladownictwo czegoś co powstało w USA w slamsach, styl bycia, gestykulacja, moda, zachowanie i poziom agresji, który ich nakręca z treści męczonych przez gnojków określających się hiphopowcami. Ten podgatunek, to jawna profanacja muzyki jako takiej, to schlebianie tanim gustom, a widać to na co dzień wystarczy spojrzeć na delikwenta lezącego ulicą lub siedzącego w autobusie, pod klatką, na dworcu PKP itd. i słuchającego tej tandety na cały regulator terroryzując otoczenie. Jak ktoś chce sobie słuchać dziadostwa to niech to robi w zaciszu swoich 4 ścian lub słuchawek, a nie męczy ludzi wszędzie serwując to ze swojej popierdującej komórki i pokazuje jakim to prymitywnym imbecylem jest. Wystarczy być uważnym obserwatorem i zwrócić uwagę jaki typ człowieka gustuję w hiphopie i już jest sprawa jasna. Hiphop to manifestacja patologii i nic więcej. Ale nie zrozumieją tego ci co są zwolennikami tego gatunku bo mają zbyt zawężone horyzonty.

Gość Rywciu
Nie powiem że Hip Hop to największe gówno świata, ale zdecydowanie wolę posłuchać muzyki, a nie wierszyków

Gość snaker
Nie wypowiadajcie sie o rapie jak sie nie znacie!!!!!!!!!!! Hip-Hop to SUBKUKULTURA do której należą RAP,graffiti,breakdance,beatbox,MC itp. Jak wypowiadacie sie o rapie jako plucie w mikrofon,nawijanie o blokach,jp,hajsie to wasza wiedza na temat rapu ogranicza sie do paru kawałków Firmy,Hemp gru. Przesłuchajcie np: http://www.youtube.com/watch?v=KZ1puFacey4 http://www.youtube.com/watch?v=4rglfO9oTMI&feature=fvwrel http://www.youtube.com/watch?v=Qk4bBJKLyHU

Gość 80'nitee
juz disco polo jest lepsze niz hiphop nazekaja tylko w tych tekstach itp wezcie sie lepiej za siebie i sie ogarnijcie to niebendziecie nazekac hehe

Gość Przyczłap Do Bulgulatora
rock jest super reggae i hip hop to najgorsze gatunki muzyki wszechczasów