Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość księgowa Karolina

Znalazłam sobie pierwszą pracę. Skończyłam studia księgowe.

Polecane posty

Gość księgowa Karolina

W środę mam zadzwonić i potwierdzić że od grudnia przyjdę do pracy. Stanowisko - księgowa. Właściwie od niedawna szukałam pracy i zastanawiam się, czy może szukać dalej jakiejś lepszej oferty czy tą przyjąć. Praca jest w Warszawie. Wynagrodzenie to 24zł za godz brutto. Uważacie że to przyzwoite wynagrodzenie na takie stanowisko i moje wykształcenie? Przyjąć tą pracę, czy może jeszcze poszukać lepszej?

Gość I am beautiful
💤

Gość do picia
a na jakiej uczelni studiowalas te "studia księgowe"?

Gość księgowa Karolina
Studiowałam w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie, w trybie zaocznym. Kierunek dokładnie się nazywał - Rachunkowość i Finanse Przedsiębiorstwa.

Gość księgowa Karolina
Dokładnie to wychodzi mi 2844,29 zł miesięcznie na rękę.

Gość księgowa Karolina
Co o takich zarobkach byście sądziły będąc na moim miejscu?

Gość jezoo
bierz:classic_cool: zwłaszcza,że to Twoja pierwsza praca

Gość jezoo
zarobki super!Nie wiem jakie są w Warszawie ogólnie,ale dla mnie to super kasa.Może kiedyś znajdziesz jeszcze coś lepszego.

Gość jezoo
Mam nadzieję,że to nie umowa-zlecenie,skoro Ci płacą za godzinę?

Gość księgowa Karolina
Umowę podpisuje na 3 miesiące, obiecali że po tym okresie jak się sprawdzę to dostanę umowę na czas nieokreślony i jakąś podwyżkę.

Gość a jakie masz
doswiadczenie i praktyke w ksiegowosci ?

Gość jezoo
No to ja bym się nie zastanawiała:)Bierz.Gratulacje-fajną fuchę złapałaś:)

Gość księgowa Karolina
Sporo czytałam że ludzie zarabiają po 1500zł ale przeważnie są to osoby bez wykształcenia. Starsza moja siostra jest też księgową. Ma stanowisko głównej księgowej w firmie i zarabia 4800zł na rękę. Dlatego może mam wątpliwości. Narzeczony też mnie namawia żebym się zastanowiła i poszukała może coś lepszego. Mieszkamy razem i właściwie nie muszę pracować. A on zarabia dużo więcej - jest Informatykiem i tak jak mówi nie muszę w ogóle iść do pracy. Ale ja chce, nie chce jednak za mało się cenić:)

Gość księgowa Karolina
Praktykę mam 3 miesięczną bo szkoła mnie wysłała i było to obowiązkowe (chyba że ktoś już pracował w zawodzie - to go zwalniali z tego obowiązku).

Gość jezoo
Wiesz co,o ile dobrze Cię zrozumiałam-to Twoja pierwsza praca,a Ty nie masz doświadczenia...Popracuj tam pół roku,rok..Poszukasz wtedy coś lepszego.A może ta podwyżka po 3m-cach nie będzie taka mała? Ja też pracuję w mieście wojewódzkim i nawet połowy nie zarabiam z tego co Ci proponują:(.Fakt,nie jestem księgową,ale skończyłam AE. A wątpię,że ktoś na starcie da Ci stanowisko głównej księgowej-bo do tego jednak chyba jest potrzebne doświadczenie.Ja bym na Twoim miejscu wzięła tą pracę,nawet po to żeby w międzyczasie rozglądać się za czymś innym.

Gość moja znajoma
po prywatnym lic z Fir zarabia 2000zl ale to inny region Polski - też 1 praca, więc ja bym brał :)

Gość księgowa Karolina
Zdecyduje się chyba skoro mi tak radzicie. W końcu zawszę mogę zrezygnować jak nie będzie mi się podobało lub jak znajdę coś lepszego.

Gość moja znajoma
jezoo bo w ksiegowosci duzo sie zarabia ;) na ogol....

Gość jezoo
No dokładnie:) A ja bym np. nie chciała siedzieć w domu,jak Twój chłopak Ci radzi i tylko gotować obiadki:O.Nie po to kończyłaś taką szkołę żeby siedzieć teraz w domu (a finansowo pewnie też Cię trochę kosztowało). Powodzonka🌻

Gość jezoo
Ja wiem,że dużo,nawet bardzo dużo,ale chyba ma jakieś znaczenie doświadczenie?I tak się dziwię,że na dzień dobry tyle jej dają.Ja jestem 3 lata po studiach,a do tej pory nie mogę dostać pracy w zawodzie.Ona jest szczęściarą,też tak bym chciała.To moje marzenie robić coś co studiowałam.No bo po co były te całe studia?

Gość moja znajoma
jezoo a co kończyłaś na AE? Bo ja kończę prywatnie finanse (5 rok) i dwie oferty pracy już miałem (ale chce dociągnąć dzienne). Moje znajome po lic pracują w zasadzie w większości w branży...

Gość jezoo
Ja kończyłam AE we Wrocławiu,Ty pewnie w Poznaniu,we Wrocku Twój kierunek jest na wydziale GN,nie wiem jak się w Poznaniu nazywa.Ja niestety kończyłam wydział inżynieryjno-ekonomiczny (IE).NIestety piszę,ponieważ nie szukają ludzi po tym kierunku,a wydawać by się mogło że powinien być popyt na ten kierunek..W całym życiu byłam może na góra trzech rozmowach w firmach z tej branży:(.Teraz pracuję firmie handlowej,a więc niezbyt to związane:(.Potrzebne są mi rzeczy ekonomiczne,trochę księgowości,ale żadna filozofia.Gratuluję,jak już na studiach proponują Ci pracę.Powiedz z jakiego miasta jesteś?Poznań?Czy tam też tak ciężko o pracę?Mówię ogólnie,a nie o Twoim kierunku.

Gość jezoo
Aha,sorki,nie zauważyłam,że prywatnie;)Myślałam,że też jesteś na AE:)

Gość moja znajoma
jeśli wrocek to ZiIP-a kończyłas ? ja G.Śląsk ;)

Gość moja znajoma
ciężko raczje nie, jak mówie większość po lic się gdzieś załapała - dużo banków i biur rach. otwiera się na Śląsku - a konkurencja nie jest tak duża bo tylko AE ma mgr z FiR-a...

Gość jezoo
Tak kończyłam Zarządzanie i Inżynierię Produkcji,specjalizacja spożywcza.U nas jest masakra.Ja próbuję zmienić pracę od ponad roku:(U nas jest straszna konkurencja,a teraz w tym okresie jesienno-zimowym w ogóle katastrofa-nie ma nawet gdzie CV wysłać,bo oferty pracy można policzyć na palcach jednej ręki:(

Gość moja znajoma
współczuje, ale może próbuj pod finanse, bankowośc, rachunkowość w końcu masz AE w papierach ;)

Gość ohhh dziewczyno
miej troche pokory .... z 3-miesieczna praktyka wiesz mniej niz ZERO .