Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanieee

mojej 10 dniowej córci bardzo ropieje JEDNO oczko

Polecane posty

Gość pytanieee

dzisiaj po nocy nie sposób było go otworzyć czy przemywac częściej? czy to sie kwalifikuje do lekarza?

Przemywaj rumiankiem. A niej jest czasem przeziebiona? Bo moja corka w okresie noworodkowym miala bardzo zaropiale oczko i ktos mi powiedzial, ze to tak, jak dorosli maja katar. Nie wiem, czy to prawda, ale pamietam, ze byla wtedy dosc niespokojna.

Gość pytanieee
raczej nie jest przeziebiona jest spokojna,duzo spi

Gość ma niedrozny kanalik
przemywaj jałowym wacikiem z apteki i solą fizjologiczną.Jak miesiąc nie przejdzie pokaż pediatrze albo najlepiej okuluśie.Pokażą ci jak masować kanalik

aaaaaaaaaa i nie martw sie,to nic takiego:) Ale dbaj o to oczko odpowiednio

Gość pytanieee
dzieki przemywam tez solą dziwi mnie ze jedno oczko

Z moja tez miałam taki kłopot- podobno od przeciągu oczko ropiało..W szpitalu czymś przemywali , ale nazwy nie pamiętam:/

bo każde oczko ma swój kanalik:) czasami ropieja oba czasami tylko jedno.Ciesz sie że jedno:0 I nie lekceważ tego,bo czasami takie przemywanie nie pomaga i potrzebne są krople,masaż a czasami płukanie lub sondowanie

Gość katarina to ja
przemywaj sola ale jesli bedzie dalej ropiało idz do lekrza.MOJA MAŁA TAK MIAŁA DOSZŁO DO TEDO ZE ZACZEŁO JEJ OCZKO PUCHNAC ... PO WIZYCIE W SZPITALU SPECHJALISTYCZNYM OKAZAŁO SIE ZE PRZY PORODZIE ZARAZILI JA BAKTERIA HLAMYBII....PO ANTYBIOTYKACH SZYBKO WYZDROWIAŁA.....miała ochote zaskarzyc szpital,gdzie rodziałam

Gość MAAAAAAAAAAAAA
PAMIĘTAJ O PRZEMYWANIU OD ZEWNATRZ DO WEWNATRZ I ZA KAZDYM RAZEM NOWYM GAZIKIEM

Wydaje mi się ,że Toja córka ma zatkany kanalik łzowy . Powinnas dla pewnosci zgłosic sie do okulisty.

Moja jak miala 8 dni to miala to samo:) Musze przyznac, ze jak nie jestem paniakara, tak zerwalam sie i polecialam do lekarza:) Na szczescie okazalo sie ze to nic groznego:) Przemywalam tylko czesciej, a na nastepny dzien bylo juz lepiej! Trzeciego dnia nie pojawilo sie juz nic:)

Gość moja tez tak miala
kilka tygodni leczenia masowania nic nie dalo udrazniali jej kanal malo nie umrlam jak to zobaczylam ale jest oki.

Mojej niuni też strasznie ropiały oczka i też ledwo otwierała codziennie 2 razy dziennie zakraplałam jej z mężem na zmianę solą fizjologiczną i pomogło a z rumiankiem to raczej ostrożnie:)

Gość kjlihldghld/
Mojemu syusiowi tez ropialo od urodzenia w trzecim moesiacu mial przetykany kanalik łzowy. Po tym nastapila poprawa

Gość a ja na pewno
do lekarza- niech Ciebie nauczy jak masowac kanalik i nie przemywaj rumiankiem, bo np. moja corke uczulal, a ja przemywalam bo mi tak radzili i bylo czerwone i gorzej tylko sola fizj lub wodaprzegotowana , oczywuiscie w odpowiednia strone przemywaj